BILE.F -> RE: Колку пари се доволни? (19.4.2010 20:32:16)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka ... треба да си ги спростреме нозете колку што ни е долго чергичето. Па сега има периоди у животот кога имаш повеќе и кога имаш помалку, битно е да знаеш да менаџираш со тоа што го имаш за да не заглавиш до гуша.. Уф, тешка тема за мене! Од каде да почнам: До пред две години, мм работеше како раководител, а потоа си се оддели самостојно (работата е многу профитабилна, зашто е без конкуренција), мојата плата, која ни најмалку не е за замерување во овие услови, ја трошев чисто за мое задоволство, буквално целата ја давав за гардероба и козметика .... Колите,џиповите,моторите ми беа најнормалбна работа, ваква кола, за неколку месеци друга.... Но кога се случи несреќата ( да не се навраќам на тоа) остана само мојата плата,работев и хонорарно дома,и трошковите по болници, што претпоставувам некој може да ги замисли! Е добро имаше пари на сметка, но знаете како, готови пари брзо се трошат! Додека се вратиме во нормала, јас знам како се поминуваше! Затоа, парите се релативна работа, ги имаш многу, може за вечер да дојдат на минимум! Но од искуство знам дека најбитно е здравјето!Кога е здрав човек, може да работи и колку толку да печали за живот!
|
|
|
|