Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Denes bev na kontrola. Dr. rece deka se e vo red deka Sara naprednuva dobro i deka e okolu 3000gr. So ogled na toa sto veke terminot mi e pominat 5 dena,malku pocnala da namaluva so tezinata no rece deka ne e nisto strasno i deka postelkata e super i deka ima dovolno plodova voda. Mi zakaza povtorno za vo vtornik lele kolku sum srekna sto moeto srcence e vo red i sto stignavme do 3kg. bidejki vo 37-8 nedela malku izostanuvase so tezinata
mamicki kolku pati odevte vo 9 mesec na bremenosta kaj ginekolog?mojot ginekolkog nisto ne mi kaza, a posleden pat bev sega koga vlegov vo 9ti mesec?se mislam dali da odam pak zs stav mi e za deteto?pisete za sovet?
во 9-ти си чекаш само знаци за породување..едино ако го преносиш имаш редовно цтг секој ден! инаку ако нема некој проблем,нема зашто да ти е страв и чекај си го денот
Jas so prvata odev sekoj mesec, a stom vlegov vo 9 na 2 nedeli. Taka da doktorot mi kaza da dojdam za 2 nedeli, pa potoa do krajot na 1 nedela. Otidi uste ednas , ako ne se porodis otidi poslednata nadela pak. So lesno .
Вчера бев на контрола, 3Д ехо кај матичниот, бебушот е добро, 1556гр сме тешки, уште сега е свртено надоле. И плацентата е добро. Само треба да продолжам да пијам Аспирин 100. На крај на месец одам на 4Д.
Denes bev na eho fala bogu se e super so bebeto normalno se razviva.Mi dozvolija dvizenje kako porano. Fala rr za podrskata
ИЗВОРНА ПОРАКА: BILE.F
Вчера бев на контрола, 3Д ехо кај матичниот, бебушот е добро, 1556гр сме тешки, уште сега е свртено надоле. И плацентата е добро. Само треба да продолжам да пијам Аспирин 100. На крај на месец одам на 4Д.
Колку убави вести за почеток на денот! Само така бебуши, растете живи и здрави во мешињата на вашите најсакани мамички, и секако потоа откако ќе излезете сами на бел свет!
Bile a zosto pies aspirin 100 posto i jas sum isto kako tebe(31 nedela termi mi e 11 maj) a takvo nesto ne pijam samo magnezium 250mg po dve naden i feroglobin so vit.c a koga bev posledno na pragled na 25 fevruari bebeto bese nekako stranicno ustvari idese so glavata nakaj dole
Здраво на сите! Јас сум сега 33 недела и на послдното ехо ми беше напишано "ситно незначителна лакуна" дали некој знае што е тоа?Малку сум уплашена заради тоа, ако некој знае што е ве молам пишете. Инаку малку се зачудив мерките на бебето се за 34-35 недела, си помислив дека на ГАК не име во ред ехото.
Gvenda, имам напишано погоре. Имав мало одделување и разретчување на плацентата, па ме пратија на трансфузологија за испитување на Хемостаза и Д-димери. Д-димерите ми се малку покачени 790, па превентивно ми кажа гинекологот да пијам Аспири 100, по едно на ден. А инаку и јас пијам Магнезиум од 250мг, два пати на ден. Поздрав и со лесно нека ти е !
А мене терминот ми е 10мај, и од денес влегов во 32недела!Може ќе се видиме.Ти кај планираш да се породуваш?
< Поракaта ја уредил BILE.F -- 10.3.2010 12:03:15 >
jas vcera beh na pregled po so terminot mi bese minat 2 dena,i dr mi kaza deka se e vo red deka imam uste plodova voda i ako ne se porodam do cetvrtok da odam na CTG.
Jas denes bev na ginekolog.Bebeceto fala bogu e super mu gi gledav debelite obravcinja:) Mi potvrdija deka e since si vikam neka e zivo i zdravo ne e vazno sto e. Mada mene me izvadija od pamet deka maticniot ginekolog pogresno mi ja lecel gardnerelata i pu pu ne daj boze dobro sto sum dosla imace taa pravela pred vreme da se porodam i bolki vo stomak sto i taka si gi imam. Sega nova terapija pa so gospod napred kako vikaat... Zal mi sto ne mozam da mu se izraduvam na bebenceto kako so treba kolku sum isplasena
Zal mi sto ne mozam da mu se izraduvam na bebenceto kako so treba kolku sum isplasena
Moras da se opustis i pozitivno da razmisluvas . Znam deka ne ti e lesno,no samo opusteno se ke si dojdi na mesto. Jas imav krvarenja do 4-ri i pol meseci i znam kakvi stresovi bea toa a mm i den denes koga ke stanam do wc preku nokta se budi i me prasuva;kako ste bebuvcinja?..se uste nema miren son. Zatoa ti velam kolku so mozis poopusteno..i se ke bide lesna ti posakuvam
dostickage moras da razmisluvas pozitivno . Toa sto go mislis toa i ke se sluci. I jas imav problemi vo tek na ovoj mesec i vo bolnica bev . Mislam deka denes sekoja 2-3 bremenost e so nekoj problem bar tuka