RE: Вакцинирање на детето (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

miana -> RE: Вакцинирање на детето (6.3.2012 11:39:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

леле бе дури сега видов дека маст сум пишела, да де на течноста мислев имам јас дома еднаш земав у случај да ме фатит реска да се изнамачкам и баш читав дали смеам за Л да ја користам и така прочитав.[sm=smiley1.gif] ајде гуд лак со вакцините
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Kikicke ,ne mast ALPA tuku tecnost ( plava ) alpa i ne pisuva na nea deka ne e za deca...Ti moze ja imas masta taa e za masaza ama ova e tecnost i mnogu pomaga...Inaku eve sega poagam na vakcina i aj so gospod napred
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

абе Мианче јас ја имав таа алпа дома и баш кога читав упатството пишуваше не за деца ,кој тебе ти ја препорача маста за ставање облоги ,јас ставав нишесте со вода потопено во крпче и така миневме некако. А ова не се плаши за бебувко иако се сестрички немора да значи дека исто ке биди и бебето така со вакцините,не му а секирај стави облога ако мине со алпата ако не пробај и со нишесте изматено во вода ладна и тоа е.гушки за вас

leleee luge,ie utre sme na prva vakcina DI TE PER i neznam kako ke mi reagira bebevo...Prvoto dete me iznamaci sekoja vakcina so 40 T ,i sega sum preplasena...Inaku za oblogi vi ja preporacuvam plavata ALPA od apteka,okolu 150 denari e i mnogu pomaga...Aj so gospod napred utre lesno da si pomineme..

Abe Kikicke eve mi ja alpata vo race ( plavata ) i nikade ne psiva da ne se stava na mali deca tuku pisuva da se cuva VON DOFAT na deca. Inaku mene pedijatarot mi ja preporaca i navistina e spas.

miana -> RE: Вакцинирање на детето (6.3.2012 11:40:44)

Inkau denes ne ja primivme DI TE PER ( dzabe panicev ) tuku taa Hemofilus,bla,bla....i narednata nedela treba da odime za DI TE PER

Calypso -> RE: Вакцинирање на детето (6.3.2012 12:16:42)

Pa neli zaedno gi davaat, DTP, HiB i polio? Kade odite na vakcini miana?

miana -> RE: Вакцинирање на детето (7.3.2012 15:42:21)

inaku Daria vcera ja primi vakcinata za hemofulus.... i denes kasla so slaem ( a ne i tece nos ) se javiv kaj nejzinata doktorka mi rece deka i e od vakcinata..Dali vasite bebinja reagiraat vaka na ovaa vakcina???? ajde pisaete da ne se sekiraM

Annet -> RE: Вакцинирање на детето (7.3.2012 15:46:22)

a reagiraat li od hepatit B?mojava t kaci po 3 dena.ne e mozno neli?

arh_diz -> RE: Вакцинирање на детето (7.3.2012 15:48:41)

Od hepatit B nema reakcija.

miana -> RE: Вакцинирање на детето (7.3.2012 21:50:18)

inaku Daria vcera ja primi vakcinata za hemofulus.... i denes kasla so slaem ( a ne i tece nos ) se javiv kaj nejzinata doktorka mi rece deka i e od vakcinata..Dali vasite bebinja reagiraat vaka na ovaa vakcina???? ajde pisaete da ne se sekiraM

Majki kazete dali nekoe od vasive bebinja imalo reakcija kako kaslanje i sl od ovaa vakcina Haemophilus influenze???

Luci -> RE: Вакцинирање на детето (8.3.2012 11:39:44)

М.има 13 месеци и 10 дена и треба кај и да е да го носам да ја прими МРП. До сега немал никаква реакција од вакцините, освен на првата што си беше малку кенкав

tnade -> RE: Вакцинирање на детето (11.3.2012 21:51:27)

nie se spremame zdravje vo sreda da odime na ovaa vakcina, kakvi se reakcii se pojavile kaj vasite decinja posle ovaa vakcina, teicka do sega nema reagirano nesto posebno na vakcinite, sto da otcekuvame sega?

ivoni4ka -> RE: Вакцинирање на детето (15.3.2012 13:32:42)

denes ja primivme DTP. Hib i polio sega za sega sme dobro nema T pa ke videme za posle

Natasa981 -> RE: Вакцинирање на детето (15.3.2012 13:47:31)

I nie isto, primivme Hib, polio i Diteper... se nadevam deka nema da kacuva T... Hib oznakata e za hemofilus influenca a Hb e za hepatit b, taka .. ili da ne sum greska?!

Luci -> RE: Вакцинирање на детето (15.3.2012 13:51:30)

ИЗВОРНА ПОРАКА: tnade

nie se spremame zdravje vo sreda da odime na ovaa vakcina, kakvi se reakcii se pojavile kaj vasite decinja posle ovaa vakcina, teicka do sega nema reagirano nesto posebno na vakcinite, sto da otcekuvame sega?

