omorfo89 -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (2.12.2011 23:24:21)
|
zdravo majki. eve i nie imame eden problem. kerka mi e 8 meseci i pred 2 nedeli i se pojavi blizu ustata nesto kako crveno mislev lisaj e ja mackav so Jekoderm i i pomina. Pred 1 nedela gledam pod bradata kako nafrlena kako osip , i ja mackav so Jekoderm nekolku saata ke se povlecese , no potoa gledam pak si e crveno. Bevme na pedijatar na kontrola i ja prasav sto da pravam zasto e taka crveno i mi vika nisto ne e ke pomine , moze da i e od oblekata sto ja dopira pa i se zacrvenuva. I jas vikam ok ke prodolzam da ja mackama. Ama nisto. Se pocrveno i pocrveno e. I toa golemi osipi. Ne ja cesa nitu boli. Neznam veke sto da i stavam. Utre ke odam kaj nekoj farmacevt pa ke prasam moze ne e nisto poseriozno pa da mi dade nekoja krema. Dali mislite bi mozelo da e od nekoja hrana. Od ovosje i zelencuk i davam : portokal , jabolka , krusa , brokula , banana , karfiol , morkov , kompir i cveklo. A od meso pilesko i telesko. Jade kremi od zitarki i nesoleno sirenje i kiselo mleko. A megjuvreme ja dojam.
|
|
|
|