|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 [4] 5   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Мајчина книшка!
11.3.2013 23:56:03   
Snowhite RR
А не ви даваат мајчина кај матичниот гинеколог? Мене таму ми дадоа и ми ја наплатија 150 ден

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 76
12.3.2013 8:26:45   
*devojce*
Majcinata kniska mi ja dade maticnata,inace besplatna e netreba da ti ja naplakaat, a podatocite od pregledite treba da gi vnesuva sestrata ama ona nisto posebno ne pisuva samo data koja nedela si pritisok i tolku.Pa toa mozam i jas da si go napisam.Drugo nisto mi nema vneseno vo kniskata.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 77
12.3.2013 9:13:38   
Tanjicka
i mene mi ja naplatija 50 den

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 78
16.3.2013 12:41:41   
Melanija RR
Јас купим мајчина книшка ама кога и ја однесов на матичната воопто не е таа.Ја купив плава,а матичната ми даде виолетова во фолија од една страна е за водење на бременост книшка а од друга страна брошура со совети и веднаш ми ја пополни и ми рече да си ја носам.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 79
16.3.2013 14:21:53   
idnata_mama
Убави работи пишува во прилогчето од мајчината книшка. Јас дури му ја тутнав и на мм да си ја подпрочита user posted image , нека се едуцира и тој малку, не е само мое детево!!! Мене сестрата ми поплни само тежина и притисок, ништо друго, рече лични податоци сама да подполнам! Не ми ја наплатија иначе и баш се зачудив што бесплатно ми ја дадоа со оглед на тоа што приватниве се буквално зинати за пари и 100 денари ќе се потапаат да ти ги земат user posted image

Непосредна врска до пораките: 80
11.7.2013 12:37:38   
Snow Queen
На последна конторла кога ги носев резултатите кај матичната, и велам на сестрата, сега секоја контрола да си ја носам книшката за пополнување?
-Маа неее, што ќе ти е....user posted image

А искрено, сметам дека за недај боже е потребна.user posted image

< Поракaта ја уредил Snow Queen -- 11.7.2013 12:38:11 >

07.04.2006........до ден денес со саканиот сме лудо вљубени

Непосредна врска до пораките: 81
11.7.2013 12:39:59   
Melanija RR
Следниот кажи и дека сакаш да си имаш пополнето и дека и така и ти ќе си ја пратиш бременоста дека неможеш да памтиш и сакаш да ти остане.
Кога веќе има таков однос смотај ја со убаво иако тоа е работа на докторката и е 3мин работа.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Snow Queen)
Непосредна врска до пораките: 82
30.8.2013 1:11:06   
Snow Queen
Денеска ми ја побара мајчината книшка, а претходно кога прашував ми велеше не треба.user posted image
И нормално јас не ја носев,бидејќи ми рече не треба.

07.04.2006........до ден денес со саканиот сме лудо вљубени

Непосредна врска до пораките: 83
4.9.2013 17:43:57   
snowbool
Majcina kniska sleduva i na nejze ima pecat plav deka e besplaten primerok, ne se pisuva samo tezina i krven pritisok tuku dolznost e na maticniot ginekolog da ti ja otvori,popolni i site pregledi na mikobiologija ,PISKA 1 , PRISKA 2 se da zapise, najcesto ja davaat posle vtori ili treti mesec koga veke se ustanovuva normalna bremenost....

(Одговор на членот Snow Queen)
Непосредна врска до пораките: 84
4.9.2013 21:21:43   
tnade
za prvoto imav sina, sega mi otvori maticniot violetova (so brosura), prvata ja plativ 100 den, pred tri god. a sega ne znam mislam deka koga mi ja dade ne mi naplati, ke vidam slednata kontrola, Doktorot mi rece da ja nosam sekade so mene

Непосредна врска до пораките: 85
4.9.2013 21:26:06   
Bethany
И мене мојов матичен ми даде книшка, не ми ја наплати, ама ми ја даде таму некаде втор-трет месец.
Секој пат ми пишуваа притисокот, тежина, не секој пат ми пишуваа мерки на бебето во неа, вероватно тогаш кога сметаа дека треба, ги пополнија другите податоци за мене уште на почетокот. Тоа значи пред повеќе од 2 години.
А сега првпат слушам дека има и виолетова, со брошура ? Тоа нешто ново?

