AnnaMolly RR -> RE: Вакцинирање на детето (5.10.2012 21:36:24)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo Denes trebase da ja nosime malata na vakcina DiTePer prva doza, ni bese zakazano od prethodno. Nie ne ja odnesovme bidejki ima samo 2,5 meseci, insistiram da ja nosam na 4 meseci. Imam prasanje do vas - dali da odam sega da prezakazam za koga kje ima 4 meseci ili togas samo da im otideme bez zakazuvanje? I uste edna rabota me interesira - dali moze na moe insistiranje da primi samo DTP i Polio, a posle da receme nedela-dve HIB posebno, bidejki smetam deka dve bockanja se golema trauma vo eden den za tolku malo bebe? Aj ve molam koj ima iskustvo da mi odgovori! Blagodaram Клео, мислам дека и нема да и остане апсолутно НИКАКВА траума од вакцините, освен тоа што ќе ја боли местото на убодите еден ден. Јас не би одложувала вакцинирање (освен, нормално, кога има добра причина за тоа). Филип првата Ди-Те-Пер ја прими на 3 месеци, втората на 4,5 и третата на 6 месеци. Сите по ред ги примивме редовно, освен последната ревакцинација на 18 месеци што е затоа што беше опериран, па ја прими на 22 месеци. Така да, мој совет ти е да си ја носиш како што ќе ти речат.
|
|
|
|