|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Детали од УЗВ преглед
29.10.2010 14:00:48   
Bubba
Кафе не пијам, ама вчера цел ден лежев и го чекав истото чувство :) ајде да се надевам дека се е во ред, мора да имам верба, мм ме прашува ами зошто тогаш ми растел стомакот user posted image само што јас 2 дена не осеќам ништо..ам си велам тоа не дај боже ако треба да се случаи бебето да е мртво и да осеќаш симптоми..скраја да е...да не бидам офтопик цело време. уште еднаш фала ви многуууuser posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 476
1.11.2010 14:42:37   
Bubba
Ок, еве ме конечно со детали од ехото. Значи се е во ред, џабе сум се плашела за плодовата вода, малку помалку била од нормално што треба во таа недела (17. сум) ама ништо страшно. ВИдов главче, мозоче, рачиња, ножиња, прстиња , ох срце на мама, ми се плачеше кога гледав , не знам зошшто такви мисли ме тепаа,ама ајде помина сега атер за user posted image , нема да сум под стрес повеќе :) Сум имала кандида, ама со вагниалети се лечела, е сега можам да му ја предадам на партнерот? АКо се предава, тоаш значи и кај него ја има :(

(Одговор на членот Bubba)
Непосредна врска до пораките: 477
2.11.2010 16:23:14   
snezana1980
ajde zenski eve me i mene, edna nedela vo 9-ti mesec veke, denes bev kaj doktorkata i mi rece zrelost na postelkata 1-2 faza, dali moze da mi kazate vo koja faza treba da e postelkata koga e vreme za poragaj, mene termin mie 25-ti noemvri, no imam pretcustvo deka ke se porodam porano, inaku se mie spremno, i bebeto e super, zavrteno so glavceto nadolu, ctg dobro, ostanuva da go cekame golemiot moment

Непосредна врска до пораките: 478
8.11.2010 11:12:15   
Cheeky^
На прегледот минатата недела (иначе 27ма гн) бебето беше свртено со фацичето во мене user posted image Искрено, не можев ни да замислам дека може бебе така да си дреми во стомакот user posted image Гледав ли гледав во екранот и џабе....ништо не можев да утврдам. Гледам главче - нема фаца user posted image ...Мери докторот - главчето ко за 27ма, бутната коска ко за 29та, а коската на рачето ко за 28ма (и мама и тато се многу високи user posted image ). Карлично е свртено, со ноџињата ме гази по цревата и бешиката, а со фацата ми се „пика“ во белите дробови user posted image Докторот прокоментира, со оглед на тоа колку е долго, дека нема да има место да се сврти до пораѓај....имала ли некоја ваква „положба“ на малото, и како на крај се` се решило? user posted image

(Одговор на членот snezana1980)
Непосредна врска до пораките: 479
22.11.2010 23:52:36   
NinaIvan
Neznam kolku e uspesno prikacena slikava:

http://album.ringeraja.mk/index.php?page=image&ID=8117

(Одговор на членот Cheeky^)
Непосредна врска до пораките: 480
23.11.2010 17:21:38   
veter
Zdravo Cheeky^ nemaj gajle jas so prvoto go imav istiot problem i mojot bese taka svrten i se se sredi vo naqjdobar red se porodiv normalno i nemase nikakov problem uzivaj
user posted image

(Одговор на членот Cheeky^)
Непосредна врска до пораките: 481
24.11.2010 19:09:55   
jasmina18031990
Zdravo zenski!!!! I jas si bev na kontrola redovno kako sekogas i se e vo red so moeto malecko bebence user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image samo sto najverovatno ke saka porano da dojdi. Termoinot mi e na 2 januari ama doktorot mi rece da go cekam od 15 dekemvri zatoa sto bas po se izgleda deka ke dojdi okolu15-20dec ne ke saka da ceka poveke bideki postelkata malku so pogolema brzina zree od normalnoto ama toa bilo vo red!!!!!

(Одговор на членот veter)
Непосредна врска до пораките: 482
24.11.2010 19:40:26   
heba
Vesna1 istot sto go napisha i mene mi se sluchuva prvata bremenost ne mi uspea i eve sega vtorata 9  nedela tolku se plasham postojano lovam simptomi mi se gadi obicno cel den i duri uzivam vo toa bidejki mi e nekoj znak deka e zivo a malce koga kje mi doe podobro se vadam od pamet shto li mu se sluchilo :( sekoj 10 dena odam na eho a vo 12 doktorot mi reche 4D kaj Dimchev mislam deka ....mn se plasham , gi chitam site postovi i si vikam koga jas kje pishuvam za 35,36 nedelauser posted image

Непосредна врска до пораките: 483
25.11.2010 9:35:49   
arh_diz
heba uzivaj vo bremenosta ne brkaj simptomi od licno iskustvo ti go kazuvam toa.Koga ke dojdes 37 nedela i ke vidis sto si pravela ke se smees .

