|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Испитувања во бременоста
23.8.2012 9:47:47   
belabela
I jas isto mislam nemoj da pravis takvo ispituvanje podobro napravi si skrining vo 12 nedela kaj Dr. Adamova ili kaj Dr. Dimcev ako togas postoi somnevanje za nekoi malformacii se pravi aminocinteza. Jas skriningot go pravev vo 11+5 dena i uste eden vo 20 nedela.

Misli pozitivno ne se opteretuvaj se ke bide dobro so user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 851
23.8.2012 9:53:02   
Luci
Мами и јас би те советувала исто како дримлајн, закажи си кај друг др. за второ мислење

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот belabela)
Непосредна врска до пораките: 852
23.8.2012 9:55:29   
dostickage
Horionski resicki ne sum cula da pravel nekoj poslednive 10 i povekje godini.
Otkako se pravata skrininzite i amnioto mislam deka ovaa analiza vekje nikoj ne ja primenuva.

I jas bi rekla da se pobara vtoro mislenje.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 853
23.8.2012 12:43:51   
mami mami
Не знам и да закажам кај друг доктор истата е постапката и пак ќе остават на мене да одлучам. Хорионбиопсија се прави за да се установи многу порано ако има некакви деформациии на плодот бидејќи и се прави многу порано и ако треба да се интрвенира не дај боже да биде побезболно. За амниоцинтезата се чека многу повеќе и жената некаде ќе дојде 22 недела кога се добиваат резултатите. Затоа се мислам како да постапам. Инаку јас не сум само над 35туку имам 39 години и лани имав проблем со бременоста и имав предвремен пораѓај , и сега од тоа искуство тој ме праќа порано да одам. Не знам ме зачудевте дека не сте слушнале денес никој да правел хорионбиопсија?Можда е така, оти е поопасен метод. Вистина сум во дилема и не знам што да правам, дали да си чекам и да одам на амниоцинтеза во 16 недела. Би ве замолила акој некој има искуство за овие испитувања во Систина да ми пише!!!
Поздрав

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 854
23.8.2012 12:53:00   
dostickage
Sega e vekje pojasno.Stom vekje si imala realen problem togas se doagja vo obzir.
Mene pa nekako mi go mati umot toa sto vikas si imala predvremen poragjaj , da ne ne daj Boze se sluci nesto dodeka e uste vo 12 nedla.
Jas iskreno bi otisla prvo kaj Adamova pa tek posle bi se resila dali da idam na horionski.

(Одговор на членот mami mami)
Непосредна врска до пораките: 855
23.8.2012 13:22:41   
Dreamline
A-haaa. Znaci ti si 39 god. Konsultiraj se so doktorot najdobro. Se zavisi od toa od kakov tip problemi si imala porano.Ovie ispituvanja otkrivaat homozomski anomalii, za drugo neznam.So sreka

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 856
23.8.2012 13:44:21   
Zoja
Здраво дечки дали кандида што ми се појавува повремено е опасна ?
еднаш користев канестен 3 и бев на море и ја снема и сеа пак ко да имам , и исцедок проѕирен и + белко брашнасто, е сеа на брисевите не покажа дека имам, ама коа му кажав на докторов ми вика може не покажало ама изгледа имаш = стај си пак канестен 3, и јас ко ајде да не ги ставам хемии мразам, ама си има така по малку повремено... вие што мислите?

Непосредна врска до пораките: 857
23.8.2012 14:02:49   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja

Здраво дечки дали кандида што ми се појавува повремено е опасна ?
еднаш користев канестен 3 и бев на море и ја снема и сеа пак ко да имам , и исцедок проѕирен и + белко брашнасто, е сеа на брисевите не покажа дека имам, ама коа му кажав на докторов ми вика може не покажало ама изгледа имаш = стај си пак канестен 3, и јас ко ајде да не ги ставам хемии мразам, ама си има така по малку повремено... вие што мислите?

Зоја во бременоста е нормално да ти биде зголемен вагиналниот исцедок. Јас еве 37-ма недела терам и со тоа мака мачам од самиот почеток, по 2-3 пара гаќи менувам во текот на денотuser posted image Битно брисевите ми се чисти и не покажува никаква инфекција, ставав канестен 3 пред 2 месеца малку се повлече ама ништо особено. Доколку нема печење , чешање и непријатна миризба немаш потреба од паника. Ќе си правиш редовно уринокултура и мислам дека ќе мораш да се навикнеш на непријатниот исцедокuser posted image

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 858
23.8.2012 15:06:38   
mami mami
Извинете девојки , а дали знаете како да дојдам до таа Др. Адамова, дали може со закажување или врски се потребни. Ако е со врски ги немам таму значи ќе морам во Систина да одам, инаку претходната бременост , да имаше хромозомски пореметувања на плодот.
Поздрав

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 859
23.8.2012 15:11:06   
Ikana
Здраво мами мами!
Адамова прегледува и приватно во Ре Медика, јави се таму и прашај за да закажеш. Искрено се надевам дека се ќе биде во ред! Поздрав!

