RE: Осип, црвенило на детската кожа (Целосна верзија)

Форум >> [Дете] >> Деца

Порака

Defne90 RR -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (8.6.2014 0:31:01)

М уште откако е роден има проблем со црвенило на кожата.Најчесто тоа се образите или рацете.А како мал и пределот на интимната регија му стануваше црвен.И го мачкав со јекодерм тогаш и со бекутан.И сега постојано му ставам бекутан значи ептен осетлива кожа има и ако не го намачкам веднаш ќе му се вцрвени.Инаку докторката ми рече дека тоа црвенило и тие брунчиња се ствараа од лојните жлезди кои се наоѓаат под кожата и кога ќе се испоти обично тогаш се појавуваат.Ни рече и декотал да го мачкаме,ама поретко само кога ептен има исип затоа што никнуваат нагло влакна.Со помалото пак никогаш не сум имала проблеми со исип и црвенило на кожата.

Dilina -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (11.8.2014 14:30:42)

На малата и искача осип на газето ама тоа ноќе кога ќе се помочка повеќе а мене ќе ми е жал да ја малтретирам и будам, зошто сега ноќе ќе се нацица и одма заспива а лесна е на будење... и ја оставам ама одсабајле еве го осипчето оп ќе се појави но бргу се губи со едно мењање пелена... инаку и ставам само бекутан пудра и не ја мачкам воопшто со ништо после бањање...

Него, за лицето незнам што да правам, мн е топло кај нас, еве сега е 30 степена во соба [sm=zmeden.gif] па во дневна ја префрлиф ама штоако и тука не е нешто красно........ [sm=smiley13.gif] и така мислам дека од жеѓшко и е осипот на лице ама и тоа не е страшно... ми се чини како да го има па да се губи и се така...

deluxe -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (11.8.2014 17:07:35)

Majmunce постовите се преместени во соодветна тема Убод од инсекти

Placka111 -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (30.10.2016 9:28:57)

Malata ima 40 dena i se pojavi prvin kako mali bubuljici na dundeto i. Gazeto smeniv pampers ja miev so caj od kamilica i bekutan so cink oksid pomina
I sega se pojavi na celoto lice zar crveni na celo obravcinja celoto lice
Ama se javuva povlekuva vo tek na denot i povtorno navecer se pojavuva ne e mnohu toplo

princessa -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (30.10.2016 13:35:05)

Не е ништо страшно. Тоа се бебешки акни кои што се јавуваат како резултат на навикнубањето на новата средина. И на мојата бебушка и се појави тоа на 3 недели и сега на 8 ги нема веќе. Ја миев со мајчино млеко, на памукче ставав и ја тапкав на лиценцето и купив крема од невен и цинк оксид што содржи и така за кратко и помина. Наместо мајчино млеко може и млака вода да се користи. Не ставај масло бебешко зашто може повеќе да се изиритира кожата и избегнувај капење со бебешко средство. Јас цели 8 недели само со вода ја капев. Вчера првпат ставив бебшка купка за ултра сензитивна кожа.

Placka111 -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (31.10.2016 21:38:22)

Molam za pomos primetiv na dunde na maloto od ednata strana malko mu e oteceno i gore ima nesto stvrdnato ima nekoj iskustvo

Страница: <<   < Претходна страница  6 7 8 9 [10]