Yummy Mammy -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (23.5.2013 14:53:10)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mixa Osipot e vo oblasta pod pelenata,megutoa probavme da gi smenime i pelenite,najnapred koristevme pamprers sleep&play, potoa bekutan ,vlazni maramcinja ne koristime voopsto, no roblemot nikako da go resime.Pedijatarot rece deka se raboti za amonijakalen dermatit i postojano sme so kortikosteroidi no znaejki ja stetnosta od niv na sekoe mackanje osekam griza na sovest,pa zatoa i pobarav mislenje i iskusvo vo vrska so temava[sm=smiley13.gif] Mixa, ova e proverena postapka, jas sekogas ja preporacuvam na drugi majki i site mi potvrdile deka navistina pomaga. Mene mi ja kaza dermatolog. 2-3 pati vo denot tusiranje samo so voda, nikakvi sapuni i drugi sredstva. Potoa go posipuvas so hipermalgan. Toa se kupuva vo sekoja apteka, temno lila boja ima, no se rastvaraat nekolku troski vo 1l voda za da dobies nekoja blago rozevkasta boja. Hipermalganot e za dezinfekcija na mestoto, go susi i ne dozvoluva da se razvivaat bakterii. Go ostavas da se zasusi, moze samo lesno so peskirce da go istapkas, ne da go tries. Potoa namesto redovnoto kremce sto go stavate pod pelenite, ke kupis Gin Gira Alba Sprej (ne Baby sprej, tuku zeleniot). I so nego ke go isprskas i ke pocekas 1 min kolku malku da se zasusi, pa ke gi stavis pelenite. Rezultati ke pocnes da gledas mozebi i vednas, no najcesto posle 2 dena, zavisi kolku e ostetena kozata i kolku vreme i treba za regeneracija. Koga kerka mi imase strasen dermatitis od koj i dermatologot padna vo nesvest, jas i po poveke pati vo denot go pravev ova, na sekoe menuvanje pelena, barem prvite nekolku denovi. I so hipermalganot isto, i do lilakova boja da go rastvoris, nisto strasno, samo da ne se preteruva. (i pazi, toa farba) Od ovie preparati nema apsolutno nikakvi stetni dejstva.
|
|
|
|