RE: МАГНЕЗИУМ (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Ikana -> RE: МАГНЕЗИУМ (2.11.2011 13:03:38)

jana33 jas sum vo 30 nedela, uste od pocetok pijam po 3 tableti magnezium od 250 mg, sekoj den...dosega problem ne sum imala od nego, a mi go preporacaa za da nemam grcevi i da ne se porodam predvreme.
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana33

miana kazimi koi tableti magnezium gi piese i kolku mg vnesuvase dnevno? jas pijam magnesol i toa samo po edna na den a magnesolot se 150 mg. doktorkata mi rece da pijam magnezium ednas na den megutoa ne mi kaza sto da zemam od magnezium pa jas sama od apteka gi zemav magnesolot.. megutoa od ona sto go citam site vnesuvaat poveke magnezium okolu 350mg. ako znae i nekoj drug da mi objasni neka pise..pozz [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

miana -> RE: МАГНЕЗИУМ (2.11.2011 13:08:39)

moze ako imas predispozicii deka ke se porodis pred vreme..I jas minatata bremenost gi piev ama sega - ne...Mislam deka po tri dnevno e mnogu...Olabavuvaat mnogu....Jas pijam po dve na den...Nautro i navecer a sega veke i nisto ne pijam ...33 ta nadela sum 

Ikana -> RE: МАГНЕЗИУМ (2.11.2011 13:24:12)

offf srcka jas imam operacija zatoa mi rekoa po 3 znaci epten epten preventiva moram da udram...a da ne ti zboram na pocetok i so inekcii progesteron bev...[sm=smiley13.gif]
a ako nema indikacii pa i po edna na den dosta e jas mislam [sm=smiley1.gif]

jana33 -> RE: МАГНЕЗИУМ (2.11.2011 15:52:41)

fala zenski! si kupiv magnezium tableti 250mg. i pijam sega za sega po edna dnevno bidejki nemam grcevi gi pijam samo kako prevencija od predvremeno poroduvanje zatoa sto sum 29ta nedela a bebeto e spusteno nisko.. inaku nemam nikakvi operacii nitu skratuvanje na grloto na matkata.. zatoa mislam deka ovaa doza ke e dovolna.pozz

boni25 -> RE: МАГНЕЗИУМ (8.11.2011 9:53:51)

Pozdrav do site ringerajki, vcera bev na pregled i doktorot mi preporaca da pijam magnezium, cisto kako preventiva, a nemam grcevi i slicni simptomi. Inaku sum 17ta gestaciska nedela i me interesirase tie sto gi zemav se od 250 mg. Dali edna tableta dnevno bi bila dovolna?

miana -> RE: МАГНЕЗИУМ (8.11.2011 10:07:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: boni25

Pozdrav do site ringerajki, vcera bev na pregled i doktorot mi preporaca da pijam magnezium, cisto kako preventiva, a nemam grcevi i slicni simptomi. Inaku sum 17ta gestaciska nedela i me interesirase tie sto gi zemav se od 250 mg. Dali edna tableta dnevno bi bila dovolna?

Sosema dovolna...Tolku i se preporacuva ....Ako imas mnogu grcevo vo nozete i sl moze i dve dnevno ( navecer i nautro ) a inaku edna e dovolna doza

jana33 -> RE: МАГНЕЗИУМ (22.12.2011 17:36:04)

zdravo [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image] Sakam da prasam do koga treba da pijam magnezium? veke sum 35g.n. +1 imam uste nekolku tabletki za uste edna nedela.. dali da kupam novo pakovanje ili veke vo 9ti mesec se prestanuva so pienje magnezium kako da imam procitano takvo nesto[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] fala zenski pozz

simona811 -> RE: Магнезиум (12.1.2012 13:32:39)

zdravo na site rr!sakam da prasam osven magnezium dali pievte i kalcium i fosfor i vo koja nedela pocnavte da gi piete?pozdrav

mazule -> RE: Магнезиум (12.1.2012 15:31:15)

Zdravo rr. Jas sum 17 nedela i doktorot mi dade samo zelezo da pijam oti paga ovoj mesec a za magnezium ne mi kaza sto da pravam ? Na recepta odat tie ili da gi zemam sama. Od mamavit mnogu povrakam pa gi prekinav sega ke zemam nekoj drugi multivitamini sumeci. Ve molam za sovet.

vezilka RR -> RE: Магнезиум (13.1.2012 8:37:06)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mazule

Zdravo rr. Jas sum 17 nedela i doktorot mi dade samo zelezo da pijam oti paga ovoj mesec a za magnezium ne mi kaza sto da pravam ? Na recepta odat tie ili da gi zemam sama. Od mamavit mnogu povrakam pa gi prekinav sega ke zemam nekoj drugi multivitamini sumeci. Ve molam za sovet.

Јас ги пиев од почетокот до 9 месец. Магнезиумот ја опушта мускулатурата и спречува да дојде до грчење на матката, односно превенира спонтан. Меѓутоа јас се водев како ризична бременост и можеби затоа ги пиев цела бременост. Можеш да ги купиш и без рецепта ама секако прво посоветувај се со докторот. На своја рака не земај ништо..

margos -> RE: Магнезиум (4.2.2012 12:32:29)

Zdr.na site.Jas pijam magnezium vo prav od 300 mg ednas dnevno, mi rekoa deka e sosema dovolno.Sabajle posle dorucek pijam i eden C vitamin od 500, a posle 15min mamavit.Sega moram da pijam i zelezo, pijam odma posle mamavitot Folivit fero, ama ne znam ako moze nekoj da mi kaze dali smeam da gi pijam zaedno so mamavitot ili da pocekam nekoe vreme.Inace vo niv ima zelezo, folna i B12.Ne sum sigurna za B12, da ne ne treba tolku da vnesuvam B12 zosto go ima i vo mamavitot i vo folivit fero?????

