Дечка -> RE: Инсеминација (16.11.2012 1:33:32)
|
Dragi Ringerajki, da vi ja kazam mojata prikazna za inseminacija koja e mnogu tazna. Ako ste gi citale moite postovi sigurno znaete deka sum protiv stimulacii, tuku prvo da se dade sansa na teloto. Taka jas imam malku busavi ciklusi - ovuliram megu 23-30 den. Za nekoj lekari toa e ok, a za drugi e problem. Ama posle vonmatericnata epten mi se razbusavija ciklusite i otidov kaj doktorkata na klinika da i kazam deka posledniot ciklus 2 meseca mi traese. I taa podrzuva prirodno, ama mi rece ajde dosta se macis daj da te stimuliram + inseminacija. Ako postigneme ovulacija golemi se sansite da zabremenis. Toa bese prosliot petok. Mi kaza deka ako ima strajk da ja baram na mob da dogovorime koga pregnil da primam. I maz mi otide hiv test da pravi. Prvo vcera mi javija deka mi e otkazan pregledot za petok koga trebase da mi gi merese folikulite, ama ako mi e itno da dojdam koga doktorkata e dezurna. Mobilniot i bese isklucen. Odam jas denes i ona mi kazuva ne mozam da ti napravam inseminacija zaradi strajkot. Zamislete - pocnat proces da se prekine. Jas mislev deka samo novi ne primaat, ama pacienti sto gi pocnale deka ke gi ostavaat na polpat ne ocekuvav. Ako go pravat strajkot da im steti na pacientite pogas stram da im e. A jas i vo vesnici komentari ostavav deka gi poddrzuvam. Strasno sum izrevoltirana. Jas duri ni estrofrm nemam zemeno za prirodno zabremenuvanje - neli treba za cervikalnata sluz. Ajde i bez toa moze. Ama dogovoreno bese. Ja molev, ja molev duri i se rasplakav tamu ne popusti. Ne smeele. i privatno i ponudiv - rece ne sum takva, jas samo cesno rabotam. Jas bas zaradi toa sto e cesna mnogu ja cenam. Ama posle ova neznam sto da mislam. Se osekjam predadeno. Iako ovaa lekarka epten se grizese za mene celo vreme - za razlika od maticniot. Srekja vo nesrekja posle otidovme na privatno za inseminacija i tamu mi najdoa problemce zaradi koe podobro e ovoj mesec da go skokneme. I za toa i se lutam sto ne go vide, ama na klinika so race ne pregleduvaat. Konecno odgovor na ona zosto mene me boli stomakot. Nekoja bakterija mi napravila vospalenie na janikot. A imam cisti brisevi - i taka mozelo. Nesto vnatre i samo vnatre si raboti. Sega sum na citeral i jas i soprugot za sekoj slucaj pa posle neznam kade - ke vidime. Ete jas najgolem protivnik na stimulacii, konecno se nafativ i kako pominav. Tragi-komedija.
|
|
|
|