Ја примивте ли вакцината? Ние ќе одиме здравје за 2-3 недели отприлика

Luci -> RE: Вакцинирање на детето (15.3.2012 13:53:47)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

I nie isto, primivme Hib, polio i Diteper... se nadevam deka nema da kacuva T... Hib oznakata e za hemofilus influenca a Hb e za hepatit b, taka .. ili da ne sum greska?!

Така е да, Хиб е за хемофилус инфлуенца тип Б а ХБ е за хепатит б

Natasa981 -> RE: Вакцинирање на детето (15.3.2012 13:58:40)

off luci, fala ti.. se isplasiv malce, da ne ispomesaa sestrine u ambulanta

Yummy Mammy -> RE: Вакцинирање на детето (15.3.2012 15:01:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Video za nesakanite efekti od vakcinite... prosto ne znam sto da kazam...

http://www.youtube.com/watch?v=0vi4Y9Af-0o&feature=related
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

kikicka -> RE: Вакцинирање на детето (15.3.2012 15:33:35)

[sm=smiley19.gif]

Video za nesakanite efekti od vakcinite... prosto ne znam sto da kazam...

http://www.youtube.com/watch?v=0vi4Y9Af-0o&feature=related
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

ivoni4ka -> RE: Вакцинирање на детето (15.3.2012 21:03:21)

tocno natasa na nas sledna vakcina ni zakazaa na 2 maj

Natasa981 -> RE: Вакцинирање на детето (16.3.2012 16:34:32)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

tocno natasa na nas sledna vakcina ni zakazaa na 2 maj

i na nas otprilika togas, mislam deka na 26.04. ko da napisa doktorkata, samo sto nie prethodno na 18.04 ke odime za tretata doza na Hb.

tnade -> RE: Вакцинирање на детето (16.3.2012 23:09:06)

da luci ja primivme vakcinata vo sredata, bez problem do sega sme super, mi rekoa za edna nedela moze da dobie osip, takva bila reakcijata (zadocneta), se nadevam ke pomineme lesno i osipot ne se tretiral so lekovi tuku so tusiranje pominuval...... vie koga?

Luci -> RE: Вакцинирање на детето (17.3.2012 8:56:48)

ИЗВОРНА ПОРАКА: tnade

da luci ja primivme vakcinata vo sredata, bez problem do sega sme super, mi rekoa za edna nedela moze da dobie osip, takva bila reakcijata (zadocneta), se nadevam ke pomineme lesno i osipot ne se tretiral so lekovi tuku so tusiranje pominuval...... vie koga?

Во четврток ќе ги земам резултатите од алерго тестот па ќе одам до кај д-р да се договориме, се надевам нема да биде алергичен на белка од јајце. Ако не е тогаш за едно 2 недели отприлика. А за реакцијата знам дека може да има од 7 до 10 дена по примањето и тоа најчесто што ми кажувале е со осип и висока Т

tnade -> RE: Вакцинирање на детето (17.3.2012 21:04:25)

zosto alergo test, da ne pokazavte alergija na belka?

ivoni4ka -> RE: Вакцинирање на детето (18.3.2012 11:33:51)

mamicki aj pomos dali e mozno od Hib vakscinata bebusot da mi potkasluva?

bombica -> RE: Вакцинирање на детето (18.3.2012 11:49:04)

Не верувам дека кашла од вакцината.Кога ја примавме др. ми кажа дека не дава никакви реакции

Natasa981 -> RE: Вакцинирање на детето (18.3.2012 12:12:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

mamicki aj pomos dali e mozno od Hib vakscinata bebusot da mi potkasluva?

Ne kasla od vakcinata.. jas si prasav , zasto i nie neli ja primivme i doktorkata mi rece deka samo mozno e od Diteper-ot da kaci temperatura, drugite dve vakcini ne davaat reakcija. I miana pogore toa prasuvase pa eve odgovor i od mene.

Ikana -> RE: Вакцинирање на детето (22.3.2012 13:36:46)

Луѓе јас сум сериозно преплашена. М треба да ги прими првите две вакцини БСГ и ХБ бидејќи не ги прими во болница зашто имаше инфекција. Ни рекоа дека смее да се вакцинира 3 месеци по излегувањето од интензивна нега. И еве поминаа три месеци, но јас приметив нешто чудно. Додека ја држиме за бањање, дланките и стапалата и помодруваат, а понекогаш и јазичето. Во болница не и најдоа ништо на срце, ниту на плуќа, не дај Боже, кога се роди, но сепак утре пак ќе ја однесам на кардиолог да ја прегледаат. И сега многу ми е страв, поради вакцините, и поради ова сега што го приметив. Сите ме уверуваат дека не е ништо, но сепак закажав утре преглед, подобро да сум сигурна отколку така да ја однесам на вакцина.

Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>