Биди тоа што си

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 484
27.11.2010 15:00:10   
heba
ako navistina se sluchi da se smeam na 37 nedela kje te najdam i kje te chastam :)))user posted image

Непосредна врска до пораките: 485
27.11.2010 16:12:42   
baby_bump

ИЗВОРНА ПОРАКА: snezana1980

ajde zenski eve me i mene, edna nedela vo 9-ti mesec veke, denes bev kaj doktorkata i mi rece zrelost na postelkata 1-2 faza, dali moze da mi kazate vo koja faza treba da e postelkata koga e vreme za poragaj, mene termin mie 25-ti noemvri, no imam pretcustvo deka ke se porodam porano, inaku se mie spremno, i bebeto e super, zavrteno so glavceto nadolu, ctg dobro, ostanuva da go cekame golemiot moment

постелката треба да биде созреана 3 степен, за да се смета дека си спремна за породување.

(Одговор на членот snezana1980)
Непосредна врска до пораките: 486
14.12.2010 11:39:58   
omorfo89
Nasata mala zenska 22+6 user posted image

http://img815.imageshack.us/img815/9716/97248702.jpg

http://img600.imageshack.us/img600/7743/63066969.jpg

http://img219.imageshack.us/img219/8672/51531710.jpg

http://img256.imageshack.us/img256/3269/96188214.jpg

http://img638.imageshack.us/img638/7147/33408891.jpg

[img]http://lb3f.lilypie.com/aJqIp2.png[/img]

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 487
14.12.2010 11:42:58   
Beatris
Srcuska malecka user posted image  Neka e zdrava i ziva i golema da raste vo meseto na mama (sega za sega) user posted image  

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот omorfo89)
Непосредна врска до пораките: 488
14.12.2010 12:54:15   
jasmina18031990
Kaj mene postelkata e II-III stepen a sega sum 37-2 uste kolku dena mi davate od prilika bas sum nestrpliva

[image noborder]http://www.tickerclub.com/cache/ec49d2e031.png[/image]

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 489
17.12.2010 12:11:01   
none
sega doagjam od dr 33 nedela doktorot vika se e vo red bebusot e 2150 odlicno napreduva no jas sum popravena 13,5 kg debela sum heh he no samo neka nemu mu e dobro user posted image user posted image

(Одговор на членот jasmina18031990)
Непосредна врска до пораките: 490
17.12.2010 12:52:02   
blond
Јас вчера бев на преглед, бебушот е добар, големината нормална, само ме зезна докторката и се расипал принтерот, не ми даде сликичка :(

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 491
17.12.2010 15:06:24   
jasmina18031990
ИЗВОРНА ПОРАКА: none

sega doagjam od dr 33 nedela doktorot vika se e vo red bebusot e 2150 odlicno napreduva no jas sum popravena 13,5 kg debela sum heh he no samo neka nemu mu e dobro user posted image user posted image
Super sto se e vo red i daj Boze da bidi taka do krajot a za toa sto si nakacila kilogrami ne se sekiraj jas sum 37 nedeli su popravena 20kg i ic ne mu se mislam. Najbitno e sto nasite bebuski se vo red!!!!

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 492
17.12.2010 15:18:06   
jasmina18031990
ИЗВОРНА ПОРАКА: heba

Vesna1 istot sto go napisha i mene mi se sluchuva prvata bremenost ne mi uspea i eve sega vtorata 9  nedela tolku se plasham postojano lovam simptomi mi se gadi obicno cel den i duri uzivam vo toa bidejki mi e nekoj znak deka e zivo a malce koga kje mi doe podobro se vadam od pamet shto li mu se sluchilo :( sekoj 10 dena odam na eho a vo 12 doktorot mi reche 4D kaj Dimchev mislam deka ....mn se plasham , gi chitam site postovi i si vikam koga jas kje pishuvam za 35,36 nedelauser posted image
Ne se sekiraj ke pisis i ti. Jas koga bev vo sesti mesec imav predvremeni porodilni bolki i dr taka me isplasi sto cel mesec i pol lezev v krevet i u gazev po nervite na MM mu velev deka sum defek i deka nema da imam dete i deka samo sto ke vlezam vo sedmi ke odime na poragaj oti togas mozelo da ostane zivo a sega sum 37-5 i stalno mi veli ajde da odime da te porodat dr rece deka mozi sega a jas ne ni pomisluvam samo si cekam da dojdi

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 493
25.12.2010 19:00:34   
prettygirl
vcera bev na ginekolog i sum 13ta nedela i me gledase na eho mi rece se e vo red so bebeto ama nuhalniot nabor bil malku zgolemen 2.5(mm valjda) i sega na kontrola po 2 nedeli da vidime kako ke bidi poshto toa promenlivo bilo.e sega jas si umrev od strav nedaj boze nesto posledici da ne ima aj ve molam pisete dali mozi da se normalizira 

