|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Детали од УЗВ преглед
10.2.2010 17:24:12   
Danica
Fala fala :) Inaku da Vi kazam, znam deka retko pisuvam na forumot, no zatoa redovno Ve citam, moram da vi kazam deka ve citam od mojata 7 nedela vo bremenosta, pa se dosega i najverojatno uste mnogu dolgo.....prekrasni soveti i iskustva, BRAVO user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 226
10.2.2010 17:29:24   
mother 29
хехе леле и издржа толку време да не пишеш.ахх Данице  за кутек си user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image сега те ставам у список заuser posted image (кажуј краен термин) и редовност порфаворuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image за Даница!

(Одговор на членот Danica)
Непосредна врска до пораките: 227
10.2.2010 17:48:06   
Danica
11.03.2010 :)
Inaku moeto prvo obrakanje kon vas bese vo 9 nedela, bas vo ovoj del http://www.ringeraja.mk/forum/m_463/mpage_1/key_/tm.htm
Pa ispadna deka se e vo red i moeto sledno pisuvanje e sega. Se izvinuvam, no da znaete deka dovolno interesni ste covek samo da ve cita, ne mora nisto da kazuva :)

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 228
10.2.2010 17:49:47   
mother 29
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Даничке ма зезанцијааааааа!
кога сакаш мила пишувајuser posted image

Непосредна врска до пораките: 229
10.2.2010 17:53:42   
Danica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Thanks vetuvam pocesto ke me citate sega posebno so prasanjata za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image moeto since :)  
user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 230
14.2.2010 19:08:51   
ananikol
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Nie bevme na 4D minatata nedela i dobivme prekrasni slikicki od user posted image
Vo 26-tata nedela bevme teski 1.156 gr user posted image  ni rekoa deka sme ponapredni so 2-3 nedeli.
Stopalceto ni e 5 sm user posted image
Isto ni kazaa i za obemot na glavceto i stomaceto deka sme ponapredni za 2-3 nedeli.
I jas seriozno pocnuvam da si razmislivam za carski rez user posted image user posted image user posted image
Voglavno,prekrasno cuvstvo...go vidovme od site strani.
Dobivme i cd- toa ni bese glavna zanimacija veke nekolku dena.
Ako e tocno ona deka kako so go vidovme taka ke lici i koga ke se porodam,togas nisto nema na mene i ovaj user posted image ,koj gi vide slikite veli;; lele celiot mazot ti vo malo izdanje user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 231
14.2.2010 19:58:04   
BILE.F
Ај убавото тоа! Лепотанче на мама!user posted image user posted image user posted image user posted image Машала, машала!
Ако успеам ќе ви пратам слики и од мојот бебуш!

Пред да скокнеш, кажи оп!

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 232
14.2.2010 20:20:30   
ananikol
Bile.F vo ocekuvanje sme na slikite od tvojot user posted image , taman mojov user posted image  da si ima drugarce..user posted image
A i vrsnici ke si bidat tuka ni se terminite so nekoj den...user posted image

(Одговор на членот BILE.F)
Непосредна врска до пораките: 233
14.2.2010 20:50:28   
Danica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ananikol, preubavi fotki !!!!

Непосредна врска до пораките: 234
15.2.2010 13:16:19   
arh_diz
Super se slikite Ananikol,user posted image user posted image user posted image

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 235
15.2.2010 16:28:44   
ananikol

Blagodaram,blagodaram user posted image user posted image user posted image

Imame uste slikicki od user posted image ama aj da ostavam prostor i za drugite user posted image da gi vidime i da im se raduvame user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 236
17.2.2010 10:19:31   
dragana_vane
Vcera bev na kontrola, 25 nedela sum... mnogu sum srekna si go vidov user posted image kako mrda...Ima 800 g...ahahhah edvaj cekam da se rodi

Непосредна врска до пораките: 237
17.2.2010 19:35:13   
Rossana
Ananikol kako i kade se pravaat ovie fotki? preubavi se dusicka. i jas sakam... ova 4D e nesto slicno na eho ili? go ima li vo site bolnici?

Непосредна врска до пораките: 238
17.2.2010 19:39:58   
ripce
Не знам дали го имаат во болницитеuser posted image Можеби во приватните Ремедика, Систина, да ама во државните не ми се баш веруваuser posted image Кај мојот матичен гинеколог има, ние сакавме да го гледаме, ама касно веќе беше д-р не советуваше дека за неколку недели ќе се породам нема потреба да го гледаме.

Преку 4D ехото на идните родители им се овозможува да погледнат во мајчината утроба, да го видат своето бебе, неговото лице и насмевка, неговото мавтање со рацете... Ехото овозможува и откривање на евентуални аномалии на плодот многу порано и посигурно од досега.

< Поракaта ја уредил ripce -- 17.2.2010 19:41:19 >

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

(Одговор на членот Rossana)
Непосредна врска до пораките: 239
17.2.2010 19:44:39   
pacuvce

ИЗВОРНА ПОРАКА: Rossana

Ananikol kako i kade se pravaat ovie fotki? preubavi se dusicka. i jas sakam... ova 4D e nesto slicno na eho ili? go ima li vo site bolnici?

Јас колку што знам ананикол живее во Холандија,така да веројатно овие слики се направени таму...

