|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Испитувања во бременоста
4.2.2013 13:05:02   
Melanija RR
Зарем повеќето матични гинеколози скринингот за димензиите го имаат (3Д беше или 4Д) во своите ординации па ретко кој оди на ГАК?Па потоа ПРСИКА 1 на ГАК?

Кажете ми брис од пап во која лабараторија на ГАК се носи?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 926
4.2.2013 22:00:56   
lady_05
Melanija a za pap neli e rano seuste ili mene gresno mi imat kazano user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 927
4.2.2013 23:34:43   
Melanija RR
Кога ми потврдија бременост беше точно 1 година од пап и микробиолошки брисеви затоа ќе ги правам сега,барем така ми рече пред 4 недели

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 928
5.2.2013 13:33:11   
katalina1

ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_05

Melanija a za pap neli e rano seuste ili mene gresno mi imat kazano user posted image

Mene pap i brisevi mi zedoa 12 nedela mislam,ama pap nemav praveno cela godina.Tie sto imaat praveno pred da zabremeneat.nema potreba pak da pravat pap.

Непосредна врска до пораките: 929
5.2.2013 16:52:01   
lady_05
aha pa i kaj mene ima pominato povekje od godina, togas bi trebalo na sledniov pregled da mi zeme user posted image a dali nekoj go najde brojot od GAK za zakazuvanje za down

(Одговор на членот katalina1)
Непосредна врска до пораките: 930
7.2.2013 17:14:53   
temjanuska2
lady probaj na ovie tel 3147 705 i 3147 700 ili ako mozes odi direktno na klinika imat salter callcentar zakazi si tamu

Непосредна врска до пораките: 931
7.2.2013 18:08:55   
Melanija RR
За да не бидеме цело време оффтопик за Скринингот ќе пишам во темата ТУКА

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 932
13.2.2013 9:42:38   
temjanuska2
evi i jas da pisam ,edvaj gi docekav tie 4 ned do skriningot i konecno vcera bev ,i koga izlegov celat zbrkana i splasnata.Ne od sto mi kazaa nesto loso tuku od toa sto ocekuvav nesto poveke da mi kazea.Doktorkata samo mrmlase po nesto ovoa ona ,pa izgleda se iznervira nemozese srceto da go vide ubavo posto moeto bebence se svrtelo loso,i samo na kraj mi kaza se e vo red,dojdi za 3 ned za srceto da go videme poubavo :( I kazav deka na priska 2 mi izleze zgolemen rizik od down-ov sy veruvate nisto ne rece ,samo deka ne e mnogu tocen samo nekoi si 70%,epa veruvajte ne cekav 4 ned za da go slusnam toa.Mozebi jas premnogu ocekuvav neznam,i sea se mislam dali da odam vo sistina????

Непосредна врска до пораките: 933
13.2.2013 9:52:05   
dostickage
Da odis normalno deka treba da odis. Ja ne znam ni do sega zasto ne otide.
Gordana Petrovska e specijalist za prenatalna dijagnostika vo Sistina.

Zgolemen rizik na Prisca 2 , mislam ako nisto dr mozese da go povtoris ili da otides na drugo eho ...ne da si cekas u prazno.

Izvini vaka na karanjevo ama si postavuvas retoricki prasanja.

So lesno na pregled i daj Boze da imas ubavi rezultati.

Непосредна врска до пораките: 934
13.2.2013 13:49:01   
lady_05
Jas sum Rh- a soprugot Rh+ i mi kaza doktorkata deka vo 16 nedela se pravi Coombs-ov test na transfuziologija e sega jas spored posledna menstruacija sum 13n+2d a spored golemina na plod 12n+2d( pokasno e zacnato ) e sega spored koja merka treba da go pravam dali spored posledna menstruacija ili, jas mislam deka sepak spored golemina na plodot no dali nekoj imal slicno vakvo iskustvo?

