Isabella -> RE: Љубомора (24.11.2011 0:44:22)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Јас сум по вокација љубоморна личност, поради хороскопот...шкорпија ____________________________________________________ Не е точно дека шкорпиите во хороскоп се љубоморни личности... Јас сум дупла шкорпија па не сум љубоморна на мм. Додуша тој сам ми кажува и што треба и што не треба (според мене [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ). Мислам дека љубомората зависи од двата партнера, ако постои љубов и заемно разбирање и што е најважно, интелектуалното ниво на двајцата, тогаш нема да има љубомора, недоверба, кавги итн. од типот кај си бил/а, со кого, што си правел/а. Не зборувам за онаа "блага љубомора", која неминовно мора да постои кога има љубов меѓу двајца партнери, туку мислам на онаа "болна љубомора" каде постојано партнерите се во конфликт околу некои трети личности (било вистинити или претпоставка). А има и една друга страна, каде партнерот предизвикува другиот партнер да чувствува љубомора, намерно или од негрижа кон другиот, флертува со други или измислува ситуации со цел да му се претстави на својот партнер во поинакво светло. А овој другиот ако е вљубен, не само што ќе чувствува љубомора, туку и ќе пати, па често пати ваквата љубомора може да предизвика, покрај проблеми во бракот, и здравствени проблеми кај љубоморниот партнер.
|
|
|
|