bebuv4eto -> RE: Испитувања во бременоста (21.1.2013 20:07:16)
|
temjanuska 2 neznam za priskata eve i jas nemam takvo ispituvajne napraveno a uste 2 dena ke sum 23 nedela,ovde vo pp nikoj ne mi rece da napravam takov test,navodno toa go prvat trudnici nad 35 god, neznam kolku si ti... ama mene sega me maci edno drugo prasajne posto imav problem so nisko nosejne na bebeto dosega mi bea napraveni prilicno mnogu eha 7 vkupno od koj poslednoto eho i toa 4 d mi bese pred skoro 2 nedeli na tocno 21 nedela, e sega me faka strav da odam na skrining sto trebase po pravilo vo 22 nedela da ne dojdat mnogu eha na kratko vreme. bas ova posloednovo eho koga go pravev go gledavme bebeto kako e na kogo lici :) i koga zavrsi ehoto mu velam na doktorot dali ova bese skrining i mi veli ne ...treba pak da dojdis aman si rekov sto e ova zar ke odam sekoja nedela ... zar ne vide se, polasaat me pregleduvase mu vidovme glavce stomace srcence licence,, i sega stvarno se prasuvam da odam li pak za t.n skrinig ili toa e isto 4 d eho i me vikaat pak samo za pari?? aj ve molam pomognete so mislejne ...a i plus trebalo vo 23 nedela da odam i kaj eden drug doktor za da mu go vidi srceto, site odele kaj nego, i sega ako pojdam na skrining i ako pojdam i za srcevo znaci vo rok od 2 nedeli ke mi se soberat 3 eha, a 9 vkupno za 23 nedeli hmmm stvarno me faka ludilo [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|