|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Детали од УЗВ преглед
18.9.2010 9:07:17   
none
Bebeto se uplasi od koga napisav eve vcera vecerta pocna kako meurcinja ili brancinja mrdase levo od papokot i posle malce dole mi dojde srceto na mesto user posted image user posted image

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 451
28.9.2010 20:00:58   
Anonimen
Zdravo zenski jas sum bremena treba da sum 10 nedela ama sum 8 doktorkata mi kaza deka bebeto napreduva ama deka e malo tocno kako za 8 nedela i od koga sum ostanata bremena doktorkata celo vreme mi vika deka ne e taka kako sto mi kazuvas za posledna mistoacija zatoa sto bebeto e pomalouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image neznam poveke so da mislam pls pomagajte so nekoj sovet  sega treba za 2 nedeli da odam pa da vidime kako ke bide togasuser posted image user posted image user posted image user posted image i obavezno sakam da odam na vtoro mislenje mi preporacuvaat vo sv Lazar user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот none)
  Непосредна врска до пораките: 452
29.9.2010 11:37:17   
arh_diz
Anonimen nemas potreba od panika vo 12 nedela ke se izednaci

Биди тоа што си

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 453
30.9.2010 12:04:18   
Luci
Anonimen ne se sekiraj, se ke bide vo red

< Поракaта ја уредил luci -- 30.9.2010 12:05:36 >

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 454
30.9.2010 12:24:11   
Luci
Denes bevme na pregled, user posted imageuser posted image i  mu e super, si prekrstilo nodjinja i si uzivka user posted image
user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 455
30.9.2010 15:25:46   
omorfo89
денес бев на преглед бебенцето е супер , сега ке ставам слика да го видите user posted image инаку јас сум 12 недела, срценцето чука 156 пати во минута ,па на контрола сум пак за 1 месец user posted image

http://img833.imageshack.us/img833/1379/photo7286.jpg

< Поракaта ја уредил omorfo89 -- 30.9.2010 15:26:56 >

[img]http://lb3f.lilypie.com/aJqIp2.png[/img]

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 456
30.9.2010 15:34:16   
Палешка РР
user posted image user posted image user posted image

Леле колку уживав во сликите од ехо, многу!
Кога се роди Миа ги ставив во албум заедно со ЦД-то и сите важни работи поврзани со неа ги чувам на посебно место user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот omorfo89)
Непосредна врска до пораките: 457
4.10.2010 11:38:24   
bushavka
jas mili moi bev na UZV pregled vo 12 i vo 21 nedela i tolku.ovde vo it ne pravele poveke, neznam kako moze taka da bide, kako ke go sledat razvivanjeto na plodot bez UZV pregled ne mi e jasno. ama jas sepak mislam da odam na privaten pregled, ke pobudalam da neznam sto pravi user posted image  vo stomakot. pozdravce

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 458
8.10.2010 10:44:36   
penelopa
Хммм мене докторката до сега на секој преглед ми прави и УЗВ...незнам дали зошто ми е пријателка или така работи и со останатите или па јас многу прашувам и се возбудувамuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 459
8.10.2010 11:23:49   
Bubba
Не знам дали ми е за тука прашањето, ама чепкав низ форум и не знам каде поточно да пишам. Вака, вчера требаше да одам на ехо, ама докторот не бил тука и никој не ми се јави да ми го откажи прегледот...како и да е, при крај на 14. недела сум, може некој да ме информира во оваа недела што се гледа на ехо, т.е. дали испуштив битен преглед? :( Најмногу се изнервирав бидејќи требаше да му покажам резултати од мерењето на притисокот и исто изминативе две недли од време на време имав како некои боцкања во стомакот. ПРво од левата страна, а овие денови, осеќам како да сум го истегнала десниот јајник. Од што може да ме боли од десна страна под стомакот, дали дека спијам сега само на десна страна, не знам. Се надевам дека паничам непотребно, ама морав да прашам тука, инаку ми закажаа за после празникот, а дотогаш.... user posted image