Непосредна врска до пораките: 494
26.12.2010 16:51:10   
Elce
Zdravo,jas bev na eho vo 13 nedela(12+6) za nuhalen nabor kaj privaten ginekolog mi izmeri 1.2mm.Slucajno prasav na drzavna klinika dali pravat skrinning mi rekoa da duri pravele i priska test za 350 den so plavo kartonce.Otidov naredniot den i zamislete doktorkata sto bese na smena ne sakase da ne pregleda bevme dve devojki,samo si gi vide tie sto bea zakazani vo poodminata bremenost.Zaradi nivni megukolegijalni problemi,fustracii i sl,pacientite stradaat,ne sakam imeto da i go spomnam.Sestrata kao da bide dobra i da ni zavrsela rabota povika doktor da ne pregleda koga go vidov vnatre vo ordinacija sto da vidam stazant ke pravi skrinning,no nezgodno mi bese da si zaminam,zamislete mi izmeri nuhalen nabor 3mm,koj stres.Go prasuvam tolku izmerivte,mi vika pa i bas na toj eho aparat i ne se mozelo ubavo da se izmeri!!!!Zaradi toj podatok si napraviv Priska vo Avicena koj ispadna so nizok rizik so rezultatot od 1.2mm nuhalen nabor.Sakam da ve prasam kolku cesto pravite eho pregledi?Jas sum 16 nedela i do sega sum bila 8 pati,zabegav izgleda zaradi toa deka imav eden spontan pa sega se nesto se plasam.Dali e steten eho pregeldot za plodot.

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 495
26.12.2010 20:06:52   
prettygirl
elce i jas imav eden abortus pa damo 2 ppati sum bila na pregled i sega po 2 nedeli ke odam pak zaradi nuhalniot nabor inace sum 13ta nedela.ne se sekiraj tolku se ke bidi vo red

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 496
27.12.2010 10:37:18   
jasmina18031990
ИЗВОРНА ПОРАКА: Elce

Zdravo,jas bev na eho vo 13 nedela(12+6) za nuhalen nabor kaj privaten ginekolog mi izmeri 1.2mm.Slucajno prasav na drzavna klinika dali pravat skrinning mi rekoa da duri pravele i priska test za 350 den so plavo kartonce.Otidov naredniot den i zamislete doktorkata sto bese na smena ne sakase da ne pregleda bevme dve devojki,samo si gi vide tie sto bea zakazani vo poodminata bremenost.Zaradi nivni megukolegijalni problemi,fustracii i sl,pacientite stradaat,ne sakam imeto da i go spomnam.Sestrata kao da bide dobra i da ni zavrsela rabota povika doktor da ne pregleda koga go vidov vnatre vo ordinacija sto da vidam stazant ke pravi skrinning,no nezgodno mi bese da si zaminam,zamislete mi izmeri nuhalen nabor 3mm,koj stres.Go prasuvam tolku izmerivte,mi vika pa i bas na toj eho aparat i ne se mozelo ubavo da se izmeri!!!!Zaradi toj podatok si napraviv Priska vo Avicena koj ispadna so nizok rizik so rezultatot od 1.2mm nuhalen nabor.Sakam da ve prasam kolku cesto pravite eho pregledi?Jas sum 16 nedela i do sega sum bila 8 pati,zabegav izgleda zaradi toa deka imav eden spontan pa sega se nesto se plasam.Dali e steten eho pregeldot za plodot.
Elce jas pogore nekade napisav deka vo 6 mesec imav prevremeni bolki i odev na pregled sekoja nedela a ponekogas odev vo ponedelnik i vo petok (2 pati) i da ti kazam bev po bolna i ponervozna sto ne smeese da bidam takva po nikoj slucaj a posle mesec i pol nekade krajot na 7 mesec resiv da ne odam poke na pregledi i odev duri koga veke ke me pobarase doktorot od togas se do sega 39 nedela sum i imam otideno samo 2 pati na pregled ednas vo 8 i ednas pred edna nedela i se cuvstvuvam podobro od koga i da bilo. Moj sovet ti e da ne odis tolku cesto na pregledi oti ne znaci deka se sto ke ti kazat doktorite deka ke se sluci ta bilo dobro ili loso samo slusaj si go teloto sto ti bara i se ke bidi vo red i ako mozis ako imas uslovi poveke vreme pominuvaj si relaksirano vo krevet so tv ili nekoe spisanie i jadi poke ovosje drugoto nisto ne e vazno!!!!!!!

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 497
27.12.2010 15:08:53   
heba
jas isto imav prekin na srceva reakcija i sega zabremeniv so ivf pa idev na 10 dena na eho a mi izgledashe kako eden mesec da pominuva ne e nisto strashno. sega mi zakazaa posle eden mesec offf koj kje docheka

Непосредна врска до пораките: 498
28.12.2010 10:14:41   
Bubba
И така дечки , држете ми среќа , утре одам на преглед, дај Боже убави вести да ми каже докторот, за среќно да зачекориме во Новата година...Сега сум во 25. гн и се надевам се е во редuser posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 499
28.12.2010 14:22:06   
jasmina18031990
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bubba

И така дечки , држете ми среќа , утре одам на преглед, дај Боже убави вести да ми каже докторот, за среќно да зачекориме во Новата година...Сега сум во 25. гн и се надевам се е во редuser posted image
Ajde ti drzime sreka i nema potreba da se grizis se ke bidi vo red i jas odam utre na posledna kontrola jas sum 39-2 nedeli uste 5 dena imame do terminot i ti ke stignis do ovde a mozebi i poveke user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.