Calypso -> RE: Вакцинирање на детето (21.9.2011 15:50:31)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice kerkami ima 1 mesec i koga denes ja prasav pedijatarkata koga da ja odnesam na vakcina za vtora doza za hepatit b ona mi vika da sum ja odnela posle 42 den malku cudno mi dojde zosto jas mislev deka so 1 mesec nekoja od vas da ne go odnela bebceto na vakcina vo jane so 42 den ili jas sekako da ja odnesam denovive i dali ke ja vakciniraat iako povraka mnogu veke edna nedela i ima crveni bruncinja po telceto i isto takaa ovie dva dena primetiv kako gust sekret da ima vo desnoto okce i otkako placese si istece Dushice, toa e nekoe novo pravilo od proletta, mene taka mi kazaa, pocnuvaat so vakcinacija 42 dena posle BCG vakcinata, i posle sekoja naredna ti ja zakazuvaat posle 42 dena. Ne znam zosto e taka, ne bi trebalo da ima vrska, ama ete pravila[sm=smiley24.gif] A toa so ocinjata - ako i solzi i ima gurelki poveke od obicno, prasaj pedijatar, nas ni preporacaa kapki Tobreks, posle nekolku dena pomina. Inaku, normalno e ocite da se cistat i da ima pogust sekret, ama ne celo vreme.
|
|
|
|