RE: Знаци на бременост (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (5.3.2012 21:49:57)

Klum честитки имај убава и лесна бременост [sm=bravo.gif]

Andzi -> RE: Знаци на бременост (7.3.2012 22:46:46)

Секој месец добивам на 26 дена, никогаш подоцна- ама овој месец еве и 28 ден поминува а ништо од [sm=hudicek1.gif]
Имам слаби болки во јајниците и тапи болки во папокот. Совет- Да направам тест или рано е[sm=zmeden.gif]

Eva8 -> RE: Знаци на бременост (8.3.2012 16:34:56)

Adzi ajde ti deneska da ne iznenadis bas za 8mi mart, napravi testce:)

Eva8 -> RE: Знаци на бременост (8.3.2012 16:35:55)

enaeci, kade si ti te snema:) ima li nesto novo kaj tebe...?golem pozdrav 

ljubicicaaa -> RE: Знаци на бременост (8.3.2012 22:03:16)

драги мамички сакам да ве прашам нешто, треба да ми дојде на 10, ама денес цел ден имав само една капка кафеав исцедок, и ништо веке... исто веке 2-3 недели наназад ми се лоши, ама не повракам, и воопшто неми се јаде, а на моменти чувствувам како седундарно ми се стемнува, и се чувствувам како да лебдам во вода, ехеххе
значи прашањето мие дали ако направам утре тест за бременост би покажал ако има нешто? неможам да доќекам да дојде 10[sm=smiley1.gif]
и може да ми кажете како се викаше тестот кој може да се направи пред да ти доцни менструација?
фала[sm=smiley27.gif]

AnnaMolly RR -> RE: Знаци на бременост (8.3.2012 22:15:52)

Љубица, тестот мислам дека се викаше Self clear. Еве ТУКА прочитај нешто повеќе за тестовите за бременост.
А јас мислам да почекаш, не брзај. Ама ако толку си нетрпелива, направи го тој Self clear.
Искрено се надевам дека си бремена и дека имаме уште една нова трудница на форумот! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]
И обавезно да ни пишеш што си направила! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anne^ -> RE: Знаци на бременост (8.3.2012 22:18:32)

Здраво Љубичица. Обично кога оплодената јајце клетка ке се вгнезди во матката се појавува темно кафеав или светло розев исцедок, што значи дека тоа е добар знак на бременост! Но сепак мислам дека би требало да почекаш барем еден ден да ти доцни!

Хехехе, изгледа дека ке не израдуваш [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ти посакувам да си ги видиш тие [sm=rozacrtici.gif] поздрав!

bombica -> RE: Знаци на бременост (8.3.2012 22:28:24)

Кафениот исцедок се јавува при имплантација на ембрионот[sm=smiley2.gif] Јас имам правено тест (нај обичен ) 4 дена пред очекувана менструација и тоа во 8 навечер па ми покажа[sm=rozaCrtici.gif]

ljubicicaaa -> RE: Знаци на бременост (8.3.2012 22:37:31)

лелел навистина би сакала да си ги видам и јас конечно моите две цртички, и да станам конечно дел од големото семесјство на трудници на рингераја[sm=smiley36.gif]
ке си купам утре тест па дај боже и јас да бидам[sm=smiley27.gif][sm=nosecka.gif]
п.с и секако дека одам ке ви пишам, фала
[sm=smiley31.gif]

bombica -> RE: Знаци на бременост (8.3.2012 22:44:17)

Ајде мила утре да не израдуваш.Стискам палци за [sm=rozacrtici.gif][sm=smiley31.gif]

fiore -> RE: Знаци на бременост (9.3.2012 13:04:50)

zdravo na site sakam da prasam kolku trae toa krvarenje so kafeava boja ako mozebi si bremena?

ljubicicaaa -> RE: Знаци на бременост (9.3.2012 14:52:37)

јас ке си почекам за тест да направам до утре , затоа што овде во аптеката кај мене нема self clear, а неможам да одам да барам на др место...
ајде се надеваме ке биде овај месец, ако не наредниот , ама мене мие исто како вчера, само по малку кафеаво, и два дена со една влошка[sm=smiley1.gif]

fiore -> RE: Знаци на бременост (10.3.2012 15:47:29)

ljubicicaaa sto napravi so testot?i jas isto kako tebe trebase da dobijam na 2 mart a dobiv na 27 feb.imav slabo krvarenje so kafeava boja i 100 procenti bev sigurna deka sum bremena gradite me bolea se cuvstvuvam kako omalaksana i deneska napraviv i test i za zal mi izleze negativen.tolku se razocarav sto od sabajle moive oci se polnat so solzi samo placam nikogas dosega ne sum bilarazocarana kako deneska.[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] pozdrav od mene i na site vi posakuvam samo pozitivni rezultati a isto i za mene mozebi eden den i jas ke vidam dve crti.

ljubicicaaa -> RE: Знаци на бременост (11.3.2012 19:23:36)

и јас направив денес тест, ама и мене ми излезе негативен, а два -три дена имав само по некоја капка, сега ке почекам па се мислам да одам на гинеколог...
не се разочарувај, нормално е да се разочараме кога толку многу посакуваме , ама ке биде наредниот месец, мора да се надеваме, јас велам кога ке сака дедо боже тогаш [sm=smiley1.gif][sm=smiley31.gif]

mami mami -> RE: Знаци на бременост (24.3.2012 9:57:20)

