|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вакцинирање на детето
16.4.2010 9:16:50   
lukas
a be si pravat kako im odgovara edna so druga za inaet ne si gi podrzuvaat mislenjata tie tamu eden so eden se jadat i trpat decata nasi...moeto go imav odneseno na detsko vo bt i mi veli edna doktorka tamu dobro mozi da se vakcinira za zoltica ama imase uste lukas zoltica malku ama mozelo...odam na zdravo vo ured mi velat nemozi jas ne vakciniram...odam kaj edna druga mislam mm otide drugata mu veli nema problem donesete go...e aj sega po koj um da odam jas...site razlicni stavovi...i sega na dva meseca so e ona vakcina mi ja zakazaja i ovaa za zoltica ama ako mu se ima iscisteno skroz...lele kako ke se odi za dve naednas ke se onesvestam tamu mi e grev dvete nozinja...aman...

(Одговор на членот sinolicka)
Непосредна врска до пораките: 326
16.4.2010 14:26:44   
bucko 1
ne barajte od doktorite da komentiraat okolu vakcinite toa i neim e bas "dozvoleno" ako sakaat da prodolzat da rabotat,no toa e druga tema i sega ne bi pisuval.samo bidete pretpazlivi konsultirajte se na dve mesta kako sto pravite i sporedete gi mislenjata pa ke vidite samite koe e podobro ednostavno se prepoznava dobrata namera na doktorot.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 327
21.4.2010 14:27:33   
Еца
Еве само што дојдов од имунологија и лута сум ифрид. Нема повеќе ацелуларни вакцини и сега треба да ја вакцинирам со обична. Министерството нема пари за овие вакцини кои се задолжителни посебно за дечињата родени предвреме како и деца со одредени болести и проблеми. Па добро каде ни оди државата, ова е срамота, веке се подготвувам да собирам гласови, потписи ацелуларните вакцини да се воведат како редовни, па макар да треба да плакаме и партиципација. Дали имам подршка од родителите. Па нашите деца не се експериментални глувци, срамотаuser posted image Не знам што ќе правам, дали воопшто да ја вакцинирам, главата ќе ми експлодираuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот bucko 1)
Непосредна врска до пораките: 328
21.4.2010 14:34:55   
jovanka
Kontaktiraj so Ministerstvoto dali im e vo plan vo brzo vreme da nabavat dokolku nemaat konsultacija so pedijatrite eve sega i na saemot ke imas moznost da prasas.Jas sum za odreden vid participacija za bilo sto da se raboti a za vozrat da ja dobieme kako pancienti uslugata sto ja barame (pokvalitetna).

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 329
21.4.2010 14:45:27   
bucko 1
ne se razbiram mnogu (potocno ne sum strucen)no i da gi nema procistenite vakcini pozelno e ako moze dozata da se pusti barem na tri pati na deteto a ne naednas vo visoka koncentracija.i najvise se kritikuva okolu vakcinite za dali sodrzat edna sostojka "thimerasol" koja potocno bi doslo vo laicki prevod sodrzi ZIVA(tezok metal)

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 330
21.4.2010 14:47:35   
bucko 1
eve nekoj klip da sirnete da znaete za sto otprilika zboram
http://www.youtube.com/watch?v=zrIM2hwrLoc

Непосредна врска до пораките: 331
21.4.2010 14:52:43   
bucko 1
i uste nesto
http://www.youtube.com/watch?v=bIlbmynnSew

Непосредна врска до пораките: 332
21.4.2010 16:58:59   
mamasane
Еца, потполно се сложувам со тебе и не знам како може во цел свет да се користат ацелуларни вакцини а само кај нас ги гледаат како оптеретување на буџетот, како да се парите поважни од здравјето на децата. Еве и ние триста нервози имавме и на крај со врски успеавме да се вакцинираме со ацелуларна за ДиТеПер, а тоа на Никола како на дете родено со ризик во 26-та недела треба да му следува без проблем. И треба сите деца да се вакцинираат со вакви вакцини а не родителите да се тресат на секое примање вакцина. Не верувам дека вакцините се толку скапи колку што е скапоцено здравјето на дечињата.

Непосредна врска до пораките: 333
21.4.2010 17:03:57   
ripce
Чисто ме интересира... дали постои како опција
Ако си платиш, може да добиеш ацелуларна вакцина?

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

(Одговор на членот mamasane)
Непосредна врска до пораките: 334
21.4.2010 17:09:49   
mamasane
Рипче, и ние баравме ако може да си платиме, ама ни рекоа дека не може зашто имало одреден мал број на вакцини што се нарачувале преку Министерството и се даваат на деца кај кои докторите ќе утврдат дека постои ризик да ја примат обичната вакцина. Тоа се обично пред време родените деца или деца кои имаат некоја болест. Така да прво треба да се оди на преглед на Имунологија на Детска клиника па тие да кажат дали детето има потреба да се вакцинира со ацелуларна вакцина. 

