lide99 -> RE: Испитувања во бременоста (14.7.2010 19:50:34)
|
Ke se najde li nekoj so slicna situacija kako mojava da me utesei?![image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Mojata najubava vest na celiot svet mi se pretvori vo prav pekol...odev kaj eden doktor sto mi ustanovi bliznacka bremenost, jas i soprugot od srekni posrekni za naredna nedela da mi kaze deka ne se bliznaci deka samo edno e, kako i da e, go smeniv ginekologot zasto nikakvo objasnuvanje ne mi dade tuku prakticno me izbrka od ordinacija ne bi go imenuvala sega, za da odam kaj druga i da mi kaze deka sum sedma nedela trudna, deka imam gestaciska vrekicka od 22mm i zolcno kesence megjutoa deka nema embrion, i ni dva ni tri mi go plesna vo faca deka se raboti za narodski kazano "mucok jajce" - greska vo genetskiot materijal, i deka sum mlada da ne se sekiram!!!! Prasanjeto mi e...jas mislam deka ne sum sedma nedela, zaradi toa sto posledniot ciklus mi bese na 24.05 t.e togas mi probivase pa na 25.05 malku mi sopre za od 26.05 da si dobijam normalno...ciklusot mi traese do 01.06...znaci jas istiot den da sum ostanala trudna sega ke imam sest nedeli a ne 7!!! a sto ako sum ostanala trudna mnogu podocna, ne znam nekade nakaj 18 - spored mojata logika, i spored ona sto jas znam koga sme rabotele na slucajot...plus ona sto nitu eden od ovie dvajca ginekolozi ne me prasa e za ciklusot, dali mi e redoven ili ne, mene znae da mi dojde na 28, na 27, na 26 pa duri i na 31 den... Ima li nekoja so slicno iskustvo kako moevo? - Iako iskreno na nikogo ne mu go posakuvam... Vcera ginekologot mi rece deka na izgled se e ok, deka sakusot si raste, ima dobra forma i seto toa no embrionot za zal go nema...i deka edinstveno sto mi preostanuva e da cekame! Ah i ke zaboravev, posto citav od vasite komentari koga vi gi pravat exata...zamislete si deka od 24.06 koga mi ustanovija bremenost do sega mi napravija edno 6-7 vaginalni eha! Od sto isto taka sum prestrasena!!! A normalno sekoe odenje si se plakja... Ve molam za sovet!!! Ocajna sum i ne znam vekje sto da pravam! Fala vi na site odnapred!
|
|
|
|