Ikana -> RE: Вакцинирање на детето (7.5.2012 14:23:05)
|
Е сега мами2 е практично невозможно да ја внесеш од Грција вакцината, па камоли да ја стават на Клиника, многу се построги за тоа. Запетовалентната, мислам дека нема да ја примиме, само дтп ацелуларна ќе примиме, ако не е таа петовалентната....ма врска немам више, така сум збунета...прво ни викаа една шестовалентна од Грција да земеме, па после ни викаа не обичните и сега ни рекоа Хепатит б и бсг обични да прими, а другите, на дтп претпоставувам мислеа, ацелуларна и полио пак обична. За ХиБ, врска немам каква ќе прими, не ми кажале уште. Ко изгубени Германци сме, се тоа од ова нашиве генијалци, што поима немаат ништо!!!! ИЗВОРНА ПОРАКА: mami2 ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Знам и јас така, ама ние со вакцини почнавме од 4 месеци и сега има примено за хепатит б само, па сега на ревакцинација ќе одиме. А ДТП, поради околностите ќе прими ацелуларна на клиника, ако ја имаат уште, ако не здравје обичната. И од двете има реакција, ако викаат дека од ацелуларната нема. И моето примаше крвна плазма и си почнавме редовно да примаме ацелуларни од 4 месеци ама сами ги носевме од Грција. Ги примавме на црно на Клиника зашто во интерес на детето и докторите ја ризикуваат својата позиција па ни ја ставаа, ама немаше шанси да влеземе на списокот за оваа вакцина на Имунологија, се надевам вас тоа ви е олеснето[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Тогаш почна и со Хепатит б, а HiB не ја примавме затоа што ја содржи петовалентната. Инаку нема апсолутно никаква реакција од ацелуларната. За BSG чекавме да ги прими сите по календарот за вакцинација, па пред да наполни година направивме Манту и го вакцинираа, најверојатно неуспешно затоа што нема белег, ама сега по ново нема ревакцинација до прво одделение за оваа вакцина.
|
|
|
|