Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (13.2.2013 13:19:52)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00 Melanija RR inseminacijata ja pravev na 25.01 po 15 dena napraviv test i izleze negativen, denes mi e prv den od ciklus inaku za prvata me stimuliraa so tarapija, no najverojatno ke pravam eden mesec pauza pa ke pravam vtora inseminacija, ako i vtorata ne bide uspesna veke ke razmisluvam za invitro. Jas prvata ja pravev kaj d-r Lazarevski. Pisi sto bese kaj vas problemot i kako uspeavte da dobiete [sm=duda.gif] Kaj nas soprugot ima teratozoospermia, a kaj mene prolaktinot bese do granica pa pijam tarapija za da go odrzuvam vo normala. Ovie denovi vo dusava cuvtsvuvam nekoj golem nemir, no mnogu mi pomaga i sto mi pisuvate i toa nekako mi dava neverojtna sila da se boram, znam deka nema otkazuvanje, no site imame momenti koga pagame. Te cekam da mi pises, thanks :) ne se sekiraj i maz ima teratoozoospermia bas pred nekoe vreme bev kaj petanovski da mu go pokazam spermogramot mi rece ne se sekiraj za ivf maz ti znaes kakov spermogram ima premija, i za prirodno e dobar ama po tesko malce, na maz mi mu se 60% zivi progresivni 30% podvizni 40% e sega morfologijata malce ne e ok ima nepravilni spermatozoidi, ama ne e strasno rece, uzivaj
|
|
|
|