|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Детали од УЗВ преглед
20.2.2010 21:47:43   
Rossana
Denes bev na kontrola. Dr. rece deka se e vo reduser posted image user posted image deka Sara naprednuva dobro i deka e okolu 3000gr. user posted image user posted image So ogled na toa sto veke terminot mi e pominat 5 dena,malku pocnala da namaluva so tezinata no rece deka ne e nisto strasno i deka postelkata e super i deka ima dovolno plodova voda. Mi zakaza povtorno za vo vtornikuser posted image lele kolku sum srekna sto moeto srcence e vo red i sto stignavme do 3kg. bidejki vo 37-8 nedela malku izostanuvase so tezinata user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 251
20.2.2010 23:38:33   
ananikol
E bas ubavo so ima slikicki i od drugi bebusi

postavete gi da gi vidime user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Rossana)
Непосредна врска до пораките: 252
21.2.2010 15:56:42   
dragana_vane
Ripce, ti os Stip si? I jas odam kaj Organdziski.

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 253
21.2.2010 16:06:04   
ripce
Да од Штип сум, и матичен гинеколог ми е Органиџиски.

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

(Одговор на членот dragana_vane)
Непосредна врска до пораките: 254
21.2.2010 16:20:23   
dragana_vane
I  jas sum od Stip, mozebi se znaeme..user posted image

Непосредна врска до пораките: 255
22.2.2010 12:12:33   
biljana_ppp
mamicki kolku pati odevte vo 9 mesec na bremenosta kaj ginekolog?mojot ginekolkog nisto ne mi kaza, a posleden pat bev sega koga vlegov vo 9ti mesec?se mislam dali da odam pak zs stav mi e za deteto?pisete za sovet?

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 256
22.2.2010 12:14:47   
mother 29
во 9-ти си чекаш само знаци за породување..едино ако го преносиш имаш редовно цтг секој ден!
инаку ако нема некој проблем,нема зашто да ти е страв и чекај си го денотuser posted image

(Одговор на членот biljana_ppp)
Непосредна врска до пораките: 257
22.2.2010 12:15:29   
dragana_vane
Jas so prvata user posted image odev sekoj mesec, a stom vlegov vo 9 na 2 nedeli. Taka da doktorot mi kaza da dojdam za 2 nedeli, pa potoa do krajot na 1 nedela. Otidi uste ednas , ako ne se porodis otidi poslednata nadela pak. So lesno .

Непосредна врска до пораките: 258
22.2.2010 12:15:31   
Adrijana

ИЗВОРНА ПОРАКА: dragana_vane

I  jas sum od Stip, mozebi se znaeme..user posted image

Ako ne se znaete ke se zapoznaeteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 259
22.2.2010 12:18:04   
dragana_vane
Veke se zapoznavme...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Adrijana)
Непосредна врска до пораките: 260
22.2.2010 14:58:29   
biljana_ppp
fala vi, i jas taka planiram da odam za 2 nedeli, pa posleako ne se porodam do 12 mart-terminot pak.pozdrav

Непосредна врска до пораките: 261
9.3.2010 9:58:16   
arh_diz
Denes bev na eho fala bogu se e super so bebeto normalno se razviva.Mi dozvolija dvizenje kako porano. Fala rr za podrskata

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 262
9.3.2010 10:06:10   
BILE.F
Вчера бев на контрола, 3Д ехо кај матичниот, бебушот е добро, 1556гр сме тешки, уште сега е свртено надоле. И плацентата е добро.user posted image user posted image user posted image  Само треба да продолжам да пијам Аспирин 100.
На крај на месец одам на 4Д.

Пред да скокнеш, кажи оп!

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 263
9.3.2010 10:11:46   
vezilka RR
Дечки user posted image user posted image user posted image user posted image мноооогу ми е мило што сте добро!!!!!! Само напред!

(Одговор на членот BILE.F)
Непосредна врска до пораките: 264
9.3.2010 10:13:55   
Еца
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Denes bev na eho fala bogu se e super so bebeto normalno se razviva.Mi dozvolija dvizenje kako porano. Fala rr za podrskata

ИЗВОРНА ПОРАКА: BILE.F

Вчера бев на контрола, 3Д ехо кај матичниот, бебушот е добро, 1556гр сме тешки, уште сега е свртено надоле. И плацентата е добро.user posted image user posted image user posted image  Само треба да продолжам да пијам Аспирин 100.
user posted image user posted image user posted image за нашите рингерајчиња

< Поракaта ја уредил Еца -- 9.3.2010 10:14:57 >

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

Непосредна врска до пораките: 265
9.3.2010 10:25:03   
mami
Е вакви убави вести сакам...user posted image user posted image user posted image user posted image Растете здрави и среќни, па побрзо да се радуваме на нови рр бебенца

