Luci -> RE: Адаптирано млеко (17.1.2012 11:10:43)
|
Љубовче, не знам бебето колкаво ти е, ама и син ми беше од сам старт на АД млеко, бевме на Бебимил, па Аптамил, па Нан и на крај на Новалак. Моево се истураше од поваќање, ама и тоа мнооогу, лом ме правеше и мене и сам себе и све околу нас беше во повраќаници. Го носев дури во државна, му правеа ехо на желудничето да не има задебелување на прстенот ама све си беше во ред, иако премногу повраќаше сепак качуваше на килажа и сите д-ри се чудеа. Додека се свестиме со маж ми од што повраќа детево помина месец и пол скоро, откривме дека повраќа од водата со која му го приготвувам млекото, чешмовача провриена. Откако почнав да му го правам млекото со купечка Ладна(таа ми ја препорачаа зашто содржи најмало количество на натриум)само стоплена не превриена, детево мое не поврати ниту еднаш во млазови. Пробај и да му го смениш млекото и да го правиш со стоплена купечка Ладна и се надевам дека нема да имате повеќе проблеми. Од докторите во државна ми беше сугерирано и да го ставам да спие на повисока перница, значи целото тело, не само главата за да не се искриви и задолжително да се држи во исправена положба за да ждригне. На нас овие препораки ни помогнаа многу. И јас како тебе се плашев многу кога ќе повратеше, ми беше хорор кога ќе требаше да пие млеко син ми зашто многу често се случуваше и од носето да поврати и беше ептен исплашен, едвај го смирувавме од плачење.Се надевам дека ти помогнав колку-толку ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce Ne mi e jasno zosto nasiot pedijatar vika da ostaname na Aptamil,kako da ostanam koga deteto nisto ne mi jade,i mi povraka vo mlazevi..stvarno ne mi e jasno,me ubeduva deka site se isti i od site isto ke se odnesuva,samo da imam trpenie da se navikne...a vazi za eden od najdobrite pedijatri vo Skopje...vcera ne mi jadese ni pola od toa sto treba,a koga pie aptamil place i celiot se vitka,i edvaj edvaj do pola od dozata da ispie. Vo bolnica koga se rodi mu davaa bebimil,tie 5 dena nemase nikakov problem,ama posle mi dojde mleko i se molzev eve do sega so toa sto ponekogas mu davav i aptamil,ama sega pocnav pocesto so aptamil i pokaza vakva reakcija.
|
|
|
|