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 935
13.2.2013 14:41:54   
katalina1

Jas sum Rh- a soprugot Rh+ i mi kaza doktorkata deka vo 16 nedela se pravi Coombs-ov test na transfuziologija e sega jas spored posledna menstruacija sum 13n+2d a spored golemina na plod 12n+2d( pokasno e zacnato ) e sega spored koja merka treba da go pravam dali spored posledna menstruacija ili, jas mislam deka sepak spored golemina na plodot no dali nekoj imal slicno vakvo iskustvo?

I jas pravev kumbsov test no go pravev nekade 27 nedela,rezultatite bea negativni.Sepak na krajot na 28ma primav injekcija rogham preventivno za ne daj boze pokasno da se razvijat antitela.

Непосредна врска до пораките: 936
13.2.2013 15:01:49   
lady_05
Znam deka se pravi i nekade kaj 28 nedela mene mi rekoa prvin vo 16 pa ako se negativni ok ako se pozitivni se primalo nekakov serum i posle pak vo 28n i ako se pak negativni se primalo preventivno nekakvi inekcii i posle poragajot pak se primale inekcii, samo me interesira spored koj datum da se vodam za 16n dali po golemina na plod ili po golemina na bebeto, mislam deka e po golemina na bebeto zosto realno sum taa nedela no pak da si prasam zosto nekoj pominal niz ova

Непосредна врска до пораките: 937
13.2.2013 16:06:45   
temjanuska2
Dostickage ne se lutam sto me karas,mozebi sum i za karanjeuser posted image ama rabotata e sto jas sum poopustena i sekogas so pozitivni misli mozebi i zatoa dosega ne se pritresuvav mnogu i ne barav vtoro mislenje.Mene cekanjeto me ubivase nisto drugo.Sepak ke razmislam dali da odam na drug pregled ,jas se osekam dobro verovatno i bebeceto e dobro,pa so gospod napred se ke bide vo reduser posted image

Непосредна врска до пораките: 938
13.2.2013 16:31:38   
Simona_k
temjanuska2 и мене ми случи истото!!!Ама буквално,место радосна излегов нервозна
Мојава не ни м млашеuser posted image
Јас поставував прашања,а таа чекај да видам,пак ја прашува, пак истото ми го кажа...
И на крај ми рече устето добро(за тој даунов),срце добро,желудник и толку
20 мин ме гледаше една реченица сврза...Тешка работа...Бев пресреќна за таа реченица а очекував мнооогу повеќе...Како и да е и тоа помина
Денес бев на редовна ехо контрола и се е супер не е веќе карлично,тешко е 1,800кг
долго 34см и така уште крв да проверам од сабајле од понеделник матичната ми е прва
Сега сум 8ми се поправив 15кгuser posted image и еве веќе 3 дена немам апетит до 20 да дојдам супер

Непосредна врска до пораките: 939
13.2.2013 16:39:40   
temjanuska2
Simona bas mi e milo za tebe i za bebecetouser posted image barem ti da mi izmamis nasmevka,zadari vcera i denes zaradi vremeto sum tmurna :( znaci jas ne sum edinstvenata so ne bila zadovolna od d-rkata ili premnogu sme ocekuvale ,kojznae.Ete sega za 3 ned pak ke se vidam so nea pa ke vidam kako ke pominam togas ke pisam .PS super so bebeceto ne ti e karlico,a za kilazata ke trcame se dogovorivme user posted image

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 940
13.2.2013 17:40:53   
Simona_k
temjanuska2 трчање задолжителноuser posted image Почнав да се сонувам во теретана со мускули изгледа како пивтија ќе бидам
И некој вежби да вметнеме за подобри резултатиuser posted image
Јас не се грижам многу за килажава зошто со првото бев +30 а сега +15 се радувам многу,првиот пат за година ипол се вратив во форма сега изгледа побргу ќе биде

< Поракaта ја уредил Simona_k -- 13.2.2013 17:41:41 >

Непосредна врска до пораките: 941
14.2.2013 3:49:18   
katalina1

Znam deka se pravi i nekade kaj 28 nedela mene mi rekoa prvin vo 16 pa ako se negativni ok ako se pozitivni se primalo nekakov serum i posle pak vo 28n i ako se pak negativni se primalo preventivno nekakvi inekcii i posle poragajot pak se primale inekcii, samo me interesira spored koj datum da se vodam za 16n dali po golemina na plod ili po golemina na bebeto, mislam deka e po golemina na bebeto zosto realno sum taa nedela no pak da si prasam zosto nekoj pominal niz ova

Jas a i doktorot se rakovodevme spored posledna menst.a ne spored goleminata na plodot.Se nadevam ti pomognav barem malce.

