blue_blue -> RE: Вакцинирање на бебето (21.10.2015 23:21:48)
|
значи јас со последнава ревакцинација ептен се изнервирав и више и ПМ и систем што не функционира и се...значи сега да имам дете ниедна вакцина нема бре да прими, нема шанси... значи во петок одма во училиште по децава, се гледам со наставничката, париме муабет, никаква вакцина не ми спомнува...оп во понеделник се враќаат од школо и ми викаат утре (вторник) сите мора да идеме на систематски во 11:15...каков црн систематски и дали јас висам на закачалка или може они мислат дека сите работиме во државна администрација па кога сакаме идеме на работа кога не, не идеме...прашувам по други мајки испаѓа дека не било систематски туку вацина - која, каква никој не знае...јас тој ден не вев во МК на пат бев, а маж ми нормално работи надвор од СК неколку дена во неделата и ајде тој ден откажа се (после во сабота работеше цел ден) за да иде со нив...мислам која дрскост бе?!?!?! од денес за утре - ко ние нишо друго да не париме, само седиме дома и чекаме на кого кога ќе му прдне да ни измислува заебанции...и кофа дошле таму дива лига...прво испаднало дека децата кои немаат наполнето 7 години не треба да се вакцнираат и ги вратиле назад...другите, ниту некој објаснил за што е вакцината ниту која, каква е од кој производител, што содржи, кои се можни несакани последици...ништо!!!!! само ај ела, ена со капка во уста, една во рамо...маж ми прашал едини таму за што е вакцинава, го погледнале попреку и му кажале и толку....немам коментар, цел ден бев напиздена до даска и на колегиве во странција кај што бев кога пробав да им објаснам имав чувство дека мислат оти измислувам и лажам....
|
|
|
|