*mika* -> RE: Испитувања во бременоста (20.7.2011 12:45:18)
|
Jas kolku sto sum informirana, posle spontan abortus se ceka 3-6 meseci, vo zavisnost od situacijata. Kolku porano se slucil abortusot, tolku porano moze da se zabremeni povtorno, isto zavisi i od hormonite, ako tie se stabilizirale vo rok od 3 menstrualni ciklusa, sigurno nema pricina za cekanje. Jas imav spontan vo 6-7ma nedela, pa mi rekoa posle 3 meseci mozeme da pocneme so obidi. Elena Eni sega samo posmireno, bez mnogu napori i nervozi, odmaraj i spij kolku povekje mozes barem do 12 nedela (na ova seriozno posveti vnimanie). A za transfuziologija, se ispituva i posle abortus(ama toa e da se vidi eventualno pricinata) i mnogu povazno e da se ispita na pocetok na naredna bremenost za da se reagira na vreme ako ima bilo sto. I jas bev na aspirin, ne se sekiraj toj moze samo da pomogne. Moj sovet ti e i posle ova ispituvanje, za mesec -dva najkasno pak da pobaras od dr da ti dade uput, za da proveris vrednosti, tie znaat da se menuvaat. I ne se sekiraj, koja terapija i da e, samo moze povekje da pomogne, otkolku da nasteti.. jas za mojte terapii (prvo aspirin, sega kleksan)se konsultirav barem so 4-5 dr, edni se poveke za, drugi pomalku, no vo edno se slozni, deka bez terapija moze samo poloso da e. Imaj lesna bremenost, i zdravo i ubavo [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]
|
|
|
|