Bea -> RE: Машина за сушење алишта (14.12.2015 11:09:17)
|
Loveable, моја препорака - ако имаш услови - да си купиш без двоумење и тоа само сушара, не комбинирана. Јас откако ја имам сушарата се препородив. Не мирисаат алиштата на омекнувач (а не ни користам омекнувач, само понекогаш), меѓутоа се суви и спремни истиот ден и неверојатно мекани, а пеглам само 20% од работите. Не знам за вас, ама јас надвор не можам да сушам алишта во есен/зима - кога ќе ги внесам мирисаат на чад и смог. Внатре во периодите кога е заладено, а нема убаво парно, ми се случувало по 3 дена да ми висат алишта во дневна, а ако се некои подебели (тренерки на мм или џемпери) дури и на влага ќе се умирисаат додека да се исушат. Мене најмногу ми значи за овие дебели работи - тренерки, памучни џемпери (мм носи од оние од marks & spencer или springfild - гајле немаат), пешкирите и бањарките излегуваат како на реклама мекани (порано од тераса како картон крути беа и гребеа), монт јакни сушам во нив, јоргани потенки, перници... Се што може пикам внатре :) Уште ќебе не сум пробала најмногу заради тежината ми е страв, а инаку имам една програма за проветрување, суво ќебе на таа програма излегува растресено, освежено - тип топ. Неочекувано долг постов ми излезе :) меѓутоа навистина препорачувам.
|
|
|
|