RE: Да го пофалиме нашето детенце (Целосна верзија)

Форум >> [Дете] >> Деца

Порака

tnade -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (3.5.2013 22:28:40)

Теодора кажува што правеле во градинка, што јаделе, смешна е кога јаде ако се накапе или не дај боже да и капне на маса, ВЛАЖНО МАРАМЧЕ ДАЈ, БРЗО БРЗО и вика јади после ќе избрисеме не бре нема шанси, ама и највеке што ме радува се одвикнуваме од памперси, два дена не се помочала во гаки...не дозволува некој да каже пцовка-срамота било [sm=bravo.gif]

deluxe -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (21.5.2013 21:44:59)

Eve tokmu ovde, i tokmu sega ,ke si ja pofalam kerkickata za osvoenata pofalnica na natprevarot po matematika [sm=bravo.gif]
mnoogu sum gorda bidejki ne e na mama (tapa po matematika [sm=jezicek.gif])

Bethany -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (24.5.2013 10:23:25)

Јас да го пофалам мојот син дека е многу умен кога одиме на гости некаде.
Значи му носам играчка, тој малку со неа се игра, ништо не фаќа по куќата што не смее, кафиња, чаши, друго нешто на масичката не фаќа и не бута, се прошета, протрчи, се смее, ама ми е многу битно што нема лом после нас. Има трпение и се уште се убаво разбираме со збор. Се надевам дека така и ќе остане понатаму.
Знам дека многу улога игра и темпераментот на детето, ама не сакам кога луѓето со деца на гости, или во ресторан, воопшто на јавни места, остават хаос како бомба да е падната, па на тие што треба да распремат позади нив им се смачи од се.
Слободно викајте не на гости, примерни сме [sm=jezicek.gif]

zzaa -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (24.5.2013 14:39:10)

deluxe RR[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za kerkickata da i se mnozat pofalnicite i nagradite,a sto natprevar bese kengurce li?
Bethany RR[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za sinceto,taka da si podolzi da si bide umen i pameten.

deluxe -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (24.5.2013 23:43:11)

deluxe RR za kerkickata da i se mnozat pofalnicite i nagradite,a sto natprevar bese kengurce li?

Да zzaa кенгур натпревар и тоа прв пат учествува,следниот пат да се надеваме на освоено место[sm=smiley36.gif]

miana -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (24.5.2013 23:46:35)

bravo be,bravo...Jas sum dibidus po matematika ama zatoa mm e zakon..Se nadevam decava na nego ke se metnat

kikicka -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (24.5.2013 23:53:42)

Немој да мислиш дека така ке биде секогаш. Оно немора да значи и јас ова што го пишувам ама такво беше и моете дете се додека не порасна и почна да разбира. Има време сега за сега уживајте додека сте мирни и умни.[sm=smiley1.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR

Значи му носам играчка, тој малку со неа се игра, ништо не фаќа по куќата што не смее, кафиња, чаши, друго нешто на масичката не фаќа и не бута, се прошета, протрчи, се смее, ама ми е многу битно што нема лом после нас. Има трпение и се уште се убаво разбираме со збор. Се надевам дека така и ќе остане понатаму.
Знам дека многу улога игра и темпераментот на детето, ама не сакам кога луѓето со деца на гости, или во ресторан, воопшто на јавни места, остават хаос како бомба да е падната, па на тие што треба да распремат позади нив им се смачи од се.

deluxe -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (24.5.2013 23:58:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

bravo be,bravo...Jas sum dibidus po matematika ama zatoa mm e zakon..Se nadevam decava na nego ke se metnat

Кај тебе има надеж да се на мт. но кај мене и двајцата сме антиталенти за математика,ова е чудо бидејќи ќерками сака математика(во слободно време си бара да и пишувам задачи и да решава[sm=smiley36.gif])

Bethany -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (25.5.2013 23:18:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

Немој да мислиш дека така ке биде секогаш. Оно немора да значи и јас ова што го пишувам ама такво беше и моете дете се додека не порасна и почна да разбира. Има време сега за сега уживајте додека сте мирни и умни.[sm=smiley1.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR

