|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Детали од УЗВ преглед
14.6.2010 12:50:28   
srcence_25
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Jas denes bev na eho si go vidov bebusot celo vreme si igrase . Tezime 1700 grama.

BRAVO za razigranoto bebence;) user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 376
18.6.2010 16:05:43   
vezilka RR
Мили мои колку сум среќна..Можеби и прв пат вистински среќна откако останав бремена. Вчера бев на контрола и прв пат ми рече дека се е во ред, бебушот е во ред, плацентата е во ред и прв пат ми рече, е сега уживкај си и немаш за што да се секираш..Ми дозволи и да се движам по малку (нормално да не земам фудбал да играм user posted image ) и од понеделник се враќам и на работа..Навистина убаво чувство..

(Одговор на членот srcence_25)
Непосредна врска до пораките: 377
18.6.2010 16:07:27   
arh_diz
user posted image user posted image user posted image vezilka super.

Биди тоа што си

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 378
18.6.2010 16:35:16   
vezilka RR
Благодарам, благодарам..сите со лесно нека поминуваат...

Непосредна врска до пораките: 379
18.6.2010 17:19:23   
skorpijana
MNOGU UBAVI VESTIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 380
22.6.2010 0:37:04   
gabi88
Zdravo i od mene. Vo 17 nedela sum i do sega se e vo red. Imam zakazano pregled za vo sreda i edvaj cekam da go vidam moeto malecko. Inaku prva bremenost mi e i so netrpenie gi cekam site naredni pregledi.Do sega se bese vo red pa se nadevam deka ke bide i ponatamu. Samo sakav da ve prasam dali grcevite se normalni vo bremenosta. pozz do site.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 381
22.6.2010 8:21:27   
arh_diz
Dobgedojde gabi88 na RR ti posakuvam prijatna druzba
Mnogu mi e milo sto e se vo red so tebe i so bebeto
Grcevite se normalni ako se javuvaat nekolku pati vo den , a ne mnogu cesto. Dokolku se pocesti od 10 pati vo den najdobro ti e da se obrattis na ginekolog

Биди тоа што си

(Одговор на членот gabi88)
Непосредна врска до пораките: 382
2.7.2010 17:38:51   
anusha
Zdravoooo jas  bev denes na prviot pregled od kako ostanav bremena i malku me zagrizi ginekologot toj si presmeta deka sum negde okolu 5 nedela  i nekolku dena a na vaginalnoto eho se vide deka sum 4 ned i6 dena pa mislev da ne imal nekoj slicno iskustvo caooooo

Непосредна врска до пораките: 383
2.7.2010 18:37:12   
Werty
Ne se sekiraj anusha, normalno e toa. Sekoe bebe ima razlicna golemina, a i sekogas e mozna greska vo esapot user posted image Drugite raboti se vazni, ama i za toa podocna. Moite prvi dve sekogas bea malku pomalecki, a sega se golemi :) pa me plasi ova tretovo sto vleguva vo esapite na doktorite kolkavo li ke se rodi user posted image so sreka

(Одговор на членот anusha)
Непосредна врска до пораките: 384
3.7.2010 13:57:15   
arh_diz
anusha nema potreba od panika nekolku dena se vo prasanje a i nemora sekogas da e tocno. Uzivaj vo bremenosta ne se zamaraj so gluposti

Биди тоа што си

(Одговор на членот Werty)
Непосредна врска до пораките: 385
3.7.2010 17:12:16   
anusha
Mislam se ke bide vo red taka rece doktorot mi dade tarapija folna kis magnezium 250mg  i uste edni drigi za zacuvuvane na plodot pa ke vidime pozz do vas srcki ste mi sekogas ste tuka za bilo sto

Непосредна врска до пораките: 386
14.7.2010 13:59:55   
antonie
zdravo jas 19 nedela, koga prv pat treba da se javam 4d za da mi gi kazat dimenziite na bebeto?

(Одговор на членот anusha)
Непосредна врска до пораките: 387
14.7.2010 14:03:05   
Sandric
Pa obicno vo 20 nedela se pravi skrining na organite, konsultiraj se so maticniot...

Непосредна врска до пораките: 388
14.7.2010 15:00:36   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: antonie

zdravo jas 19 nedela, koga prv pat treba da se javam 4d za da mi gi kazat dimenziite na bebeto?

