mami mami -> RE: Испитувања во бременоста (24.9.2011 20:15:02)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mami mami ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Zdravo...jas pravev amniocenteza vo 20 nedela, poradi zgolemen biohemiski rizik od daun sindrom od prisca screening-ot....so da ti kazam osven deka ne trebase da ja napravam....1 nedela pred toa go gledavme bebusot na eho i bese odlicno se, i sokirana doktorkata mi se javuva i mi vika ova ne e mozno, nekoja greska e so kompjuterot, ti da imas 45% sansa za daun sindrom....i bev na komisija, mi odobrija amniocenteza, me bocnaa, posle toa so progeteron i mi dadoa diazepam od 2mg i si lezev doma 3 dena kako bubace....od seto ova zakluciv deka dzabe se isplasiv i deka rezultatite od prisca se relativni....ne treba mnogu da im se veruva...kako i da e....treba da si uzasno siguren vo sebe pa da ja odbies amniocentezata...jas licno ne sakav da cekam 9 meseci pa da vidam sto ke izleze....sekoj za sebe najubavo moze da si proceni...sega sum 25 nedela, odnosno, 24 nedeli i 1 den, nosam zensko i se raduvam na sekoj moment...samo hrabro i golem pozdrav!!! Ti blagodaram za odgovorot Ikana, jas napraviv amniocinteza i sega i jas cekam odgovor i mozes da zamislis kako mi e ..sekoj den...stanav nervozna , depresivna i sto uste ne a zgora na toa odma posle amniocintezata se razbolev me fatija sinusite pa grloto pa temperatura i sto uste ne pa namesto da lezam smirena , jas lupav kaslav piev paracetamoli i caevi..koj znae dali toa moze da mu nasteti na bebeto. Sakav da te prasam za kolku vreme ti gi kazaa rezultatite i posle kolku javuvanje ..mene mi rekoa javi se za 10 dena se javiv i nisto sega mi velat pak javise za edna nedela.I ako ne ti e tesko pisi mi kaj ja pravese amniocintezata oti jas e pravev na Klinika i zosto ti dale diazepam od 2 mg..ili ne mozea da te smirat ako si bila mnogu voznemirena...mene nisto ne mi dadoa uste vikaa da bidam mirna i da ne zboruvam. Ti posakuvam lesna bremenost i te molam odgovorimi na prasanjata oti ovie denovi poluduvam. Sakav uste da te prasam na koja vozrast si oti velat deka rizikot e pogolem ako si postar ....jas sum 38 godini , no znam i toa ne e presudno. Gospod e Golem i ce bide so nas i so bebinjata.Pozdrav i se najubavo
|
|
|
|