|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4 5   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Мајчина книшка!
27.1.2012 12:47:52   
AnnaMolly RR
Јас немав мајчина книшка. Поточно, имам ама празна. Одев на приватно на почетокот на бременоста, па после матичниот ми рече сама да си ја пополнувам ако сакам.

И не ми ја побараа кога поднесував документи за надоместок за дете.

Live and let live

(Одговор на членот Admin)
Непосредна врска до пораките: 26
27.1.2012 13:50:12   
JovanaJ
Jas nemav majcina kniska. Bremenosta ja vodev na privatna klinika i tamu nemaa takvo nesto. A nikoj ne mi ja pobaral za nisto, iako zemav i porodilno i nekavi nadomestoci...

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 27
28.1.2012 9:34:27   
Luci
Мене мајчина книшка ми отворија откако се породив. Мм беше кај гинекологот и му ја побара зашто ни беше потребна за еднократниот паричен надомест од социјално. Ја пополни туку-така колку да не е празнаuser posted image и секако му ја наплати 300 денариuser posted image Кога одев на цтг во Чаир скоро сите трудници си имаа со нив и мајчина книшка, ма да никој од таму не им ја побара на увид

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 28
28.1.2012 10:26:34   
MacenceEna
Vo Germanija najnormalno e da e ima majcina kniska od pricna sto tamu tija vodat celata bremenost.
Mene ist mi ja ovorija pri prvata poseta na gnekolog , koga mi ja otkrija bremenosta . I sekgas kniskata ja nosam so sebe , za da vo slucaj nesto mi se sluci , sepak se e zavedeno tamu . user posted image

(Одговор на членот Admin)
Непосредна врска до пораките: 29
28.1.2012 10:33:53   
Bububebe
И мене исто,мајчината книшка ми ја отворија при првата посета на гинекологот.На секоја контрола сестрата пишуваше внатре,а кога отидов за да се породам докторот што ме пораѓаше одма ми ја побара

(Одговор на членот MacenceEna)
Непосредна врска до пораките: 30
28.1.2012 10:42:19   
milo20052011
jas nemav majcina kniska,zosto maticniot mi rece veke ne barale,a koga me odnesoa na ginekologija za poragaj odma mi pobaraa i koga kazav deka nemam me ispokaraa,pa pokraj bolkite i puknatiot vodenjak stoe pred doktorot i mu kako tecela bremenostauser posted image mislam deka treba zadolzitelno site trudnici da imaat majcina kniska

(Одговор на членот Bububebe)
Непосредна врска до пораките: 31
28.1.2012 10:50:42   
MacenceEna
da navistna sekoja trudnica treba da ima ootvoreno kniska , mislam doktorte kaj ke ja vodat bremenosta , kadde ke gi zapisuaat pregledite user posted image
Banala rabota e . doktorite (ginekolozite ) treba sami da bidat svesni deka e potrebna .
A ne majkite idat na poragjaj , i ne po svoja vina bez majcina kniska :S moze sum dijabeticar , i jas treba da objasnuvam deka imam problemi ili neznam ti sto pred poragjaj user posted image

(Одговор на членот milo20052011)
Непосредна врска до пораките: 32
28.1.2012 13:23:11   
temjana
Значи од муабетиве колку што можев да разберам најубаво е да си купам мајчина книшка бидејќи може и да ми ја побараатuser posted image ок тоа не ми е проблем меѓутоа ме мачи прашањето зошто никој до сега ја нема ни спомнато, да не бевте вие јас немаше ни да знам дека такво нешто воопшто постоиuser posted image

(Одговор на членот MacenceEna)
Непосредна врска до пораките: 33
28.1.2012 13:26:48   
MacenceEna
Najdobro e da se snabdis so kniska i pri naredna poseta na ginekolog , kazi da ti go zapise pregledot . user posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 34
28.1.2012 13:33:17   
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana

Значи од муабетиве колку што можев да разберам најубаво е да си купам мајчина книшка бидејќи може и да ми ја побараатuser posted image ок тоа не ми е проблем меѓутоа ме мачи прашањето зошто никој до сега ја нема ни спомнато, да не бевте вие јас немаше ни да знам дека такво нешто воопшто постоиuser posted image

Како што пишав погоре, ми требаше единствено кога поднесувавме за паричен надоместок, претходно никој не ми ја побара за ништо. Кога ќе одиш следен пат на гинеколог прашај го дали ќе ти отвори мајчина книшка, тој во ординацијата сигурно има. И да не ти отвори сега ништо страшно, секако секој твој преглед и сите потребни податоци тој ги води во твојот картон

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 35
28.1.2012 14:04:31   
kikicka
Мене мајчина ми отворија уште кога прв пат бев на преглед од страна на матичната овде али јас секаде ја носев со мене ,пошто одев и во ск на преглед така да кога ја давав не им требаше викаа дека нема потреба али сепак ја носев.А за во сиситина воопшто не ми требаше. Незнам во ск матичните гинеколози не ви отвараат сами?

