|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Кломифен
31.10.2013 2:26:20   
sonc90
ve molam pomagajte...jas zabremeniv od prva so pienje na klomifen i sega sum 5 nedela i 2 dena...ama nikako ne mozam da uzivam vo bremenosta zasto razbrav deka od klomifenot mn cesto doagalo do spontan...user posted image luge samo placam i mn mi e strav zatoa koj imal iskustvo so uspesna bremenost kazuvajte..izvinete na dolgiot post

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 551
31.10.2013 7:59:04   
LoveableMe RR
Milicka 30, кломифенот не пореметува циклус, доцнење може да има од прогестеронски лекови, така што уживај и известувајuser posted image .

Sonc90, кој ти кажал такво нешто не знам......немам слушнато досега од доктори и од пријателки за такво нешто, а сите сме земале кломифен и никој не ми каал досега дека доаѓа до спонтан. Честитки до тебе, ќе те пишам на списокот на трудници во Сакаме II црти!!

И успешно ти посакуваме да ги следиш форумите за бременост. Позз

(Одговор на членот sonc90)
Непосредна врска до пораките: 552
31.10.2013 9:11:35   
Milicka 30
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Milicka 30, кломифенот не пореметува циклус, доцнење може да има од прогестеронски лекови, така што уживај и известувајuser posted image .

Еве сабајле добив, па ми беше чудно дека никогаш не ми доцни а па и исцедок пред менструација сето ми беше ново. Ама ете добив па месецов се спремам за втора инсеминација, држете ми срека user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 1.11.2013 13:01:29 >

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 553
31.10.2013 9:11:56   
Bethany
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Значи, како што кажав моето искуство со кломифен, мене ми беше поместен циклусот. И не пиев ништо додатно освен кломифен.
Не дека е тоа пореметување, туку само поместување на циклусот, и самиот кломифен е хормонска терапија за поттикнување овулација.
И докторот ми го кажа истото, ни мене никогаш во животот порано не доцнеше.
Така да, поместување на циклусот од кломифен е можен.

< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 31.10.2013 9:13:44 >

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

Непосредна врска до пораките: 554
31.10.2013 9:26:51   
Milicka 30
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR

Значи, како што кажав моето искуство со кломифен, мене ми беше поместен циклусот. И не пиев ништо додатно освен кломифен.
Не дека е тоа пореметување, туку само поместување на циклусот, и самиот кломифен е хормонска терапија за поттикнување овулација.
И докторот ми го кажа истото, ни мене никогаш во животот порано не доцнеше.
Така да, поместување на циклусот од кломифен е можен.

Се сложувам со тебе, и јас го искусив истото user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 1.11.2013 13:00:33 >

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 555
6.11.2013 14:35:18   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: brm_brm

ке правам инсеминација, но сакам со кломифен или несто слично за стимулација (инаку немам проблем со овулација).ме интересира кои се негативните ефекти од кломифенот,...ваше искуство............

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 556
6.11.2013 15:31:16   
Melanija RR
Дејството на било кое апче кај секој е различно.Мое искуство со кломифенот е топлотни бранови,подуеност,мала нервоза.Никакви други проблеми од типот гадливост,несвестици и сл.

Ако имаш добра овулација ретко кој доктор препорачува дополнителна стимулација.Најдобро е да се консултираш со гинекологот

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 557
16.12.2013 11:47:22   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: донка

Zdravo na site na forumov,
Jas denes resiv da se priklucam vo ova golemo semejstvo,koe ima slicni problemi.
Jas imam edno dete,koe ima 7 godini i resiv povtorno da stanam majka,no nekako ne mi odi....
So prvoto dete imav problemi,3 godini se obiduvavme i na kraj go smeniv doktorot i od prva stimulacija zabremeniv(mislam deka psihicki bev opteretena i deka se oslobodiv malku koga go smeniv doktorot).
Sekoja menstruacija ja placev,a istoto i sega mi se slucuva.
Momentalno imam ciklus(za zal dobiv vcera,iako veruvav deka sum bremena bidejki mi docnese 4 dena).Ova ke mi e tret ciklus so klomifen.Znaci prodolzuvam so stimulacija i odvaj cekam da vidam dve crticki.

Донка, добредојде на форумот, ќе се дружиме, во оваа тема можеш да најдеш што те интересира за Кломифенот, а тука сме и за се друго што те интересира на другите теми на Рингераја. Ти посакуваме успех, известувај не како ти оди. Поззuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 558
20.2.2014 14:59:55   
LadyD
Zdravo devojki.Minatiot mesec na 31 zapocnav so terapija so klomifen za prvpat po edna tableta dnevno,pet dena.Sega vekje treba da mi dojde ama gradite me bolat strasno ne mozam da si gi dopram,dali nekoj drug imal vakvo iskustvo ,i dali e ova blagodarenie na klomifenot user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 559
20.2.2014 15:45:51   
Melanija RR
LadyD не е од кломифенот, некој ја имаа пред добивање а пак некои кога ќе забременат ,се надевам дека е второто user posted image
23 ден од циклус ти е?Правеше ли ехо на 12 ден?

