Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Fala fala :) Inaku da Vi kazam, znam deka retko pisuvam na forumot, no zatoa redovno Ve citam, moram da vi kazam deka ve citam od mojata 7 nedela vo bremenosta, pa se dosega i najverojatno uste mnogu dolgo.....prekrasni soveti i iskustva, BRAVO
11.03.2010 :) Inaku moeto prvo obrakanje kon vas bese vo 9 nedela, bas vo ovoj del http://www.ringeraja.mk/forum/m_463/mpage_1/key_/tm.htm Pa ispadna deka se e vo red i moeto sledno pisuvanje e sega. Se izvinuvam, no da znaete deka dovolno interesni ste covek samo da ve cita, ne mora nisto da kazuva :)
Nie bevme na 4D minatata nedela i dobivme prekrasni slikicki od Vo 26-tata nedela bevme teski 1.156 gr ni rekoa deka sme ponapredni so 2-3 nedeli. Stopalceto ni e 5 sm Isto ni kazaa i za obemot na glavceto i stomaceto deka sme ponapredni za 2-3 nedeli. I jas seriozno pocnuvam da si razmislivam za carski rez Voglavno,prekrasno cuvstvo...go vidovme od site strani. Dobivme i cd- toa ni bese glavna zanimacija veke nekolku dena. Ako e tocno ona deka kako so go vidovme taka ke lici i koga ke se porodam,togas nisto nema na mene i ovaj ,koj gi vide slikite veli;; lele celiot mazot ti vo malo izdanje
Не знам дали го имаат во болниците Можеби во приватните Ремедика, Систина, да ама во државните не ми се баш верува Кај мојот матичен гинеколог има, ние сакавме да го гледаме, ама касно веќе беше д-р не советуваше дека за неколку недели ќе се породам нема потреба да го гледаме.
Преку 4D ехото на идните родители им се овозможува да погледнат во мајчината утроба, да го видат своето бебе, неговото лице и насмевка, неговото мавтање со рацете... Ехото овозможува и откривање на евентуални аномалии на плодот многу порано и посигурно од досега.
< Поракaта ја уредил ripce -- 17.2.2010 19:41:19 >
има кај нас 4Д освен во приватните и во Чаир, за државна незнам. Инаку на 4Д се препорачува да се оди 2 пати ако е се во ред со детето и мајката. И тоа некаде од 16-19 недела за да се види како е формирано срцето и се гледа дури и протокот на крвта и отворањето на левата и десна комора и предкомора. Наредниот преглед е на почеток на 7-ми месец тоа со геникологот се договарате во зависност дали е детенцето понапредно или е нормално. И тогаш се гледа повторно срцето, бубрезите кои сега се формирани и им се следи функцијата. Точно е дека се вознемирува детето меѓутоа сепак тоа е проверка дали е се во ред со ангелчето. И успат можете да видите на кого личи
Јас имам исти слики од Промедика, кај д-р Черапналковска, таму има 4Д, а од кај матичниот д-р Цветановски имам црно-бели, тој има 3Д. Не можам да се наканам да ги скенирам, па да ви ги пратам, да го видите бебушот .
Deneska bev na ginekolog i se e ok bebeto e tesko 2900gr,a jas sum 36nedela bremena.Samo mi kaza deka imam zastoj vo desniot bubreg iili e nekoja infekcija ili kamen pa rece da pijam uvin caj i spazmeks.Go ima li nekoj istiot problem?pozdrav
Ananikol kako i kade se pravaat ovie fotki? preubavi se dusicka. i jas sakam... ova 4D e nesto slicno na eho ili? go ima li vo site bolnici?
Rossana mila,ubavo veke ti odgovorile i Pacuvce i Ripce( zato jas tooolku si gi sakam) slikite se napraveni vo Holandija no ne se od redoven 4 D pregled (tamu ni dadoa samo crno beli) tuku nie si zakazavme na privatno za 4D i CD-to ne cinese 75 evra a slikite 25 evra i baska so sat vreme si go gledavme ,uzivancija..se isplati sekoj cent!!!
Osven onie pari za kaj so vidovme deka e i ovoj sin e kopija na tato ,neka e zdravo i zivo srcuska na mama
Јас имам исти слики од Промедика, кај д-р Черапналковска, таму има 4Д, а од кај матичниот д-р Цветановски имам црно-бели, тој има 3Д. Не можам да се наканам да ги скенирам, па да ви ги пратам, да го видите бебушот .
Bile.F pod hitno utre da si gi stavila slikite , pa kolku vreme ke gi cekame veke,ke stignat i novi sliki za stavanje. cekame sliki
нема везе Холандија Македонија 4Д секаде е исто. И нас ни дадоа слики во Систина, а ЦД не сакавме+ништо не ни наплатија.Д-р Димчев во Систина е екперт за 4Д.А што значи 4Д, освен 3Д имаат вметнато и звук и нема врска црно-бело и во боја. А најобичното ехо вади црно бели слики зашто таков им е принтерот, нашиве гинеколози, матичните ако земат ласерски во боја треба многу да платат ,а фондот не им дава назад пари за тоа.
deneska bev na ginekolog, i mi rece deka deteto spored nedelata bilo malecko na tezina, a se dr mi kaza dek e vo red plodova voda, placenta,deka i deteto e dobro samo tezinata mala.Mi kaza deka ne e nisto starsno ama ako sakam da odam i do sk da me vidat Me prasa i kolkava sum se rodila jas, a jas sum rodena 2850g pa izgleda i toa ke bilo tolkavo koga ke se rodi, znaci nasledno e.Utre ke odam na dr doktor da vidam i toj sto ke kaze pa ke vidime dali ke odime za sk.Belkim nema da rece za sk da se odi
И јас имам сликички од Јана како оние на Ананикол од 4Д. Не ги правевме кај др Органџиски во Штип и чинеше исто колку и во Холандија но вредеше. Правевме 5 фотосесии (од втори до седми месец) Јана навистина изгледа исто како на сликите. Кај 4Д ми се допадна тоа што добиваш детално секакви информации за бебушот, му се прават ЕКГ на срце и снимки од мозочето. Може да се мери буквално се. Од стапалцето до црниот дроб. После секој преглед излегував смирена и среќна. На последниот преглед ја видов како се смее и како си го цица палецот.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.