RE: Знаци на бременост (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

ana mari -> RE: Знаци на бременост (12.5.2012 9:42:32)

zenskiiiiiiiiiiiiii sega go napraviv i drugiot test mi pokaza negativno epa fala bogu sigurno nesum 3 razlicni testovi ne bi trebalo da me lazat :)[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (12.5.2012 10:13:38)

ana mari тоа е тоа,како што сакаше така излезе [sm=smiley1.gif] сега за памет

ana mari -> RE: Знаци на бременост (12.5.2012 12:20:00)

sega idam na zenski i da zboram za da si stavam spirala najdobro taka... a ima li nekoj iskustvo so toa boli ili kkao e sto mislite vie

heidi -> RE: Знаци на бременост (15.5.2012 17:18:30)

Девојќи јас денес прокрварив[sm=smiley13.gif] Од последната менструација поминаа 4 дена а од нез. сек. одн. 3. Значи и за имплатација и за менструација е прерано [sm=zmeden.gif]
И сега незнам како да си следам овулација, од почетокот на овој циклус (ако е циклус воопшто?!?)[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (15.5.2012 18:09:32)

heidi најдобро е да си одиш на разговор кај гинеколог и тој ќе те следи за овулација не се секирај.Но мора да одиш што поскоро утре,задутре за да видиш зошто повоторно си добила,но немој да се паничиш се ќе биде во ред.[sm=smiley31.gif]

ljubicica -> RE: Знаци на бременост (16.5.2012 21:25:41)

мамички и јас би сакала да ве прашам нешто,,,
дали е нормално да се чувстуваат некои болки , како менструалните, во првите недели од бременоста??
јас одвреме на време во делот кај јајниците чувстувам болка како да ми се грчи нешто, трае некоја секунда , и поминува
Се мислев да се јавам утре кај матичната да ја прашам [sm=smiley13.gif] од пусти страв

temjana -> RE: Знаци на бременост (17.5.2012 11:24:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ljubicica

дали е нормално да се чувстуваат некои болки , како менструалните, во првите недели од бременоста??
јас одвреме на време во делот кај јајниците чувстувам болка како да ми се грчи нешто, трае некоја секунда , и поминува
Се мислев да се јавам утре кај матичната да ја прашам [sm=smiley13.gif] од пусти страв

Јас имав такви болки до кај 10-тата недела можеби, на почетокот беа поинтензивни баш онакви менструални но кратки нешто како грч. Јас искрено сметав дека е нормално и не се обратив на доктор, но доколку се плашиш јави му се за да си бидеш ти спокојна[sm=smiley1.gif]

JovanaJ -> RE: Знаци на бременост (17.5.2012 11:35:58)

Imav i jas bolki slicni na menstrualni kako eden den pred da dobijam, kako pritisok slab , so slab grc. Jas imav vakvi bolki prvite tri meseci od bremenosta.
I dvata doktori mi rekoa deka se normalni...i site drugi rezultati bea ok.
Jas da sum na tvoe mesto bi prasala, mislam deka e normalno ama sepak e najubavo da si bides na cisto...[sm=smiley1.gif]

meU87 -> RE: Знаци на бременост (17.5.2012 11:53:29)

Aко не се силни болки ептен остри како кога ќе добиеш, не е страшно. Јас ги имав до 13та недела, константно секој ден. Потоа како преку ноќ да ги снема, а таман се навинкнав на нив [sm=smiley36.gif]

ljubicica -> RE: Знаци на бременост (17.5.2012 14:08:43)

фала на сите што го споделивте своето искуство [sm=smiley36.gif]
се слушнав со докторката и ми рече да сум внимавала повеке кога станувам да не правам нагли движења...
ама некако не ми е баш убедлива за ништо, ке морам да најдам некој друг [sm=smiley13.gif]

arh_diz -> RE: Знаци на бременост (17.5.2012 14:46:57)

се слушнав со докторката и ми рече да сум внимавала повеке кога станувам да не правам нагли движења...
ама некако не ми е баш убедлива за ништо, ке морам да најдам некој друг [sm=smiley13.gif]

Slusaj ja doktorkata , sekoj organizma e razlicen
I poveke odmaraj

ljubicica -> RE: Знаци на бременост (17.5.2012 15:31:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