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 335
3.5.2010 23:19:40   
Тања РР
Мили мои ние утре треба да примаме БСЖ и јас сега сум многу исплашена. Имал ли некој некаква реакција од таа вакцина?

(Одговор на членот mamasane)
Непосредна врска до пораките: 336
3.5.2010 23:37:01   
Весна
БСЖ?! Јас колку што знам таа се прима во една доза, ден два по раѓањето, и само доколку не е успешна се врши ревакцинација. А инаку не дава никаква реакција освен она црвено брумче на рачето.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 337
3.5.2010 23:59:03   
Тања РР
Да, да Весне се прима веднаш по раѓање ама моето сонце примаше трансфузии на крв па не можеше да се вакцинира. Ние од утре почнуваме со првата вакцина па натаму..

(Одговор на членот Весна)
Непосредна врска до пораките: 338
4.5.2010 0:07:34   
Палешка РР
И внука ми ја прими доцна БСЖ вакцината бидејќи имаше мала родилна тежина. Ајде со среќа Тања, не е страшна таа вакцина.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 339
4.5.2010 0:09:28   
Тања РР
Фала Палешка.
Воопшто ли нема реакција? Многу ми е страв, особено што ќе бидеме сами дома, мм ќе биде дежурен.user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 340
4.5.2010 0:11:04   
Палешка РР
Не, воопшто не...и кога ја боцкаат не боли толку.user posted image

Непосредна врска до пораките: 341
4.5.2010 0:39:31   
Тања РР
Уф ме смири малку. Инаку не знам дали ќе заспијам оваа вечер.user posted image
Ќе барам упат за на клиника за овие поливалентните ацелуларни вакцини.
Ги имало по 6 во една вакцина па со едно боцкање се земаат 6 вакцини. Лошо е само што ќе мораме да одиме до Скопје за вакцинирање.

Непосредна врска до пораките: 342
4.5.2010 0:53:06   
Anushka
лелеееееј, девојки од кога ме немаше!!! Вакцини, болници, тргнав на работа по породилно, па дооолг службен пат... немам време...
сепак мноооогу ве сакам сите.... ве мислам...
околу вакцините....
по оноа што го поминав со мојата ќеркичка (три дена во болница како лоша реакција на ДТП, трета доза), подобро да купам вакцина и да плаќам лекари, отколку да се „коцкам“ со здравјето на децата... ВеЌе НИКОГАШ во амбуланта по вакцина!

Непосредна врска до пораките: 343
4.5.2010 1:00:15   
Bitolcanka
Конечно се појави нашата мила Анушка, навистина многу ни' недостигаше user posted image user posted image user posted image Се загриживме user posted image Сега се' е во ред. Се надевам дека повеќе ќе не дружиш. Доаѓаат такви моменти во животот. Човек мора се да издржи. Но, после дождот изгрева сонце user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 344
4.5.2010 1:07:24   
Anushka
user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bitolcanka)
Непосредна врска до пораките: 345
4.5.2010 1:09:27   
Bitolcanka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 346
6.5.2010 22:45:48   
Палешка РР
Тања како поминавте на вакцина?

Ние утре примаме ХиБ треба доза...о Божеееееееееее!

(Одговор на членот Bitolcanka)
Непосредна врска до пораките: 347
6.5.2010 22:49:37   
Тања РР
Па добро помина Палешка, само малку викна кога ја боцнаа и после се смири.
Мене ме изнервираа сестрите. Го гледаа моето дете како да е изрод. Сите се навртеа. Те колку е старо, те зошто до сега не е вакцинирано, те каде да го запишеме сега во 2009 или 2010, те ова те она. Ми се плачеше да ти кажам.user posted image

< Поракaта ја уредил Тања -- 6.5.2010 22:50:06 >

Непосредна врска до пораките: 348
6.5.2010 23:01:30   
Палешка РР
Ама простачки. user posted image Што ги рецкаш Тања, ти гледај си ја твојата убавица и биди горда!user posted image

Непосредна врска до пораките: 349
6.5.2010 23:09:51   
Тања РР
Искрено, секогаш кога ја носам Јана на лекар се враќам растревожена. Матичната кај ќе стигне кажува „ова е прематурчето од 1600 грама“, сега и овие денес. Ко циркуска атракција да смеuser posted image user posted image user posted image

Туку, не се секирајте вие, се ќе биде добро утре. Ајде гушки за малата Миа.

Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?