4D voopsto nemoras da pravis dimenziite mozat da gi kazat preku eho so dopler

Биди тоа што си

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 389
14.7.2010 15:27:06   
antonie
togas se otkrivaat i anomalii na plodot nedaj boze ako ima taka?

Непосредна врска до пораките: 390
14.7.2010 16:52:14   
arh_diz
antonie a zosto ne si napravis i preku krv toa ne e nisto strasno.

Биди тоа што си

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 391
22.7.2010 19:12:23   
snezana1980
do popiks,

pred se da ti kazam, da ne panicis i da ne se nerviras, se ke bide vo red, vo mnogu slucaevi, doktorite vidat nesto za koe ne se i sami sigurni, ja ispanicat trudnicata,pa potoa se bide kako sto treba, inaku, ako misles na doktorkata Adamova koja e i profesorka na fakultet, jas veke 2pati odam kaj nea na predgled i licno sum mnogu zadovolna od nea, mnogu e stgrucna i profesionalna, nea mozes da ja najdes vo drzavna bolnica na prizemje- soba br. 103

pozdrav Snezana

(Одговор на членот popiks)
Непосредна врска до пораките: 392
22.7.2010 19:29:28   
snezana1980
Zdravo. Vo 22-ra nedela sum i bev na pregled kaj Prof.Dr Adamova vo drzavna bolnica, go gledase bebeto i rece dea se e vo red, go gledavme sekoj organ posebno,i racinja,nozinja,prstenca, samo mi rece deka zabelezuva kaj mene suplini vo postelkata i mi dade uput za proverka na krv,za hemostaza i demiri, i za toa e odam na 26.07
dali nekoj drug e imal slicno iskustvo i sto tocno znaci suplini vo postelka, od sto se dobivat i kako se lecat?

Непосредна врска до пораките: 393
23.7.2010 10:08:52   
arh_diz
 snezana1980 ke se ispita preku krv i dokolku se pokazat visoki rezultatite na d-dimer ke ti dadat inekcii Kleksan, ne e nisto strasno samo treba navreme da se reagira.
Jas vcera bev na UZV bebeto e super 3200

Биди тоа што си

(Одговор на членот snezana1980)
Непосредна врска до пораките: 394
23.7.2010 10:26:56   
nadica
Jas vcera bev na UZV bebeto e super 3200

user posted image user posted image user posted image  за тебе и твоето сонце

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 395
23.7.2010 12:45:47   
babyboy2010
do snezana1980; toa sto videle suplini vo postelkata i sto te pratile da proveris D-Dimeri znaci deka doktorkata se somneva na tromboza na postelkata. Jas sum 30 nedela sega i primam amp.Clexane od 15.maj koga bev 20 nedela. Rutinski gi proveriv D-dimerite i bea mnogu pokaceni ama nemase napraveno tromboza i suplini vo postelkata, fala mu na Gospod. Za sega e dobro i bebceto normalno se razviva. pozdrav do site

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 396
23.7.2010 14:23:22   
snezana1980
do: arh_diz,,,, babyboy2010 ---Vi blagodaram na odgovorite, vaka e polesno, koga nekoj ke objasne podetalno, jas mislev deka toa se slucuva najcesto kaj pusacite, no vo forumot citav deka i kaj nepusaci se slucuva, taka da malku mi olesna znaci, nee se od cigarite, a jas sum pusac, probav da gi namalam, no nekako ne mi odi, se poveke mi se pusi, nieden cigar do sega ne mi se zgadi na zal,user posted image dali nekoj ima nekoja posebna taktika kako gi otazal cigarite, pozz

Непосредна врска до пораките: 397
24.7.2010 14:43:20   
penelopa
Во Четвртокот бевме на УЗВ преглед...леле што сме пораснале, тежиме дури 450 грамаuser posted image , раснеме и само ја клоцкаме мамаuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 398
25.7.2010 12:38:08   
arh_diz
Bravo za beceto na penelopa neka raste

Биди тоа што си

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 399
25.7.2010 16:47:25   
stela
I nie bevme vcera na kontrola, 22 nedela sme i 4dena i tezime 560gr user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 400
Страница:   <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

/
Jana9

Dali ja jadat hranata vo gradinka vasite deca?

Da (100%)

Ne (0%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!