Love is in the air

Непосредна врска до пораките: 240
17.2.2010 19:48:21   
ripce
Да,да како што знам и јас Ананикол живее во Холандија...
Инаку кај мојот матичен д-р Органџиски знам дека сигурно има 4D, за другите не знам.

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

(Одговор на членот pacuvce)
Непосредна врска до пораките: 241
17.2.2010 19:57:31   
mami
кај Ложанковски исто има 4д, во Чаир до лани нема, незнам сега ако се сменило нешто, а во Државна исто така

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 242
17.2.2010 19:58:15   
topce
има кај нас 4Д освен во приватните и во Чаир, за државна незнам.
Инаку на 4Д се препорачува да се оди 2 пати ако е се во ред со детето и мајката.
И тоа некаде од 16-19 недела за да се види како е формирано срцето и се гледа дури и протокот на крвта и отворањето на левата и десна комора и предкомора.
Наредниот преглед е на почеток на 7-ми месец тоа со геникологот се договарате во зависност дали е детенцето понапредно или е нормално. И тогаш се гледа повторно срцето, бубрезите кои сега се формирани и им се следи функцијата. Точно е дека се вознемирува детето меѓутоа сепак тоа е проверка дали е се во ред со ангелчето. И успат можете да видите на кого личи user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 243
17.2.2010 21:45:33   
BILE.F
Јас имам исти слики од Промедика, кај д-р Черапналковска, таму има 4Д, а од кај матичниот д-р Цветановски имам црно-бели, тој има 3Д.
Не можам да се наканам да ги скенирам, па да ви ги пратам, да го видите бебушотuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Пред да скокнеш, кажи оп!

(Одговор на членот topce)
Непосредна врска до пораките: 244
17.2.2010 22:47:52   
biljana_ppp
Deneska bev na ginekolog i se e ok bebeto e tesko 2900gr,a jas sum 36nedela bremena.Samo mi kaza deka imam zastoj vo desniot bubreg iili e nekoja infekcija ili kamen pa rece da pijam uvin caj i spazmeks.Go ima li nekoj istiot problem?pozdrav

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 245
17.2.2010 23:47:13   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: Rossana

Rossana mila,ubavo  veke ti odgovorile i Pacuvce i Ripce( zato jas user posted image user posted image user posted image  tooolku si gi sakam)
slikite se napraveni vo Holandija no ne se od redoven 4 D pregled (tamu ni dadoa samo crno beli) tuku nie si zakazavme na privatno za 4D i  CD-to ne cinese 75 evra a slikite 25 evra i baska so sat vreme si go gledavme user posted image  ,uzivancija..se isplati sekoj cent!!!

Osven onie pari za kaj so vidovme deka e i ovoj sin e kopija na tatouser posted image user posted image user posted image ,neka e zdravo i zivo srcuska na mamauser posted image

Непосредна врска до пораките: 246
17.2.2010 23:51:15   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: BILE.F

Јас имам исти слики од Промедика, кај д-р Черапналковска, таму има 4Д, а од кај матичниот д-р Цветановски имам црно-бели, тој има 3Д.
Не можам да се наканам да ги скенирам, па да ви ги пратам, да го видите бебушотuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Bile.F pod hitno utre da si gi stavila slikite , pa kolku vreme ke gi cekame veke,ke stignat i novi sliki za stavanje.
user posted image user posted image user posted image cekame sliki user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот BILE.F)
Непосредна врска до пораките: 247
18.2.2010 9:04:33   
topce
нема везе Холандија Македонија 4Д секаде е исто. И нас ни дадоа слики во Систина, а ЦД не сакавме+ништо не ни наплатија.Д-р Димчев во Систина е екперт за 4Д.А што значи 4Д, освен 3Д имаат вметнато и звук и нема врска црно-бело и во боја. А најобичното ехо вади црно бели слики зашто таков им е принтерот, нашиве гинеколози, матичните ако земат ласерски во боја треба многу да платат ,а фондот не им дава назад пари за тоа.

Непосредна врска до пораките: 248
20.2.2010 17:11:20   
biljana_ppp
deneska bev na ginekolog, i mi rece deka deteto spored nedelata bilo malecko na  tezina, a se dr mi kaza dek e vo red plodova voda, placenta,deka i deteto e dobro samo tezinata mala.Mi kaza deka ne e nisto starsno ama ako sakam da odam i do sk da me vidat Me prasa i kolkava sum se  rodila jas, a jas sum rodena 2850g pa izgleda i toa ke bilo tolkavo koga ke se rodi, znaci nasledno e.Utre ke odam na dr doktor da vidam i toj sto ke kaze pa ke vidime dali ke odime za sk.Belkim nema da rece za sk da se odi

Непосредна врска до пораките: 249
20.2.2010 17:29:10   
Тања РР
И јас имам сликички од Јана како оние на Ананикол од 4Д.
Не ги правевме кај др Органџиски во Штип и чинеше исто колку и во Холандија user posted image но вредеше. Правевме 5 фотосесии (од втори до седми месец) Јана навистина изгледа исто како на сликите.
Кај 4Д ми се допадна тоа што добиваш детално секакви информации за бебушот, му се прават ЕКГ на срце и снимки од мозочето. Може да се мери буквално се. Од стапалцето до црниот дроб. После секој преглед излегував смирена и среќна. На последниот преглед ја видов како се смее и како си го цица палецот.user posted image

(Одговор на членот biljana_ppp)
Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.