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот LadyD)
Непосредна врска до пораките: 560
20.2.2014 19:42:22   
LadyD
Melanija daj boze da e vtoroto, bas me izraduvauser posted image inaku jas imam bolki pred da mi dojde, AMA ovie se strasni da nemozes da se dopres user posted image a eho ne sum pravela prvo radi toa sto mojata doktorka ne mi rece a vtoro radi toa sto sum nadvor od drzavatauser posted image a mora li zadolzitelno da se pravi ehouser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 561
20.2.2014 19:56:15   
Melanija RR
LadyD ако ти ги предложил гинеколог потребно но и најдобро е да се направи ехо за да се види како делува кломифенот,колкави се фоликулите.Тоа е стимулација која треба да е под назор.
Кога треба да недобиеш?

Непосредна врска до пораките: 562
20.2.2014 20:30:00   
LadyD
Doktorkata mi ja prepisa terapijava kako ajde da probame zatoa sto soprugot ima problem so spermata a kaj mene e se vo red i nisto ne mi kaza deka treba da se sledi,da znaev kje si ostanev doma ama ajde ova neka bide taka da se nadevame da nedobijam za tri dena, ili pet oti ponekogas znae da mi kasni so dva- tri user posted image vie ste mi najgolema podrska da se nadevam na user posted image user posted image samo se plasam da ne se zalazuvam povtorno pa da ima posleuser posted image

Непосредна врска до пораките: 563
20.2.2014 23:06:58   
Melanija RR
LadyD главата горе и user posted image
За да се даде кломифен мора претходно да се прати 2-3 циклуси дали имаш овулација па потоа ако има потреба се пие.Ако ги пиеше од 3 ден тогаш треба да не добиш на 28 до 30 ден,циклусот се менува со кломифенот па пресметај така
За 3-5 дена како шти викаш ќе се знае user posted image

Непосредна врска до пораките: 564
26.2.2014 17:04:43   
LadyD
Eve me mene pak :) Vesterkava ja nema i neka ja nema toplo i preporacuvam, Ama imam drug problem mozno li e od klomifen da se kaci temperaturauser posted image user posted image user posted image ? Eve vekje sest dena imam 37 pa 37,2 i se iaspaniciv pa pocnava da pijam paracetamol,pa rastvor ama nisto ne mi deluvase pa i antibiotik i od nego nisto nemase podobruvanje i denes si rekov da ne se trujam za dzabe i ne se napiv a temperaturata pa si e tuka i e ista.Ama nevecer ja nema,se budam za vo wc,meram i ja nema,a rabotata e toa sto ne sum doma i nemozam da odam na lekaruser posted image ve molam za pomos

Непосредна врска до пораките: 565
26.2.2014 18:16:19   
Melanija RR
LadyD од кломифен неможе да се качи Т,и за тоа не се пие антибиотик само парацетамол,чај и овошје.Направи тест е најпаметно ,штом веќе ти касни user posted image

Непосредна врска до пораките: 566
8.8.2014 17:00:21   
sakam bebus
zdravo na site ringerajki jas prosniot mesec primaf klomifen imav ubavi folekuli me pratese maticnata na eho i mi rece deka imaat prsnato rece ako ne prsnea deka ke mi stavi inekcija za da prsnat se bese kako sto treba trebase da dobijam na 15 juli ama ne dobiv napraviv test bese negativen otidov na pregled i maticnata mi rece deka na eho se gleda tocka i jas ja vidov i mi vika mozno e da doslo do zakasneto zacnuvanje i me zakaza za edna nedela i mi rece ako se zgolemuvala tockata deka ima bremenost koga otidov po nedela dena me gledase na eho i mi vika nisto nema nisto onaka razocaruvacki i mi dade utrogestan vaginaleti mi vika ke gi stavas deset dena po edno navecer otkako ke gi zavrsis ke dobies za nekolku dena ovaj mesec nema da primas klomifen zatoa sto jas ke odam na odmor i ke nema koj da te sledi!!! dali e mozno klomifenot da ima prodolzeno destvo i da mozam da zabremenam iako ne sum ovaj mesec na klomifen ve molam za sovet i iskustvo slicno na moeto nekoja neka mi pomogni mn sum razocarana skoro 2 i pol godini se obiduvame za bebe no nikako da dojde toj den imam neredoven ciklus piev 6meseci diane35 dodeka gi piev dobivav redovno posle toa pak isto posle diane35 uste tri meseci cikloproginova i sega pred da pocnam so klomifenot pak uste edno pakovanje cikloproginova ispiv za da dobijam inace ciklusot mie neredoven otkako pocna da mi idi mi idese redovno na sekoj tri meseci a ne sekoj mesec pozz i izvinete za dolgiot post pisete ve molam

Непосредна врска до пораките: 567
9.8.2014 0:00:11   
Melanija RR
sakam bebus добре дојде на Рингераја

Кломифенот има продолжено дејство така што може и месецов ќе имаш овулација.Секако се препорачува преку еден месец така што не го пропуштајте месецов.Ќе дојдат user posted image По утрогестанот доби ли?