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 460
21.10.2010 19:57:44   
elka
Zdravo na site RR jas denes bev na 4D i so mm ja gledavme malata prinzeza ni kazaa deka se e odlicno i deka tezi okolu 800 gr bese navistina mnogu ubava bese nasmeana i mavtase so racinjata srce ubavo navistina sum mnogu radosna i dusata mi e polna pozdrav do site

(Одговор на членот Bubba)
Непосредна врска до пораките: 461
23.10.2010 12:58:07   
denicka
Vcera bevme da si ja vidime bebuska user posted image  maminoto sonce ima 2.500 kg, srce,glavce , mese, nozinja, se e vo najdobar red. placentata pocnala malku da staree ama sepak bebuska dobro si napreduva. mi rece ako se porodam vo skoro vreme ke bide donoseno bidejki ima dovolna kilaza. kako i da e edvaj cekav da si ja vidam i si docekav user posted image  sega za 10 dena treba na prvo ctg i ke vidime ponataka kako ke bide.

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот elka)
Непосредна врска до пораките: 462
27.10.2010 19:58:14   
angelovska
denea bev na pregled i doktorot od pamet me izvadi....kaza deka spored merkite stomaceto na bebeto zaostanuva edna nedela vo odnos na predvidenoto .jas sum 28 nedela , site drugi merki se vo red i odgovaraat soodvetno osven toa ...pojma nemam sto da mislam i sto da pravam....on vika deka ke cekame i za dve nedeli pak ke se vidime na eho da vidime kako ke se razviva dotogas...ama koj da ceka....pisete vasi iskustva ...spored mene ne e mozno se da bide bas onaka po sema ,neznam veke...

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 463
28.10.2010 8:01:26   
arh_diz
angelovska nemora da znaci deka e nesto strasno toa moze toj sto te gledal na eho nevidel ubavo nemas mesto za panika

Биди тоа што си

(Одговор на членот angelovska)
Непосредна врска до пораките: 464
28.10.2010 8:56:28   
vezilka RR
angelovska немој да се плашиш. Точно е тоа што викаш дека не може секогаш се да е по шема. И возрасните се различни по конструкција, па така и бебињата. Ќе видиш за две недели се ќе биде во ред. Ако навистина др. мислел дека е нешто страшно намало да ти рече да чекате две недели туку веднаш ќе те прател на испитување. А ти ако толку се плашиш можеш да си појдеш на 4Д. Тамам си 28 недела, тогаш се убаво се гледа..

Непосредна врска до пораките: 465
28.10.2010 9:55:04   
Beatris
Draga Bubba, jas sum isto pri krajot na 14ta nedela, vo 13 nedela pravev prv screening za anomalii na 4D, mislam deka prviot se pravi od 13-15 nedela a sledniot screening se pravi od 20-22 nedela, i mislam deka se mnogu korisni zatoa sto se merat site parametri koi se bitni za razvojot na plodot i se detektiraat anomaliite (ne daj boze da gi ima) Mislam deka e dobro da si go napravis, ako ne moze kaj tvojot doktor, togas zakazi si kaj nekoj privaten. Pozdravcinja user posted image

Непосредна врска до пораките: 466
28.10.2010 10:52:08   
dambo
Angelovska i jas vcera bev na pregled i doktorot mi rece deka glavceto na bebeto odgovara za edna nedela poveke. Jas sum 29-ta nedela a glavceto mu bilo kako za 30-ta. Ama mi rece deka toa ne e nisto strasno i deka e noramlno, samo bilo bitno site merki da bidat vo granici +- 2 nedeli. A jas iskreno se uplasiv, ama nekako imam golema verba deka se ke bide vo red.

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 467
28.10.2010 12:52:04   
angelovska
da zakazav za 4d kaj dimcev da se osiguram ....samo pozitivno i so gospod napred...gospod site da ne cuva i da ni dade najprekrasni user posted image ...fala vi na site...