Непосредна врска до пораките: 860
23.8.2012 22:18:44   
mami mami
Фала многу Икана, ќе се јавам.И јас се надевам дека овој пат ќе биде се во ред, Господ нека помага и нека е со нас.Поздрав

< Поракaта ја уредил mami mami -- 23.8.2012 22:20:25 >

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 861
23.8.2012 22:21:36   
Ikana
Ќе се молам за тебе мамимами! Многу ми е жал за тоа што се случиuser posted image
Договори кај Адамова и Господ нека ве чува!!!user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 862
23.8.2012 22:52:46   
Dreamline
...i mene mi e zal mamimami. Isto mozes i kaj Petrova da odis vo Remedika i taa e mnogu dobra.Isto i taa pravi skrininzi.So sreka

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 863
25.8.2012 7:28:33   
mami mami
Фала ви на сите, срцкисте, ќе пишам што ќе одлучам и каде ќе одам на преглед. Од се срце ви посакувам се најдобро.

Непосредна врска до пораките: 864
5.9.2012 14:05:40   
manila
Zdravo na site. Jas sum 12-ta nedela i pravev skrining na Down-ov synd. rezultatot bese dobar, no ginekologot mi preporaca da napravam PRISCA TEST vo Ginekologija vo Skopje. E sega me interesira ako nekoja od vas znae dali testot se pravi so zakazuvanje, ima li guzvi ako ne se zakazuva i koja mu e cenata? Vi blagodaram odnapred

Непосредна врска до пораките: 865
5.9.2012 15:32:04   
topce
процесот е со закажување, прават ехо, мерат носе и врат, и после ви земаат крв.
ехото е 150 денари, а приската е 700 денари.

< Поракaта ја уредил topce -- 5.9.2012 15:33:19 >

(Одговор на членот manila)
Непосредна врска до пораките: 866
8.9.2012 13:42:06   
mami mami
Пред две недели беше една моја пријателка во Скопје во Дрзавна на ехо и приска. Матичната и закажа по телефон и некаде во 16 часот отиде и одма е примиле и таа како што ми кажа ехото е чинело 150 денари , а ПРИСКАТА 350 денари, а не 700 , да не е нешто намалено.
Јас да ви се пофалам правев хорионбиопсија во Скопје во систина и излезе дека со плодот е со во ред , нема аномалии и е машко. Ианче и јас сум тука 12 недела.
Поздрав и се најубаво

(Одговор на членот topce)
Непосредна врска до пораките: 867
8.9.2012 14:19:58   
Luci
Одлична вест мами мами, сега уживај и опушти сеuser posted image user posted image user posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 868
8.9.2012 14:36:54   
majka na tri deca
Na GAK ehoto e 350 den. a PRISCA 700 den.user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 869
8.9.2012 14:37:51   
majka na tri deca
Se izvinuvam EHO 150 den. a ne 350.user posted image

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 870
9.9.2012 11:11:35   
mami mami
Фала ти многу Луци, user posted image , user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил mami mami -- 9.9.2012 11:12:35 >

Непосредна врска до пораките: 871
9.9.2012 13:20:55   
majka na tri deca
So sreka mami mami ! Sega opustise i uzivaj vo najubaviot period, vo iscekuvanje na nov clen vo semejstvoto user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 872
10.9.2012 10:36:45   
manila
Jas bev na GAK vo cetvrtokot otkako prethodno se javiv da zakazam i mi kazaa deka samo za PRISCA ne se zakazuva. Nemase guzva, vednas zavrsiv i me cinese 350den.

Непосредна врска до пораките: 873
19.10.2012 21:03:21   
elenkapet
Zdravo, nova sum na forumov i sakav da prasam za mislenje za mojava situacija: sega sum 16 nedela, na 2 pati mi se slucuvase da zabelezam krv, no minimalno *ne bese toa nitu kapka, pa koga pravev PRISCA 2 vo drzavna mi rekoa deka mi e od ciklusot i deka nema mesto za panika, no maticniot ginekolog mi vika deka ne treba da se slucuva toa, pa si koristam Utrogestan i primiv 3 inekcii Progetseron. Pred 2 dena mi zemaa mikorbioloski brisevi i mi pronajdoa Klamidija, no maticniot mi vika duri po 1 mesec koga ke odam na slednata kontrola deka ke pocnam so lecenje na Klamidijata a sega da si gi dostavam vaginalnite. Dali e ova normalno, mislam dali treba da se ceka tolku vreme????? Ve molam za vase iskustvo, dali ke mu nasteti na plodot ako cekam tolku vreme za da se izlecam????

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 874
29.11.2012 22:16:14   
Simona_k
IMA LI NEKOJ DA MI KAZE VTORIOT SKRINING KOGA SE PRAVI STO SE GLEDA I KOLKU VREME TRAE SPODELETE ISKUSTVO SO MENE SAKAM DA ZNAM JAS SUM 21NEDELA MI REKOA DA POCEKAM
SE PRAVEL OD 22-24 NEDELA EDVAJ CEKAM

(Одговор на членот elenkapet)
Непосредна врска до пораките: 875
Страница:   <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koga pocnavte so dohrana?
zzaa

koga pocnavte so dohrana?

na 4 meseci (43%)

na 5 meseci (33%)

na 6 meseci (24%)

Број на сите гласови: 84

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!