Непосредна врска до пораките: 942
5.3.2013 23:03:50   
Lacrymosa
Sega nekoj ako moze da mi objasni koe od ovie gore spomenati "cuda" e toa sto se pravi vo 12 nedela i kako izgleda pregledot. Doktorkata me upati na skrining i prisca i mi rece da si zakazam uste od sega pa nekoj predlog doktor vo GAK i ako moze telefon za zakazuvanje ( inaku sega sum 7 ned i 2 dena so toa sto deneska prv pat imase srceva reakcija pa doktorkata rece deka e 6 ned i 2 dena,). Nekoj da pomogne bidejki ova mi eprva bremenost i pojma nemam sto treba da pravam

Непосредна врска до пораките: 943
6.3.2013 0:19:41   
Melanija RR
За тоа има зборено на оваа страна ТУКА а тема за тпј скрининг има ТУКА

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 944
11.3.2013 12:57:30   
laki26
Zdravo na site trudnivi, jas sum nova na forumov, pa sakav da prasam vo vrska so skieniot seker dali e voobicaeno da  se pravi toa ispituvanje ili pak se pravi samo vo slucaj na somnez?

Непосредна врска до пораките: 945
11.3.2013 14:19:03   
temjanuska2
skrien seker se ispituva ako kaj majkata se najde visko seker vo krvta ili bebeto e so pogolema tezina od predvidenata za taa nedela koga se pravi ehoto,samo togas,pozz

(Одговор на членот laki26)
Непосредна врска до пораките: 946
11.3.2013 15:15:13   
*devojce*
Zdravo devojki me nemase podolgo vreme ajde da pisam i jas.Vo petokot bev na 4d na klinika plativ samo 150 den.Bebceto e masko,ni ja pokaza stapalkata cuce kakvo bese fala bogu sve e vo red.Koe e slednoto ispituvanje i vo koja nedela se pravi?

Непосредна врска до пораките: 947
11.3.2013 15:28:21   
dida
eve i jas denes imam zakazano na GAK za skreening na anomalii. Inaku sum 22ra nedela i ova mi e vtora bremenost :)

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 948
11.3.2013 15:38:36   
mila28

ИЗВОРНА ПОРАКА: *devojce*

Zdravo devojki me nemase podolgo vreme ajde da pisam i jas.Vo petokot bev na 4d na klinika plativ samo 150 den.Bebceto e masko,ni ja pokaza stapalkata cuce kakvo bese fala bogu sve e vo red.Koe e slednoto ispituvanje i vo koja nedela se pravi?

а која недела си? Ова ти е прв скрининг во 13та скрининг за Даунов Синдром (нухална транслуценца)? ако е така тгаш после тоа следи Скрининг за аномалии (генетски сонограм) тоа е Скринингот за аномалии се прави помеѓу 18 и 22 гестациски недели, се разгледуваат органи и се бараат евентуални маркери за хромозомопатии, и се прави фетална ехокардиографија. После имаш усте еден скрининг за за фетален раст (Доплер), меѓутоа не е задолжителен. Сега има некои измени во здравствово така да можеби и тоа и приска е задолжително, од министерство ги притискаат матичните да мора да се направи секој скрининг,тест, потоа и тест за скриен шекер,односно гестациски дијабетес. Матичниот најдобро ќе ти објасни.

Your children will become what you are; so be what you want them to be

Непосредна врска до пораките: 949
11.3.2013 16:24:05   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: *devojce*

Posle imas uste eden skrining za srce 23 nedela.
28 se pravi skrien seker
32 D-Dimeri
Posle brisevi

Kolku sto se sekjavam vaka odese nekako, neka me koregira nekoja potaze mama ako gresam

Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.