Slusaj ja doktorkata , sekoj organizma e razlicen
I poveke odmaraj

да, да , секако ке ја послушам,
само таа е од оние кои воопшто не зборуваат и ништо не ти кажуваат, хехе
и на претходните прегледи кога одев морав се јас да и спомнувам, да ја прашувам, никогаш ништо сама не ми кажува, да ме посоветува или било што...
како во приказната секој збор и е алтан[sm=smiley36.gif]

SandraR -> RE: Знаци на бременост (18.5.2012 13:31:30)

Здраво на сите....Јас сум тука нова.... Би сакала да ве прашам нешто шо ме интересира . Значи вака има една недела како забрлежав дека градите ми се зголемија...беа потешки од вообичаено....помислив дека е од тоа што требаше да добијам... Ми каснеше ама сепак добив но онака слабо не како обично......е сега од кога ми заврши градите ми се исто многу големи брадавиците еднаш ми се многу широки па тесни а и градите ми се тешки.....Имам некоја болка во половината и стомакот...и овие три дена осекам после ручекот осека повторно глад а неможам да јадам..леб не ми се става во уста  а за умор да не зборвам станвам од кревет и уморна сум исто така осекам како да ми се врти..некогаш и ми се лоши гладна сум а не ми се јади а и по малче сум се здебелила некако се ширам како со гума за пливање да носам со мене  направив тест за бременост излезе негативен чудно дали е можно да сѕм бремена а тесто не кажал точно или само заблуда ме натиснала желбата да имам бебе ..... Фала на сите што ке одвоите време да помогните поззз 

dostickage -> RE: Знаци на бременост (18.5.2012 13:45:56)

SandraR, mislam deka sepak e najdobro da odis na lekar.Ne si ja maci dusickata so razmisluvanje.
Ako ne si, a sakas da si bremena , mozebi se raboti ne daj Boze za nekakov problem, zatoa najdobro vidi si na lekar.
Daj Boze da si.

SandraR -> RE: Знаци на бременост (18.5.2012 13:54:14)

Да тоа би било најдобро да не се мачам ке си знам за сигурно  фала ти за одговорот 

temjana -> RE: Знаци на бременост (18.5.2012 14:42:20)

Дефинитивно се согласувам со Dostickage, најдобро е да одиш на лекар и тоа најбрзо што можеш за да си бидеш на чисто. Инаку факт е дека од пуста желба сите симптоми на трудница ги имаме, но понекогаш пак може да бидат и вистинските[sm=smiley1.gif] Како и да е не очајувај отиди си на лекар тој најдобро ќе види дали има некаков проблем или од што може да се предизвикани сите овие симптоми што ги наброја. Ти посакувам многу среќа и убави вести[sm=smiley1.gif]

SandraR -> RE: Знаци на бременост (19.5.2012 10:21:54)

Фала ви многу...понеделник одам на лекар се надевам ке се вратам со убави вести па ке ве известаам поззз

simona 21 -> RE: Знаци на бременост (19.5.2012 16:26:46)

zdravo na site[sm=smiley1.gif].Seuste ne sum bila na lekar megutoa ovoj mesec trebase da dobijam otprilika do 10 megutoa eve veke 10 dena nemam .napraviv test megutoa mi ispadna negativen mozebi ne sum go napravila pravilno ne sum sigurna....simtomi:imam nagoni za povrakanje no nitu ednas ne povrativ tuku samo custvuvam gadenje i kako ta mi se vrti nesto vo stomakot
na pocetokot samo eden den me bolese jajnikot no mislev deka e poradi menstruacijata,no toa traese samo eden den i tolku,sekoj den sum se po umorna i po omalaksana.
Koga testot go vidov negativen se isplasiv mnogu da ne imam problem so nesto drugo bidejki imav bolki vo jajnikot,sega cekam da pomine uste nekoj den pa da napravam nov test megutoa mnogu se plasam ve molam ako moze nekoj da mi objasni okolu ova...blagodaram[sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Знаци на бременост (19.5.2012 16:33:26)

odi si na a lekar simona domasnite testovi za bremenost mozat da bidat lazno negativni  napravi si test za bremenost preku krv najtocen e

lilicka -> RE: Знаци на бременост (19.5.2012 16:36:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: simona 21