Што знам Кикичке, јас земав во предвид дека уште на оваа возраст децата се многу активни, ама мислам дека тој знае што треба а што не треба да фаќа, што е дозволено, а што не.
И сега и кога ќе биде поголем и понатаму никогаш нема да смее да ги фаќа и ломи туѓите работи, ниту дома, а не па некаде на гости. Или да фрла и мава по чаши и шољи и да обара се што е пред него, намерно. Ако дојде до такви испади, правец дома, па дома ќе се коригираме. [sm=smiley1.gif]
Знам дека доста улога има темпераментот на детето, ама повеќето мислам е до воспитувањето. Многу, многу разбираат, некогаш се запрепастам што ме разбере а јас и не очекував. Ми оди во прилог што не е инаетливо дете и своеглаво, а мислам дека такви деца тие особини ги покажуваат уште на помала возраст него што е тој сега, така да искрено мислам дека нема да има баш драстични разлики ни за година дена. Мислам ако сега се разбира од збор, во повеќето ситуации, па очекувам кога уште повеќе разбира да биде уште поумен.
Ај ќе пишам пак за некое време, се надевам нема да бидам разочарана [sm=smiley1.gif]

Инаку, ај пак да го пофалам [sm=smiley36.gif]
Денес му беше трет пат како оди на фризер. првите два пати многу плачеше (јас не знам, тоа со татко му оди на фризер-машки де) и после му збореше мм кога и да поминуваат во прошетка покрај салонот за шишање како ќе ја скратува косата и му импровизираше како ќе му се ишиша коса итн. и тој го слушаше и денес кога го одведе се време стоеше мирно и се смееше. [sm=bravo.gif] Се разбират, некогаш само им треба повеќе припрема. Уште сега почнувам да му зборувам за голема вода и песок и му покажувам слики па кога ќе одиме на море да не се плаши да спусти нозе на песок ко лани.[sm=smiley36.gif]

Мали умни глави [sm=bravo.gif]

Tanjat7880 -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (28.5.2013 9:44:11)

ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe RR

Eve tokmu ovde, i tokmu sega ,ke si ja pofalam kerkickata za osvoenata pofalnica na natprevarot po matematika [sm=bravo.gif]
mnoogu sum gorda bidejki ne e na mama (tapa po matematika [sm=jezicek.gif] )

Ejjj deluxe,i nie dovleckavme vakva pofalnica za osvoeno prvo mesto na natprevar po matematika[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]za nashite matematicari
A Kenguror e drugo testiranje i tamu bevme no osvoivme 64 poeni,a vie?!

vezilka RR -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (28.5.2013 10:49:57)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880

ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe RR

mnoogu sum gorda bidejki ne e na mama (tapa po matematika [sm=jezicek.gif] )

Ejjj deluxe,i nie dovleckavme vakva pofalnica za osvoeno prvo mesto na natprevar po matematika[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]za nashite matematicari
A Kenguror e drugo testiranje i tamu bevme no osvoivme 64 poeni,a vie?!

оголем и понатаму никогаш нема да смее да ги фаќа и ломи туѓите работи, ниту дома, а

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Браво за малите математичари.

AnnaMolly RR -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (1.6.2013 14:17:22)

Можеби ќе ви се чини дека ова не е голем повод за фалење, ама мене ми е :)

КОНЕЧНО на три години возраст Филип почна да јаде црвена храна :) До пред две недели не сакаше да погледне нешто црвено (домат, цреши, јаготки, црвен овошен јогурт...) а пред две недели проба домат и ептен го бендиса, а вчера цреши. Сега јаготките ми се на ред :)
Не знам што му беше проблемот со црвената храна, ама и кога носев јас да јадам црвено, тој викаше „Тргни го, не сакам да го гледам“ [sm=jezicek.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (10.6.2013 9:22:01)

Nie sme vo faza na boenje,dali so drveni ili so flomasteri i sum pre zadovolna od toa kako boi,pa duri i crta...boenkine ko jas da sum gi izbojala,ne izleguva od linija,pedantno i vo skladni boi[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Yummy Mammy -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (10.6.2013 9:24:52)

Vcera dever mi skrisno mi vika: Do you want icecream? A mojava mudrica, od daleku se dere: Me want icecream, me want icecream! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Casovite angliski vo gradinka navistina se isplatele. Otsega ke mora po doma germanski da ucime za skrisno da zborime.

