Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Ве молам за совет премногу сум исплашена. Во 30-та недела ми беше кажано дека постелката почнала да ми старее, и вчера кога бев на контрола ми рекоа дека бебето е помало за две недели. Сега сум 34-та недела а бебето има 1900 грама што одговарало за 32-ра недела. Ептен ме преплашија, а и постелката ми е зрела 3-ти степен. Дали некој знае што значи ова и дали навистина бебето ми е премногу малецко? Ве молам ако некоја имала слично искуство да пише.
Zdravo srnicka 2 :) Nemoj da si se sekirala ama bas za nisto tuku uzivaj vo bremenosta maximalno. Mene sto ti ne mi kazuvaa dur da se porodam, stara postelka, mal plod, bla bla i eden den pred da se porodam bebto bese max 2900 pa se rodi 3310, znaci ehoto bas i nemoze da meri tocno i zatoa ti kazuvam uzivaj i so srekja
Srnicka, nemoja da se grizis. Od licno iskustvo, se porodiv pred 4 meseci (35 nedela) maloto imase 1.750 i eve ne sega masala super si e. i so kerkata se porodiv predvreme (1.850), pa eve ja sega e I oddelenie... .pred poroduvanje mi stavija fosteron za sozrevanje na bebeto...Golem POZZ i hrabro
Srnicka 2 nemoj da se sekiras.Imav drugarka sto bebeto i bese pomalo za 3 nedeli pa se zavrsi vo najdobar red. Samo bidi pod kontrola na lekar a za drugoto ne se sekiraj. Pozdrav.
Девојки,денес бев на контрола.Веке 3 дена сум во 9-ти месец.Со син ми веке 3 ден бев породена ,а денес др кажува дека изгледа момава ке си оди до крај на терминот,докај 10 февруари.Се мислав дека ке се породам порано ама изгледа ке си почекам.Ако само нека биде се ок.Инаку женскава се наместила убаво,како што треба,сите мерики се совпаѓаа со 36 недела,тешка е 2800гр.Рече дека супер напредува и дека бебето е одлично.Ми направи и ЦТГ,а на него само активно бебе,а контракции никакви.Ми закажа наредно Цтг за 2 недели,а до тогаш да си уживам.Инаку да ви се пофалам од последното мерење пред 6 недели ,јас сум поправена само 900гр,а бебушкава 1300гр.Многу сум срекна што се е во ред и сега со господ напред ке си го чекаме “нашиот„ ден.
Фала ви ,ама некако мислам дека ме фака паника да си го чекам денот.Сакам да дојде брзо,спонтано,да нема место за размислување,паника и страв и секако лесно да поминеме.......На сите трудници им го посакувам ова.
Денес бев на контрола, на 4Д, потврдија дека носам синче , добро си напредува (јас сум 24недела), но ми кажаа дека на еден дел плацентата е одлепена. и дека организмот си ствара одбранбен систем ,но дека треба многу да се чувам.
Може ли некој да ми каже свое слично искуство!(По малку сум загрижена)
Ве молам за совет премногу сум исплашена. Во 30-та недела ми беше кажано дека постелката почнала да ми старее, и вчера кога бев на контрола ми рекоа дека бебето е помало за две недели. Сега сум 34-та недела а бебето има 1900 грама што одговарало за 32-ра недела. Ептен ме преплашија, а и постелката ми е зрела 3-ти степен. Дали некој знае што значи ова и дали навистина бебето ми е премногу малецко? Ве молам ако некоја имала слично искуство да пише.
Srnicke draga jas sega procitav za tvojot problem. Vaka i jas go imav ama skoro istiot problem, bebeto zaostanuvase celi dve nedeli a na kraj pa duri i tri. Postelkata isto taka mi bese zrela i od 32 nedela bev po bolnici i na kraj se zavrsi se dobro. Vo 32 nedela primav inekcii za creenje na plukata ama sega gledam deka toa bilo nepotrebno. Sega vaka te sovetuvam da pobaras vtoro mislenje od postrucen doktor i vo sto tocno zaostanuva bebeto, bidejki site merki se zemaat i se zema edna sredna vrednost i togas se utvrduva kolku bebeto kasni so nedelite. Kaj mene bese obemot na stomaceto sto izostanuva i toa za edna nedela a podoa i za dve. Veruvaj deka nekogas i doktorite znaat da ne izvadat od pamet. Uste ednas ti predlagam vtoro mislenje.
