Bethany -> RE: Адаптирано млеко (30.11.2011 12:31:50)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77 ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany Мамички, ајде помош. Моето бебе има 2 и пол месеци и сме на Хип1. Е сега на кутијата препорачана доза за него е 150мл (направена 170мл), мада тој секогаш пие 90-100мл. Значи давам му на 3-4 саати, и е гладен, во еден здив испие тие 100мл, тогаш застане, ја плукне цуцлата, јас го дигнам, ждригне и толку повеќе не сака. Имам пробувано да му давам и малку покасно ама нема шансе повеќе само ја држи цуцлата или дури почне да се буни. Сега , значи тој не е гладен. Само доволно ли е таа количина за негов возраст? И да напоменам не сака да пие вода, а чајче ептен малце кога го начекам случајно. [sm=smiley1.gif] Кака еднаш дневно, али ептен малце. Ме загрижува да ли е тоа се во ред? [sm=zmeden.gif] bethany jas ne ja sledam tabelata si davam spored potrebite na[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] nie sme na aptimil i najveke pie 90 najmalku 60 Мамичка77, нашите бебиња се тука некаде . А на колку сати и даваш таа количина млекце. Оти ние на 3-4, па и до 6 сати помине некогаш тој кога спие или преку ноќ, значи ни се фаќа до 600 мл максимум, преку сила. а по кутијата требало би 750мл. Знам дека се зависи до бебето, ама затоа и сакав другите да прашам како е кај нив. Да не му ја мислам [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|