velkovska -> RE: Љубомора (9.6.2012 22:14:36)
|
Jas se obiduvam da go razberam i nego i decata no sega se poveke i poveke se nerviram,ljubomoram i sum besna na nego i na kraj mi e krivo sto e seto ova vaka stanam premnogu nervozna i se trpam vo sebe .No jas nemozam nisto da napravam ,toa e negovo resenie i se plasam deka nikogas nema da gi zapoznaam od samata pomisla sum mnogu nervozna .Go prifativ razveden go prifativ so deca i on gi krie decata od mene.Ne zasluziv da me krie ,mnogu me boli toa. Eve i da zboram ,znam sto ke mi odgovori .Znam deka e vreme i namesto da mislam na svadbata ,na kukata ,jas mislam na toa . ,quote]ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Уф не знам што да речам...од една страна и он е во право, ама од друга страна и ти си во право Велковска. Нема што да те крие од бившата или од децата, поготово кога таа него го изневерила, мислам нонсенс е тоа. Треба да седнеш и да му направиш муабет дека штом веќе планирате свадба и заеднички живот, дека не може да те двои и да има паралелен живот со тебе, премногу е болно тоа. Со искрен и длабок разговор мислам дека се ќе решиш, само биди смирена и ладна глава и рацио!!!! Не покажувај негативни чувства поради тоа што он оди со децата, а тебе не те вклучува, бидејќи така само ќе го оттргнеш од тебе. Од друга страна, и него го разбирам. Сепак развод не е лесна работа, потребни се години и години за да се создаде повторно некое чувство на сигурност кај децата, запамти нивниот свет е скршен сега на половина. И да, татко е на тие деца, и секогаш треба да биде таму, за сеоја петка, единица, изгребаница, приредба и така натаму.....тоа не можеш и не смееш да му го скратиш. Запамти исто така, дека тој со тоа што не те носи таму, едноставно не сака да го сруши авторитетот на мајката пред нив, децата само може да ја замразат личноста која се обидува да биде друга мајка, ако таа личност не изигра правилно....тајмингот е пресуден тука, кога да се запознаете, односно кога тој да им каже на нив дека има некоја друга во неговиот живот.....само да треба да убрза малце, бидејќи тоа требал да го направи за овие 4 години и плус свадба ќе правите....така што.....време е!!! [/quote]
|
|
|
|