LoveableMe RR -> RE: Инсеминација (22.3.2013 14:01:54)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 zaboraviv da ti odgovoram za operacija na mikroadenomot. Se vrsi vo Zagreb uspesno endokrinologot taka mi rece. veke mi e smaceno i od prolaktin i od ispituvanje. celo vreme smo ispituvam hormoni. proodnost na kanali, laparaskopija i histeroskopija i se e vo red samo ovoj glup prolaktin. Абе каква операција на микроаденом??? Со сите што имам дискутирано ендокринолози, гинеколози, се зема појака терапија со Бромергон (поголема доза дневно) и се суши микроаденомот за неколку месеци, нема потреба од операција и после не прави никакви проблеми во бременост или во животот. Среќна околност е што се лечи со апчиња и не прави после никакви проблеми, едноставно се суши и го снемува. Но најдобро да го средиш него, пред да се обидуваш да забремениш, пошто ако го оставиш расте во бременост и може да ти направи проблем. Знам, јас снимав глава да видат да не имам микроаденом поради зголемен пролактин, немав ништо се беше во ред, но ми рекоа и да имаш, ќе те третираме со Бромергон неколку месеци, ќе се исуши и после остани слободно бремена. Побарај второ мислење обавезно, еве ти препорачувам оди во Ендомед кај докторката, супер искусна е, посетува семинари во Словенија и во странство, работи со сини картони, ќе видиш ќе ти препорача терапија со Бромергон. А тој ендокринологот не знаеше да ти каже само аденомот да го лечиш, да не трчаш по други испитувања пред тој да се среди, џабе да не се мачиш? И кој е тој гинеколог што прави инсеминација со неизлечен микроаденом?????? Значи кој све нема диплома...... Меланија и останати рингерајки, Пред малку добив кафеаво, така позадебелено, не е течно и како обично што добивам црвено и обилно, кажете дали така се добива менструација после инсеминација? Фала однапред. Поздерав,
|
|
|
|