Денес бев на контрола, на 4Д, потврдија дека носам синче , добро си напредува (јас сум 24недела), но ми кажаа дека на еден дел плацентата е одлепена. и дека организмот си ствара одбранбен систем ,но дека треба многу да се чувам.
Може ли некој да ми каже свое слично искуство!(По малку сум загрижена)
ТУКА сме дискутирале за твојот проблем Биле. Само многу одмор и убави мисли и се ќе биде во ред.
Me preprati na vtoro mislenje na Dr. Adamova do koja nikako ne mozam da stignam.
попикс, зарем докторот ништо друго не ти објасни што би можело да значи ова? Јас во текот на денот ќе се потрудам да најдам повеќе информации и ќе пишам.
Ти ја препорачувам Др. Адамова која е вистински професионалец и специјалист за овие скрининзи. Оди кај неа, таа најубаво ќе ти објасни. Од она што знам сите овие маркери имаат различна тежина и значење па затоа наместо на форумов би било најдобро да зборуваш со професионалец. Не се паничи, тој скрининг е само еден начин на детектирање маркери. Доколку има потреба ќе ти препорачаат дополнителни испитувања кои посигурно ќе ја дадат целосната слика. Со добра мисла! Ако нешто ти значи нема трудница која не се извадила од памет поради некој исказ, совет, препорака на доктор. Само многу мал дел од нив имале вистинска причина за паника. Јас досега 10 пати сум се вадела од памет за слични нешта. На крај излегувало да чукнам во дрво :)) се во ред.
Извини сега читам дека не си можела да стигнеш до Др. Адамова. Таа работи во Ремедика. Јави се таму и кажи дека е итно па да ти закажат ургентен преглед.
Во никој случај и никогаш не сме се наметнале да даваме мислења кои ги заменуваат професионалните и стручни доктори. Тука сме да размениме искуства, а посетата кај специјалист посебно во вакви ситуации, е повеќе од потребна.
Една моја пријателка имаше сличен проблем ,само со бубрезите на плодот,и ја препорачаа де.Адамова и констатацијата беше дека е голем професионалист,т.е си ја знае работата.Се надевам дека ке ја најдеш поскоро,за побрзо да се успокоиш....имај позитивни мисли ...е верувај дека се ке биде ок. Инаку потполно се сложувам со Еца,дека ние тука не сме стручи за секакви проблеми,ама можеме да си дадеме совети,да се упатиме,размениме искуства и многу да си помогнеме....пред се со корисни информации од искуство,а потоа и со големата подршка и позитивна енергија што си ја разменуваме на форумов. Биди добра и што поскоро донеси ни одлични вести.Позз
Pred 2 dena bev na pregled i doktorot mi kaza deka bebusot e na svoe mesto, deka si ima srceva akcija, i deka skolski raste! Sega sme vo tek na 10ta nedela (polni 9n. i 4 dena) a sme golemi 25,8mm! pretpostavuvam deka e vo red! Utre ke ja proveruvame krvata a posle 12 nedela ke zemame brisevi! Zdravje.... samo se da bide dobro!:)
Zdravo! Denes ja zavsuvam 36 nedela, bev na pregled i ova se detalite: CRL 93, femur 72 i obem na stomak na bebusot 345. Malku sme napredni, doktorkata mi zapisa deka merkite odgovaraat za 37-38 nedela :), a zaboraviv, i teski sme nad 3 kg. Kakva panika me fati otkako se vrativ od pregled, odma pocnav da gi peram alistata na bebusot i da spremam vo negoviot del :) Pozdrav.
Даница па прекрасни вести мила. Тоа што си почнала да ги спремаш алиштата значи дека во скоро време ќе јадеме мекици Со лесно и те чекаме со убави вести.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.