cleo -> RE: Магнезиум (17.3.2012 18:53:37)

Zdr. devojki. Sakav da ve prasam dali nekoja od vas go koristela magnezium od 250 na VITAMAX?? Jas denes go kupiv, aj kao da smenam od Natural Wealth i izgleda se zafrknav. Koga gi otvoriv apcinjata gledam imaat tolku mnogu nepravilen oblik, celite se od stranite neramni, kako krseni so raka da se. Otvoriv na net da procitam nesto za ovoj proizvoditel, navodno americki bile, nema nisto so logoto na ovaa firma, i mi padna cudno. Dali nekoj ima iskustvo so ovie? Miana, mislam ti gi koristese ako ne se lazam [sm=zmeden.gif]. Aj ve molam ako nekoj znae neka mi pise, duri se mislam da odam da im gi reklamiram vo Zegin, voopsto ne licat na kvalitetno izraboten proizvod.. Fala mnogu

Dimana -> RE: Магнезиум (17.4.2012 8:23:49)

Cleo jas gi pijam recisi od pocetok prvin zemav magnezol eden mesec , pa si se prefrliv na Vitamax i do den denes se e ok pijam samo navecer po edna .Za oblikot pa ic ne se ni zamaram sostavot e biten a bidejki dr mi rece deka se bezbedni nema sto da mu ja mislam .

kasiopea -> RE: Магнезиум (17.4.2012 10:22:06)

jas sum 9 nedela, a magneziumot go pijam od samiot pocetok.Doktorkata mi preporaca da go pijam preventivno, po edna tableta dnevno. Inaku preporacana doza za trudnici e 300mg, a bidejki imam mnogu prijatelki farmacevtki, se rasprasav i tie kako najdobar mi go preporacaa Biolectra Magnesium Direct (go ima i vo kapsuli i sumeci)

Melanija RR -> RE: Магнезиум (12.2.2013 18:13:41)

Кога ми ја потврди матичната бременоста се пожалив на грчеви во јајниците неколку пати во денот.Ми рече да пијам еднаш на ден Магнесол кои се на приватно, околу 280 денари и се за 20 дена.После неполн месец гчевите целосно исчезнаа.Кога бев на контрола 12 н. ми рече да продолжам да пијам магнезиум и дека така ќе биде до крајот на бременоста и дека дозата околу 6-7 месец ќе ми ја зголеми.
Сега ми рече да пијам магнезиум на Natural Wealth кои како што видов на нет се 100таблети во пакување и се 490денари.Овие биле подобри и поисплатливи.

deluxe -> RE: Магнезиум (12.2.2013 18:40:14)

jas magneziumot gi piev do kraj ama vo kesicki bea za na jazk se smukaa ne mi teknuva kako se vikaa ama mn mi pomagaa inace imav grcevi od 12 nedela do kraj a njveke koga bev poaktivna fizicki

Maca25 -> RE: Магнезиум (12.2.2013 18:55:23)

Јас пиев магнезиум директ, затоа што ми се гадеше од апчиња, а шумливи таблети не користам воопшто. Мене ми помогнаа за грчевите во нозете.

Simona_k -> RE: Магнезиум (12.2.2013 19:13:01)

Maca RR a kako e тоа директ?[sm=smiley36.gif]
И јас од апчиња се гадам,до сега шумечи корисев ама и тие гадни ми станаа имам дома ама неможам да се решам да се напијам ми се лоши кажете некој економични за уште овој месец[sm=zmeden.gif]

Melanija RR -> RE: Магнезиум (12.2.2013 19:42:02)

Шумечките се како портокал ама бљак накрај ти горчи во грло па имам спремно сок во друга чаша [sm=smiley36.gif]

Maca25 -> RE: Магнезиум (12.2.2013 19:44:10)

во било која аптека побарај магнезиум директ. во вид на прашок е, со убав вкус и брзо делува. не знам кај нас точно од кои производители се продаваат, ама еве слика како изгледа едно прашоче.
[img]http://testtempel.meinblog.de/files/2012/07/IMG_4442.jpg[/img]

Simona_k -> RE: Магнезиум (12.2.2013 20:23:01)

фала[sm=smiley1.gif] а која цена се знаеш?...На парче ли одат?

deluxe -> RE: Магнезиум (12.2.2013 20:26:30)

da da tocno taka se vikaa MAGNEZIUM DIREKT hehehe jas kako skleroza da imam pominaa 6 meseci i zaboraviv sto piev. epten se obri brzo deluvaat i imaat vkus na portokal i ne se skapi mislam okolu 200 den pakovanje so 20 kesicki ne me drzete za zbor zaboraviv[sm=jezicek.gif] jas imav silni grcevi i po 5-10 min.od koga ke se napiev se smiruvaa cela bremenost mi pomina so magnezium.

deluxe -> RE: Магнезиум (12.2.2013 20:28:24)

ne odat na parce celo pakovanje se so 20 mali kesicki a ima i so 10 proveri vo zegin

Simona_k -> RE: Магнезиум (12.2.2013 21:18:14)

Ок фала ги барам уште утре[sm=smiley36.gif]

lady_05 -> RE: Магнезиум (13.2.2013 13:35:42)

Uf ke probam i jas da gi smenam magnesolot na pocetokot bese ok ama sega edna casa magnesol edna casa voda oti onaka mi se epten nikakvi odma na povrakanje me teraat [sm=smiley13.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>