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 36
28.1.2012 14:20:38   
Natasa981
mene maticniot ginekolog mi otvori kniska, ne deka e moralno,ama stoznam dobro e da ja imas..Nikade ne ja baraat i nema da vi treba, ama ubavo e da e popolneta so podatoci za bremenosta,od pocetok do kraj,a nasive ginekolozi,sekoja cest na isklucoci, ke evidentiraat eden do dva podatoka i tolku

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 37
28.1.2012 14:49:24   
Pepelaska *
Мене ми отворија мајчина книшка некаде во 7 недела кога ја слушнавме срцевата реакција на бебето.Матичната на секој преглед запишуваше во неа се, исто и во компјутер кај неа. На пораѓај ми ја побараа и исто таму е запишано се , после тоа ми требаше за еднократната помош а за породилното мислам дека не ми требаше не памтам баш најдобро.Јас мислам дека секоја трудница треба да ја има, најмногу од причина што ако те пратат во друг град (за нас што не сме од Скопје) на пораѓај, таму си има се запишано.И да ја платив 60 денари , ми ја даде докторката, сега си ја чувам во кутијата за спомени со сликичките од ехо.user posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 38
30.1.2012 23:57:17   
milicka29
Здраво на сите, тој еднократен надоместок, важи и за прво дете или тоа веќе не важи? Каде да се информирам повеќе за ова? Фала!!!

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 39
31.1.2012 0:33:38   
cece81
Se nadovrzuvam na praanjeto na milicka29 , i koj dokumenti se potrebni za ednokratna pomos od socijalno i koga se podnesuvaat , i za kolku vreme gi zemate tie sredsva (kolkav e iznosot),Pisete ni podetalno okolu ova prasanje . Pozdrav!

(Одговор на членот milicka29)
Непосредна врска до пораките: 40
31.1.2012 9:39:25   
Luci
Здраво на сите, тој еднократен надоместок, важи и за прво дете или тоа веќе не важи? Каде да се информирам повеќе за ова? Фала!!!
ИЗВОРНА ПОРАКА: cece81

Se nadovrzuvam na praanjeto na milicka29 , i koj dokumenti se potrebni za ednokratna pomos od socijalno i koga se podnesuvaat , i za kolku vreme gi zemate tie sredsva (kolkav e iznosot),Pisete ni podetalno okolu ova prasanje . Pozdrav!
На овој линк прочитајте за парична помош http://www.ringeraja.mk/forum/m_12378/mpage_1/key_/tm.htm

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 41
4.2.2012 13:01:32   
mammica
So prvata bremenost pred 5 godini bev bez kartoni i odev kaj Dr Gerovska vo Intermed, togas doktorkata odma mi otvori majcina kniska, i taa majcina kniska jas ja smetam kako nesto sto ti ostanuva i kako nekoja evidencija cisto za mene bidejki doktorite se sto im treba si zaveruvaat vo kartonot, od srceva akcija , do parametri. Vo majcinata kniska doktorkata mi zaveduvase koga sum bila na pregled, kolavo bilo bebeto (dali e soodvetno razvieno na nedelata), koga mi e zemena krv i rezultatite, rezultati od brisevi, dali sum primala terapija i slicno.
Se poragav na klinika, ne mi baraa majcina kniska nitu pak posle koga trebase da go zemam paricniot nadomestok ne mi pobaraauser posted image
E sega drustvo sum povtorno bremena so 2 user posted image user posted image , vo 9-ta nedela sum i ja vodam bremenosta kaj dr doktor koj se uste mi nema otvoreno majcina kniska, za sledniot pregled ke i spomnam sama, bidejki ona kaj nea vo karton si zaisuva koga sum bila na pregled a jas treba da se rakovodam po kalendarot od telefonotuser posted image
Sepak mislam deka e ubavo edna trudnicka da si ima majcina kniska, jas mojata od prvata bremenost uste ja cuvam so site slikicki vnatre user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 42
12.2.2013 18:15:55   
Melanija RR
Мајчина книшка немам,сум 12н. Наводно министерството одвоило пари за нови но книшки нема user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот mammica)
Непосредна врска до пораките: 43
12.2.2013 19:19:35   
Simona_k
Melanija па купи бе срце во книжара,нема ли таму?
Мене Јасмина ми даде одма имаа тогаш...Можно е да нема сега ама во книжара не се продаваат веќе?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 44
12.2.2013 19:39:52   
Melanija RR
Во книжара?Не сум слушнала за ова,ајде баш утре ќе побарам

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 45
12.2.2013 20:16:30   
Simona_k
Да срце,зорт кога ќе те фати се ќе дознаешuser posted image user posted image
Јас со првото бебе бев кај погрешен матичен и се дознав,сама си купив книшка зошто ми запишуваше на ливчиња па почна да ги губи,да му ја олеснам работата

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 46
13.2.2013 10:28:23   
miana
Kaj mojot doktror davaat ..bas na poslendniot pregled i dade na edna trudnica..I by the way znam deka Ministerstvo za zdravstvo gi pecatese kniskite - so garancija..barajte si,vi sleduva!!!

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 47
13.2.2013 17:03:45   
temjanuska2
i jas nemam kniska a 21 ned sum nitu d-rkata mi ja spomna a znam deka postojat,baska nikogas ne mi meri pritisok ni tezina toa sama skoro sekoj den si meramuser posted image a na posledniot pregled vidov deka na edna pacientka i dade ,pa sigurno i mene ke mi dade nekade vo 40 neduser posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 48
13.2.2013 17:07:45   
kikicka
Мислам дека имам пишано ама ајде. Мене мајчина кникшка ми дадоа уште прв пат кога бев user posted image значи пред 3 години точно и за ништо не ми требаше освен на почетокот што запишуваа и толку. Сега сеуште не ми дале, ќе прашам утре сум на контрола.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 49
13.2.2013 17:25:57   
Simona_k
Mногу се одговорни алал да им е,на еден даваат на друг не

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 50
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4 5   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4 5   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.