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 266
9.3.2010 10:26:45   
Весна
Колку убави вести за почеток на денот! Само така бебуши, растете живи и здрави во мешињата на вашите најсакани мамички, и секако потоа откако ќе излезете сами на бел свет! user posted image user posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 267
9.3.2010 14:46:10   
gvenda
ИЗВОРНА ПОРАКА: BILE.F

Bile a zosto pies aspirin 100 posto i jas sum isto kako tebe(31 nedela termi mi e 11 maj) a takvo nesto ne pijam samo magnezium 250mg po dve naden i feroglobin so vit.c  a koga bev posledno na pragled na 25 fevruari bebeto bese nekako stranicno ustvari idese so glavata nakaj doleuser posted image

(Одговор на членот Весна)
Непосредна врска до пораките: 268
10.3.2010 11:49:51   
snow5
Здраво на сите! Јас сум сега 33 недела и на послдното ехо ми беше напишано "ситно незначителна лакуна" дали некој знае што е тоа?Малку сум уплашена заради тоа, ако некој знае што е ве молам пишете. Инаку малку се зачудив мерките на бебето се за 34-35 недела, си помислив дека на ГАК не име во ред ехото.

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 269
10.3.2010 12:01:31   
BILE.F
Gvenda, имам напишано погоре. Имав мало одделување и разретчување на плацентата, па ме пратија на трансфузологија за испитување на Хемостаза и Д-димери. Д-димерите ми се малку покачени 790, па превентивно ми кажа гинекологот да пијам Аспири 100, по едно на ден. А инаку и јас пијам Магнезиум од 250мг, два пати на ден.
Поздрав и со лесно нека ти еuser posted image !

А мене терминот ми е 10мај, и од денес влегов во 32недела!Може ќе се видиме.Ти кај планираш да се породуваш?

< Поракaта ја уредил BILE.F -- 10.3.2010 12:03:15 >

Пред да скокнеш, кажи оп!

Непосредна врска до пораките: 270
10.3.2010 12:35:17   
gvenda
ej Bilef izvini ne sum procitala pogore za toa, inace planiram vo drzavna da se poroduvam pa zdravje so lesno neka ni e i moze ke se vidime

Непосредна врска до пораките: 271
16.3.2010 12:01:19   
biljana_ppp
jas vcera beh na pregled po so terminot mi bese minat 2 dena,i dr mi kaza deka  se e vo red deka imam uste plodova voda i ako ne se porodam do cetvrtok da odam na CTG.

Непосредна врска до пораките: 272
17.3.2010 16:10:11   
dostickage
Jas denes bev na ginekolog.Bebeceto fala bogu e super mu gi gledav debelite obravcinja:)
Mi potvrdija deka e since si vikam neka e zivo i zdravo ne e vazno sto e.
Mada mene me izvadija od pamet deka maticniot ginekolog pogresno mi ja lecel gardnerelata i pu pu ne daj boze dobro sto sum dosla imace taa pravela pred vreme da se porodam i bolki vo stomak sto i taka si gi imam.
Sega nova terapija pa so gospod napred kako vikaat...
Zal mi sto ne mozam da mu se izraduvam na bebenceto kako so treba kolku sum isplasena user posted image  

Непосредна врска до пораките: 273
17.3.2010 16:48:23   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

Zal mi sto ne mozam da mu se izraduvam na bebenceto kako so treba kolku sum isplasena user posted image  

Moras da se opustis i pozitivno da razmisluvas user posted image .
Znam deka ne ti e lesno,no samo opusteno se ke si dojdi na mesto.
Jas imav krvarenja do 4-ri i pol meseci i znam kakvi stresovi bea toa a mm i den denes koga ke stanam do wc preku nokta se budi i me prasuva;kako ste bebuvcinja?..se uste nema miren son.
Zatoa ti velam kolku so mozis poopusteno..i se ke bideuser posted image
    lesna user posted image  ti posakuvam

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 274
17.3.2010 19:52:22   
arh_diz
dostickage moras da razmisluvas pozitivno . Toa sto go mislis toa i ke se sluci. I jas imav problemi vo tek na ovoj mesec i vo bolnica bev . Mislam deka denes sekoja 2-3 bremenost e so nekoj problem bar tuka

Биди тоа што си

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 275
Страница:   <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Колку му верувате на вашиот гинеколог?
пеперутка16

Дали му верувате на вашиот/еден гинеколог или мислите дека ви треба мислење од друг, можеби експерт?

Воопшто не. (0%)

Доволно. (25%)

Јас само си верувам. (0%)

Не верувам никому. (0%)

Му верувам целосно. (75%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!