Dilina -> RE: Колку пари се доволни? (17.9.2014 19:17:25)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Dilina Eве јас ќе го пишам одприлика буџетот наш што го направив како би требало да изгледа кредити, струја, вода, бензин итн 30000 храна 12000 бебе 6000 се заедно околу 48000 А каде се средства за л хигиена, каде е одморот, каде е да се подновиш да излезеш еднаш неделно на ручек...... Лелеее, за тројца луѓе храна за 12.000 денари, абе многу е тоа, што јадете вие?[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] Јас отприлика вака: сметки 5000 денари храна 3000-5000 денари одржување 1000 денари други трошоци 3000-5000 денари Но ова последното секогаш варира, зависно од месецот какви потреби излегуваат, облека, свадба некоја, крштевка, детски роденден, кафе со пријатели, излегување на ручек понекогаш и сл. Незнам зашто е чудно, да ме прашаш мене и јас сакам да дадеме 5000, ама свекрва ми готви секој ден, и тоа никогаш не не оставила без доручек ручек... за вечера се јаде било што (што ќе остане или некој сендвич) а инаку стално се готви... и тоа жената е 70 години, не е научена на денешниве мениа, макарони шпагети.. она ако денес не направи манџичка или месо или пунети пиперки итн не е жива... а прави количински мн и така идат парите.... ММ е месар и не седнува на маса без месо а живееме во град и нема свинче минче да си купиш или да си исчуваш па да имаш, а јас салатарка, без салата не сум жива било насабајле било навечер.... Една порција месо на пример печено 200 грама се нормални ми се чини, 3ца по 200 гр, тоа се 600, свинското месо е скоро 300д, 600 гр околу 150, салата 50д (патлиџан сирење краставица) еден леб 20 д. компир незнам колку ама еве одприлика ручекот 250/300денари.. 300 денари по 30 дена во месецот искача 9000 ... а кај е зејтин шекер сол итн итн....еднаш да излезеш на ручек, па пица да нарачаме или да направиме....
|
|
|
|