(Одговор на членот dambo)
Непосредна врска до пораките: 468
28.10.2010 15:23:46   
omorfo89
jas sum 16 nedeli trudna , gin. ni kaza user posted image e pa se nadevam deka ne e greska. Kako i da e jas pocnav nesto da si kupuvam sisence od chicco , kapce , kondurcinja za bebinja rozevki hehe user posted image pusti merak ne se izdrzuva user posted image

http://img835.imageshack.us/img835/6448/73685136732599711431100.jpg

[img]http://lb3f.lilypie.com/aJqIp2.png[/img]

(Одговор на членот angelovska)
Непосредна врска до пораките: 469
29.10.2010 9:55:35   
Beatris
Zdravo na site segasni i idni mamicki user posted image  Jas sum vo 15ta nedela od bremenosta, screeningot vo 13 nedela pokaza deka nema nikakvi anomalii i abnormalnosti vo ovaa faza, a na slikava mozete da vidite kako bebuskava si zbori na mobiljka user posted image  

http://album.ringeraja.mk/index.php?page=image&ID=7847 

(Одговор на членот omorfo89)
Непосредна врска до пораките: 470
29.10.2010 13:10:17   
Bubba
Беатрис ти благодарам за мислењето. Сега сум во 16. ГН и се мислам како ќе дочекам уште 4-5 недели за 4Д ехо или скрининг. Сега ме мачи тоа што пред 2 недели бев на преглед и беше се во ред, а сега во последниве 2 дена наеднаш како да ги изгубив сите симптоми на бременост. Воопшто не се осеќам бремена (ни преосетливост на градите, ни запушен нос, дури ни ваг. исцедок немам повеќе). Сакам да отидам пак на ехо, ама знам дек и честиот преглед на ехо бил штетн за user posted image . АМа ме отепа црна мисла и од понеделник мора да одам. user posted image

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 471
29.10.2010 13:20:27   
arh_diz
Bubba gradite ne se tolku osetlivi kako na pocetokot. Vaginalen iscedok sto nemas toa e super jas cela bremenost nemam. Eho  ne e stetno no netreba da se pravi dokolku nema potreba. samo pozitivno i opusteno mila

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 472
29.10.2010 13:36:16   
vesna1
Bubba i jas bev kako tebe. Bidejki edno bebe izgubiv, vtorata bremenost sto ja terav i sekoj dve nedeli me spopagaa crni misli deka umrelo vo stomak, pa ne mrdase i neznam uste sto. Idev sekoj dve nedeli na eho i sreka sto dr. mi bese prijatel inace ke me oterase u p.m.
Ke mi se uvrtese nesto vo glava i ke otidev i ke recev te molam vidi dali e zivo.
I se rodi zivo i zdravo i nisto ne mu e od cestite eha. Sega proodevme i pocnuvame  da zborime po nekoi zbor. Odi i proveri i ne se sekiraj, sve e ok.user posted image

Непосредна врска до пораките: 473
29.10.2010 13:46:53   
Bubba
Секако ќе одам од понеделник и мака ми е што не отидов денес, оти викендов ќе се избудалам :) Добро е што ми сте вие тука за поддршка. Се си велам, многу благо јадев неделава, ами што ако си добила шеќер, притисокот бар знам дека ми беше нормален. Па тие „пеперутчиња’ што ги осеќав во стомакот, сега и тие не ги осеќав..Се како да замре. Понеделник Боже здравје одам на ехо и ќе ве известам тука пак ....Ве гушкам

(Одговор на членот vesna1)
Непосредна врска до пораките: 474
29.10.2010 13:52:29   
arh_diz
Bubba napij se kafe ili pak legni smiri se ke vidis deka ke gi pocustvuvas peperutcinjata

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koe ime vi e najubavo
Marina I

Lora (18%)

Lana (43%)

Lara (39%)

Број на сите гласови: 174

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!