Bethany -> RE: Адаптирано млеко (7.1.2012 21:48:54)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Bethany, od sto ti rekoa deka krci taka..? i mojava taka pravi ama pri jadenje najcesto i dava znaci ko da i e zatnat nosot ama ne i e, najnormalno si cica i si jade...fala mnogu[sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany Леле луѓе и јас ќе побудалим. Моето [sm=duda.gif] цел ден многууу слабо јаде. Веќе месец и пол сме на адаптирано млеко, а тој наместо да ја зголемува дозата, тој ја со деновинамалува!!!! Пие , пие и престане и толку не сака веќе! А мирен си е, не плаче. Чудо едно. Наместо да пие доза од 6 мерички, тој пие од 2! [sm=smiley13.gif] А плус сабајлето приметив дека малку крчи при дишењето, не многу ама на моменти. Да ли можеби тоа може да има некоја врска па да има намален апетит? Се извинувам , се надевам дека не сум оф топик, ама прашањето ми се однесува на тоа да ли некој има слично искуство и зошто ми бебе јаде тако малце? Од што ќе расте? [sm=zmeden.gif] Ikana, bese mu zatnato nose, grloto mu bese crveno plus i zatoa slabo jadese. Sega se stabilizira, fala na Bog. Ama se uste go custvuvam kako krci posebno nasabajle i mu e zatnato nose se uste, ama sega ne pridavam tolku znacaj oti ne kaslje, mu stavim solenite kapki ako smetam deka ima potreba. Jade ubavo. Na bebinja e mnogu lesno da im se zatne noseto, toplo-ladno, i toa ne e strasno. Mojot bebus nema mrsuli, ne mu se gleda nisto, ama krci. Ako dois, stavi mu mu od tvoeto mleko vo noseto, dobro bilo.
|
|
|
|