vanessa30 -> RE: Испитувања во бременоста (8.8.2011 10:12:05)
|
Devojki imam edno prasanje,mene hemoglobinot i e slab i mi dadoa apcinja da pijam, (jas od sekogas sum bila slabokrvna i sum piela apcinja za zelezoto ,ama so niv isto piev i B- complex i Vitamin C (vo makedonija) Zivka, preporaclivoe apcinajta za zelezo da se primaat istovremeno so vit C bideji vit.C pomaga za podobra resorbcija na zelezoto. Inaku i jas vo tekot na bremenosta mi utvrdija slabokrvnost (toa e cesta pojava), od preparati piev Tothema (ampuli koi se rastvaraat vo malku voda i nekolku kapki limon) i se pijat posle jadenje, oti mozat da ti predizvikaat nagon za povrakanje, ali ekstremno brzo i najefikasno ke ti go kaci zelezoto vo krvta. Apcinjata za zelezo ne gi primaj na gladno za da ne ti pravat tegobi vo zeludnikot. Inaku iako si vo Polska, pobaraj ja tothemata mislam deka e najefikasna. I sekako na prirodna baza, seme od kopriva vo med i nekolku kapki limon. Salata od cveklo, spanjak.... mami mami, mislam deka krvarenjet ne ti e od penicilinot, bidejki i jas vo prvo tromesecie, uste neznaev deka sum bremena piev amoksiklav (amoksicilin) pa nemav nikakvo krvarenje. Voedno mislam deka netreba veke da te gledaat vaginalno, tuku samo so bicno eho, bidejki i so nego moze da se utvrdi dokolku ima nesto. Mene vaginalno me gledaa na 3 nedela prvpat koga mi konstatiraa i posle mislam 6 nedela , a potoa samo so eho odnadvor.
|
|
|
|