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 86
6.9.2013 23:22:47   
snowbool
Da ,izgleda violetovata kniska e novost so se brosurata, brosurata e za majkata vo bremenosta kako da vodi normalna bremenost koi testovi da gi pravi , kakva ishrana i.t.n dobra rabota posebno za tie sto za prv pat se bremeni...

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 87
7.10.2013 13:53:48   
Sani_28
Da ima novi violetovi kniski so brosura za zdrava bremenost mene doktorkami ja dade nekade pri kraj na treti mesec a so prvite dve bea sini i vnatre popolnuva sve za bebeto i za mene pritisok, tezina i krvna slika ;)

(Одговор на членот snowbool)
Непосредна врска до пораките: 88
7.10.2013 15:07:04   
Lacrymosa
и јас ги имам забележано виолетовите... мојата е плава

(Одговор на членот Sani_28)
Непосредна врска до пораките: 89
11.11.2013 15:21:04   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Evangelija

Prasanje do Mamicka85 i site drugi koi imaat informacii - Mamicka 85 koga ja imas izvadeno majcinata kniska, dali e potrebno da se ima i kaj se nabavuva istata?

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 90
11.11.2013 15:30:44   
Martins mom
И за двете бремености, кога ја потврдија срцевата акција, одма ми дадоа мајчина книшка, нормално бесплатно. Баш ми е апсурдно да ја плаќаш

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 91
5.5.2014 10:24:21   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: nina

Мамички ја барав темава неможев да најдам па решив да прашам јас во нова тема ако има преместетеме user posted image ....прашањето ми е .... сум бремена, во 28недела и сега слушам дека треба да имам веке мајчина книшка ја прашав матичната она ми вика па веке вика не ја бараат толку ама вика ако инсистираш ке ти отвориме а имам две три пријателки они се породија во јануари ми викаат дека мора да имам и сега незнам што да правам и да не ми треба за породилно?ако има некој информција ве молам пишетеми...user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 92
5.5.2014 11:15:03   
nina
фала многу Felly RR неможев да најдам јас очигледно, и дефинитивно од разговориве што читам сега за сега ке ја слушам докторката нема да вадам па ако треба накнадно ке извадам..поздравче до сите мамичкиuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 93
5.5.2014 12:10:33   
Defne90 RR
Па мислам дека сега треба да има и тоа ако не е и задолжително.Слушав на вести кога изјавуваше министерот за здравство дека повторно се воведуваат и мислам дека е подобро да си извадиш сепак немаш штета а така и гинекологот ќе ти води евиденција за бременоста.А и да не ти биде на мисла кога ќе дојде ред за породилно да си бидеш мирна.Поздрав и секое добро.user posted image

Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 94
5.5.2014 13:06:58   
Melanija RR
И јас мислам дека треба, не е етички да се каже не ти треба,па не ја бараат,ако инсистираш .... срамота. Како осигуреник ти следува и треба да ја имаш,што им е тешко да ја пополнат.Таму ќе ги има сите важни информации и контроли.

(Одговор на членот Defne90 RR)
Непосредна врска до пораките: 95
9.5.2014 13:40:21   
majmunce
zdravo mamicki, da vi kazam za prvata bremenost doktorkata ne ja interesirase za majcina kniska vikase na krajo ke ja popolnime ored da se porodam i jas taka po nejziniot um ne treba i tolku no sto se sluci nikakva evidencija za bremenosta i op jas se porodiv vo 33 nedela nemam ni kniska ni brisevi provereno ni pricina zosto vodenjakot pukna ni nisto doktorkata me prati na oddelenie bez kniska i tamu ne se zamaraamnogu za kniska ama neznaea od kaj da pocnat ni pritisok ni tezina ni problemi vo bremenosta ni nisto. E pa pouka za drug pat. Sega sum bremena 11 nedela doktorkata maticniot ginekolog go smeniv i sega vo ovaa bremenost imam majcina kniska od prviot pregled znaci mora zaradi sebe vo koja vnese licni podatoci podatoci za prva bremenost podatoci za eventualni abortusi eventualni lesni ili teski zaboluvanja pritisok vo ovaa i prethodna bremenost bolesti na roditelite soprugot apsolutno se i barem znaeme na sto sme i kako ke ja vodime bremenosta sega i mnogu sum zadovolna. Navistina imam komplikacii i sega ama setoa se dolzi na nadoleceni infekcii i sl. Vi preporacuvam majcina kniska obavezno i za vas i za nejzino dobro oti mojata prethodna doktorka si zamina na godisen odmor koga pojdov da se porodam skopje bez majcina kniska i bilo kakva evidencija.

