Natasa981 -> RE: Вакцинирање на детето (16.6.2012 16:54:20)
|
Ние минатата недела ја примивме последната доза Дитепер,полио и хиб..Луѓе,неможам ни да ви раскажам колку сум незадоволна од сестрите во Поликлиника Јане Сандански..Ужас,ужас! Една малограѓанштина, една неписменост и неспособност собрано на едно место одамна немам видено. Значи,само чекам и чекам уште од првиот пат демек ај наредниот пат можда поубаво ке се поминеме, си викам ај може не им бил денот,ај ова -ај она..ама неможе бре нон стоп нељубезност да гледам а дојдеме на вакцина.Не те удостојуваат ни со поглед, намќорки, гледаат на саат кога побрзо ке си дојде време дома за да одат.Катастрофа.Не дај Боже да побараш да ти го измерат бебето..Јас побарав и таа една ,да не речам ја мрзи што живее, едвај стана од столчето и ми ја измери малава,па си тргна пак да си седне и јас и викам ве молам ако може и да ми ја измерите колку е долга а таа ми одврати како демек порано не сум и рекла, само што тргнала да седнува..[sm=zmeden2.gif] Ја мрзеше два чекора да направи! Оф леле до каде ни оди здравствово! Сестриве не се стари баби, напротив, има млади и неколку возрасни но не стари.Треба да бидат полетни во работата а ако не им се работи нека напуштат работа бе, на нивно место секој ке дојде. Имам другарка доктор специјалист а работи во фотокопирница..Џабе реформи ,џабе опрема, човек нема -човек! Докторките се Ок, малку расеани ама нема врска,се трпи.Ете тоа сакав,ако сум офф топик,бришете ме.И ко за крај, малава 3 дена ми е со температура заради вакцината,првпат ми кашува Т и многу бев исплашена.Давав и сирупче,имаше 38,4 .Нема оток,ама температуриштево ме нервира.
|
|
|
|