Felly RR -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (10.6.2013 13:12:32)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Nie sme vo faza na boenje,dali so drveni ili so flomasteri i sum pre zadovolna od toa kako boi,pa duri i crta...boenkine ko jas da sum gi izbojala,ne izleguva od linija,pedantno i vo skladni boi[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ЕЕ за ова и ја смора да ј апофалам, во последно време сум зачудена како бои. Дали дека ја немав видено дома, а во градинка редовно бојат па се извежбала како треба[sm=smiley36.gif]

deluxe -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (10.6.2013 13:14:52)

Еве морам јавно а ја пофалам керка ми и таа учествува во играта собира колачиња,лепчиња итн[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

blond -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (11.6.2013 15:21:30)

А јас морам да го пофалам дека на неполни 2 години ги знае сите букви и знае да брои до десет на англиски. Е па многу ми е ќеф што не сум го учела јас на сила, туку од песнички и цртани има научено, со мене дали 5 пати има седнато да му кажувам која буква која е.

JovanaJ -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (11.6.2013 15:32:07)

Jas bev prijatno iznenadena koga sin mi pocna da broi od 100 nanazad do nula. Broese tocno. A nikogas so mene ne ucel da broi...

gorjanjasmina -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (12.6.2013 14:18:33)

Ja naucivme prvata pesnicka:)))))))))))))))))))))))))))

gorda2 -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (14.6.2013 14:01:14)

На 3 години спие сама го соба, на голем кревет, сама се открива, а почна и да се покрива и не ни треба памперс! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

ivoni4ka -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (14.6.2013 14:31:22)

veke 1 nedela mockame vo noksirce[sm=bravo.gif], ama uste pampers nosime, na 1 cas ja nosam da mocka, bidejki uste ne kazuva, ama skoro sekogas i e suv pampersot, osven ko spie, sakam uste malku da se stopli vremevo pa da go trgneme da se uci da kazuva [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

AnnaMolly RR -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (4.7.2013 19:39:49)

МОРАМ да си го пофалам моето детенце, денеска беше многу храбар!
Бевме да му вадат крв и брисеви. Си влезе во Авицена, сам си седна на столчето и си го намести рачето. Сестрата го боцна, детево не мрдна, ни писна, ни па солза пушти. Само гледаше како му ја вади крвта.
После си побара и балонче дека бил храбар :)
Ми порасна детево :))))

Snowhite RR -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (5.7.2013 14:54:29)

[sm=bravo.gif] за Филип
И М така бара балонче кај докторката ако е умен, ама таа си го научи така кој и е крив

Инаку и јас да го пофалам, вчера му читав сликовници и после откако му ги прочитав јас него, ги зеде истите и тој мене ми ги „прочита“, ама буквално од збор до збор вртеше и кажуваше сите ги знае на памет.
Ако биде ваков кога ќе тргне на училиште си велам ќе немам мака со него за учење многу брзо запамтува

moni teo -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (5.7.2013 15:53:14)

da si se pofalime i ovde Teo e dete na mesec juni na Hipp stranata [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] vcera n go donesoa i paketceto i bese mnogu sreken i radosen isto kako mama [sm=jezicek.gif]
eve sika [img]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1014409_540862242617211_1146877358_n.jpg[/img]

Malecka23 -> RE: Да го пофалиме нашето детенце (13.7.2013 15:02:13)

Многу ми е ќеф и морам да си ја пофалам М.на неполни 11месеци научивме да заспиваме сами ги фрлиВме шишињата за млеко пиеме од чаша и ги научивме домашните животни да ги препознаваме.многу сум среќна

Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>