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

Непосредна врска до пораките: 96
9.5.2014 14:13:44   
deluxe
ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce

zdravo mamicki, da vi kazam za prvata bremenost doktorkata ne ja interesirase za majcina kniska vikase na krajo ke ja popolnime ored da se porodam i jas taka po nejziniot um ne treba i tolku no sto se sluci nikakva evidencija za bremenosta i op jas se porodiv vo 33 nedela nemam ni kniska ni brisevi provereno ni pricina zosto vodenjakot pukna ni nisto doktorkata me prati na oddelenie bez kniska i tamu ne se zamaraamnogu za kniska ama neznaea od kaj da pocnat ni pritisok ni tezina ni problemi vo bremenosta ni nisto. E pa pouka za drug pat. Sega sum bremena 11 nedela doktorkata maticniot ginekolog go smeniv i sega vo ovaa bremenost imam majcina kniska od prviot pregled znaci mora zaradi sebe vo koja vnese licni podatoci podatoci za prva bremenost podatoci za eventualni abortusi eventualni lesni ili teski zaboluvanja pritisok vo ovaa i prethodna bremenost bolesti na roditelite soprugot apsolutno se i barem znaeme na sto sme i kako ke ja vodime bremenosta sega i mnogu sum zadovolna. Navistina imam komplikacii i sega ama set_oa se dolzi na nadoleceni infekcii i sl. Vi preporacuvam majcina kniska obavezno i za vas i za nejzino dobro oti mojata prethodna doktorka si zamina na godisen odmor koga pojdov da se porodam skopje bez majcina kniska i bilo kakva evidencija.

Јас не ја сваќав сериозно мајчината книшка.Немав за двете бременостиuser posted image
Најверојатно сум имала голема среќа што ете ме чувал Бог и не ми затребале,а сега читајќи што се може да се случи и корисноста од таа книшка,разбирам колку би значела.Значи и јас во двете бремености ,како што кажа претходно,бев залажувана од страна на најверојатно истата докторка(бидејќи сме од ист град),дека на крај ќе ми ја даде книшката.Додека сите прегледи ми ги евидентираше на обичен лист хартија,кој си го носев со себе во папка на секој преглед.
За оваа работа треба да се казнуваат докторитеuser posted image

< Поракaта ја уредил deluxe RR -- 9.5.2014 14:16:58 >

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 97
9.5.2014 14:50:12   
Defne90 RR
Јас и со двете бремености си имав мајчина книшка.Мене матичниот гинеколог уште на првиот преглед кога отидов и за двете бремености ми рече да си купам мајчина книшка.И секогаш во неа запишуваше се за бременоста.Е сега во болница не ми ги бараа затоа што ете се поминало во најдобар ред па не биле потребни.Во секој случај сметам дека е неопходно да се има мајчина книшка и во неа да се запишува се,затоа што човек не знае кога може да затреба.А ако ја нема ете проблем.Така да жени нека ви отворат матичните гинеколози мајчина книшка,дури и да инсистираат тие дека нема потреба од неа.Ем да си бидете мирни и да не се чудите ако ви речат во болница за книшка што да правите.

Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 98
15.12.2014 12:44:18   
Bethany
Труднички, ви дадоа ли вам мајчина книшка и кога?
Во прва бременост матичниот ми даде, ама не се сеќавам точно кога, изгледа околу 16 недела, не сум сигурна.
Во употреба ли се вопшто се уште мајчини книшки? user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот Defne90 RR)
Непосредна врска до пораките: 99
15.12.2014 12:51:05   
Mihaela 2010
jas vsusnost ne znam koja e funkcijata na majcinata kniskauser posted image
mene so prvata bremenost mi dadoa nekade pri kraj,mozda bev 8 mesec ne se sekjavam bas,a sega uste nemam,i iskreno ne ni znam kaj mi e

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 100
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 3 [4] 5   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 [4] 5   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.