(Одговор на членот sakam bebus)
Непосредна врска до пораките: 568
27.10.2014 14:23:49   
Lady_D
Ajde dragi zenicki koj imaat iskustvo so clomifenot ako znaete kazete mi dali i kolku se sansite ako se zabremeni od clomifen da bidat bliznaci, dali cesto se slucuva vo poveke slucaji da se bliznaci ili ne?

(Одговор на членот sonc90)
Непосредна врска до пораките: 569
27.10.2014 14:33:09   
LoveableMe RR
Lady_D, зависи како реагираш на кломифенот, јас имав повеќе фоликули и добро реагирав, но не ми беа успешни инсеминациите со кломифен, а ете пробај, никогаш не се знае и ако е се друго ок, можно е да има повеќеплодна бременост, заради поголемиот број на фоликули од обично. Позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Lady_D)
Непосредна врска до пораките: 570
27.10.2014 14:36:34   
Kvisko
Кломифенот се дава за индукција на овулација и би требало да предизвика создавање на повеќе јајце клетки. Така што има шанси за близнаци, а некаде кажуваат дека се околу 7%. Шансите зависат и за што се користи кломифенот, како организамот реагира, спермограмот, дозата на кломифен и слично.

(Одговор на членот Lady_D)
Непосредна врска до пораките: 571
30.10.2014 15:04:39   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Libra88

Zdravo devojki,
Jas mesecov sum na klomifen, no vcera bev na merenje folikuli (na 10ti den) i imam dva na desen jajnik no edniot e mnogu mal, 6mm a drugiot 10mm. Vika da se nadevame deka drugiot ke porasne dovolno. Inaku mi doagja na 32-33 dena. Mi kaza da odam narenata sreda, ama za vreme na vikend da bideme aktivni da ne ispustime nesto za sekoj slucaj.
Bidejki ne bev kaj maticniot, bidejki momentalno ne sum vo mojot grad, ovoj doktor mi spomna za metformin vo kombinacija so klomifen imalo poveke rezultat. Sega sakav da mu se javam na maticniot da go prasam ama mi e strav da ne mi kaze oti slusam mnogu doktori... Neznam sto da pravam. Dali ima nekoja od vas isklustvo za ovaa kombinacija??

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Libra88 ако имаш циклуси на 32-33 дена во ред ти се фоликулите според мене. Јас има подолги циклуси и мене дури на 18-20 ден ми постигнуваат потребна величина ако тој месец имам овулација (зашто некогаш и немам).

Јас пиев метформин неколку месеци и мислам дека во еден од тие се погоди и кломифен да пијам.
Со метформинот нема зезање се дава строго по индикација (обично за инсулинска резистенција) и мора да се пие во одредена доза. Така што не експериментирај на своја рака. Ако ти го предложи лекар што се занимава со лечење неплодност (значи не матичен гинеколог) тогаш земи го зашто ептен помага во одредени случаи.

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 572
10.7.2015 15:20:54   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bisera2130

Здраво на сите. Може ли некој да ми каже дали Кломифенот го даваат во аптеките само со лекарски рецепт или може и без рецепта на приватно??? Ви благодарам многу. Позз.

ИЗВОРНА ПОРАКА: scared RR
Може и приватно да го земеш 107 денари е, ама сепак ќе ти побараат рецепта од доктор дека е препишан.

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 573
10.7.2015 22:31:14   
Libra88
Moze i bez recepta, jas ovoj mesec kupiv 2 kutivki od dve razlicni apteki, vo ednata mi pobaraa recepta, ama im kazav deka doktorot mi e od drug grad, ne mi se isplati da odam samo za recepta i pak mi dade, a vo vtorata ne me ni prasa za recepta.

Непосредна врска до пораките: 574
12.7.2015 17:08:46   
Bisera2130
Zdravo devojki,
od vcera sum na klomifen,pocnav od tretiod den na menzisot. Veke denes osekam povremena minimalna bolka na desniot jajnik. Mozno li e klomifenot odma da pocnal da reagira. Imal li nekoj slicno iskustvo.
Inaku nemam problem so ovulacijata samo mi gi prepisaa poradi vozrasta za polesno i pobrzo zabremenuvanje. Inaku na kolku dena nastapuva ovulacijata po terapijata so klomifen?13 -14 den od menzisot lil??

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.