Ajde pisete sto stanalo, zosto ve snema...dali se pojavija[sm=rozacrtici.gif] , ako ne zdravje naredniot mesec bez razocaruvanje tuka sme da se podrzuvame.Jas narednata nedela ce odam na kinekolok i mene nesto mi kasni pa da vidam dali ima nesto novo sto si go cekam. Golemo pozdravce do site vas

anailisav -> RE: Знаци на бременост (25.3.2012 23:51:31)

ringerajki,aj ve molam pomognete mi,vo dilema sum dali sum ostanala bremena,bidejki ne osekam nikakvi promeni kaj gradite,a sepak osekam povremeni grcevi vo dolniot del od stomakot,se osekam omalaksano,i odam vo wc skoro na 2 saati.?vi blagodaram odnapred za odgovorite i vi posakuvam na site sto si ceate [sm=rozacrtici.gif] da si gi vidite poskoro

mami mami -> RE: Знаци на бременост (26.3.2012 17:07:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: anailisav

ringerajki,aj ve molam pomognete mi,vo dilema sum dali sum ostanala bremena,bidejki ne osekam nikakvi promeni kaj gradite,a sepak osekam povremeni grcevi vo dolniot del od stomakot,se osekam omalaksano,i odam vo wc skoro na 2 saati.?vi blagodaram odnapred za odgovorite i vi posakuvam na site sto si ceate [sm=rozacrtici.gif] da si gi vidite poskoro

Spored mene zemi test od apteka i dilemata ce e resis, ce vidis dali si ili ne si ostanata [sm=nosecka.gif]. Inaku simptomite se razlicni kaj razlicni zeni, duri i kaj ista zena so razlicni bremenosti.Zatoa napravi test i ce znaes. Ti posakuvam da ni pises deka si videla [sm=rozacrtici.gif]. So sreca

anailisav -> RE: Знаци на бременост (26.3.2012 19:21:36)

mami znam deka najsigurno mi e preku test da proveram no rabotata e sto ne mi docni na 1 mart mi bese poslednata menstruacija.ne mi se ceka uste celi 2 nedeli bidejki ne mi e redovna tuku na 35 36 dena mi doaga.pozdravi i blagodaram vo sekoj slucaj za odgovorot mami i posakuvam i na tebe isto da ti se ispolni sto si ocekuvas...[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Знаци на бременост (27.3.2012 20:11:40)

anailisav od se srce ti posakuvam da si bremena :)) a inaku i jas cekam odgovor na istovo prasajne :)) hhehehe ke bidam presrekna ako ima nacin da se otkrie sto poskoro:) Pa ve molam dragi ringerajki ako znaete dajte ni nekoj sovet eve jas ke kazam i detalni informacii .... posleden pat imav odnosi na 22 mart se razbira vo plodni denovi ....... i koga naskoro ke mozam da znam dali ima[sm=duda.gif]
pozz i na site vi posakuvam sto pobrgu da se muabetime za golemi mesija

anailisav -> RE: Знаци на бременост (28.3.2012 0:20:05)

anoninemen blagodaram za podrskata,stiskam palci ovoj mesec da se raduvame na [sm=rozacrtici.gif] i dvete i site drugi sto si cekaat,spored site simptomi sto gi imam mislam deka e bremenost no me buni sto ne osekam promena vo gradite [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif] ajde so sreka na site neka ni e na site pa sto bide toa,nikako nema da gubime nadez i so verba vo Boga ke prodolzime napred,,,
:*

temjana -> RE: Знаци на бременост (28.3.2012 9:35:25)

Девојчиња нетрпеливи за жал толку рано нема теоретски шанси да се дознае, дури ни со гинеколошки преглед а неверувам ни дека преку крв ќе се видат било какви промени во бетата. Ќе мора да си поуживката уште малку со мажлињата и да се фокусирате на други работи колку и да ви изгледа сето тоа невозможно[sm=smiley1.gif] За симптомите не се грижете може и да немате апсолутно никакви кај секого е различно, битно да не се оптеретувате премногу сега, почекајте си и од кога ќе ви задоцни циклусот ќе може да правите тестови. Поздрав и ве очекуваме наскоро со среќните вести[sm=rozacrtici.gif]

Anonimen -> RE: Знаци на бременост (28.3.2012 10:17:17)

temjana ti blagodaram mnogu na informacijata i na poddraskata.... a inaku mojot soprug momentalno e na sluzbeno patuvanje pa sakav a go iznenadam koga ke si dojde ama definitivno ke treba da si pocekam [sm=smiley13.gif]i se nadevam deka veke nikoj od nas nema da ja vidi[sm=hudicek1.gif] pozzce za site i sto poskoro do[sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

Anonimen -> RE: Знаци на бременост (31.3.2012 18:43:44)

anailisav kako si sto napravi da ne ima nesto novo?? da ne napravi test utre sme prvi :)))

MinaBT -> RE: Знаци на бременост (4.4.2012 14:09:18)

женски ве молам за еден совет, сигурно некоја од вас има поголемо искуство од мене...значи секој месец континуирано добиваав на 26тиот ден...овај месец добив на 27миот, мегутоа не со таков интензитет како претходните месеци...значи не беше баш бледо кафеаво како што читам дека на некоја од нас и се случило, но наместо 5 имав два дена, со псолаб интензитет...ве молам, што ми препорачувате, да праам тест или не???ви благодарам однапред

HAPPY S -> RE: Знаци на бременост (5.4.2012 19:12:46)

Klum so sreka bremenosta,mnogu se izraduvav jas duri sega vidov,samo so lesno[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] i se ke bide vo red maloto sonce ke vi go ogree domot [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>