zdravo na site[sm=smiley1.gif].Seuste ne sum bila na lekar megutoa ovoj mesec trebase da dobijam otprilika do 10 megutoa eve veke 10 dena nemam .napraviv test megutoa mi ispadna negativen mozebi ne sum go napravila pravilno ne sum sigurna....simtomi:imam nagoni za povrakanje no nitu ednas ne povrativ tuku samo custvuvam gadenje i kako ta mi se vrti nesto vo stomakot
na pocetokot samo eden den me bolese jajnikot no mislev deka e poradi menstruacijata,no toa traese samo eden den i tolku,sekoj den sum se po umorna i po omalaksana.
Koga testot go vidov negativen se isplasiv mnogu da ne imam problem so nesto drugo bidejki imav bolki vo jajnikot,sega cekam da pomine uste nekoj den pa da napravam nov test megutoa mnogu se plasam ve molam ako moze nekoj da mi objasni okolu ova...blagodaram[sm=smiley1.gif]

Simona 21 Зошто не одиш на гинеколог ете во понеделник појди и ќе си видиш....не секогаш се точни тестовите за бременост еве јас на пример правев тест кога ми доцнеше 3 дена и се појави една цртка а 2 беше бледа потоа направив уште еден после неколку дена и оп[sm=rozacrtici.gif] а симптомите кај мене беа исто како пред добивање да не се повторувам сега[sm=rozica.gif]

simona 21 -> RE: Знаци на бременост (19.5.2012 16:40:34)

Mi se slucuvalo da mi docni nekolku dena sum pravela test izleguval negativen no odma za nekolku dena ke dobijam megutoa veke podolgo vreme nemam i koga testot izleze negativen se zaplasiv malku da ne e nesto drugo vo prasanje a ne bremenost .....

simona 21 -> RE: Знаци на бременост (19.5.2012 17:12:02)

Go citav sega i tvojot tekst sto si go napisala ...deka si mala kafejav iscedok jas toa kaj mene go nemam zabelezano...jas samo imam bela tecnost ovoj mesec poveke ov voobicajno(sakam da kazam ne kako drugite meseci minimalno)megutoa kafejavo nemam zabelezano...[sm=zmeden.gif]

Sajna -> RE: Знаци на бременост (20.5.2012 22:26:11)

aj edno prasanje treba da NE dobijam na 23 ama mene mnogu mi e loso po cel den i navecer posebno, povrakam se trudam so sila izdrzam i imam kako pritisok vo stomakov non stop i imam proliv veke dva dena :(( ako napravam test utre preku krv ke pokaze li ako imaa nesto?

ljubicica -> RE: Знаци на бременост (20.5.2012 22:34:50)

ИЗВОРНА ПОРАКА: simona 21

и јас мислам да одиш на лекар и мене овој месец требаше да ми додјде на 3 мај, ама не ми дојде [sm=smiley36.gif] а јас до 10мај направив два теста беа негативни, а на 15 направив трет и дури тој ми излезе позитивен[sm=jezicek.gif] и на лекар ми рекоа дека е рана бременост, дека може покасно да сум останата бремена. А од симптоми имав, тоа што прремногу ми се спие, а порано спиев по 5-6 сати, имав запек, дури и ленено семе си купив, ама од кај да знам, хехе, болките како за добивање, и тоа што едвај дишам кога одам како цел град да сум го претрчала[sm=jezicek.gif]

lindicka -> RE: Знаци на бременост (21.5.2012 10:50:06)

Денеска треба да добијам, а осеќам дека ќе добијам ептен. Сто пати од сабајле отидов до вц да проверам. Уф, малку се разочарав, овие два дена имам симптоми на добивање. Не малку, туку троа повеќе сум разочарана[sm=smiley19.gif][sm=smiley36.gif].
Аман веќе кога и јас ќе ги видам [sm=rozacrtici.gif], и ќе имам [sm=duda.gif]. Инаку може малку ќе сум офтопик, од моите другарки само една има[sm=duda.gif], една е мажена ама не сакаат сега [sm=duda.gif]а другите не се ни мажени, и кога ќе спомнам дека одам на фоликулометрија, инсеминации, значи не тупам нон стоп[sm=smiley36.gif] и ќе паднам во депресија, само ќе речат- млади сме, има време. Инаку сите сме околу 31 година, некои 32. Многу сме блиски сите, и си ги кажуваме маките[sm=smiley36.gif], значи и таа што има дете кои и се маките, и тие што не се мажени, маките со дечковците и така. Ептен си ги сакам, оти ме опуштаат[sm=bravo.gif]
Дали само мене ме фаќа паника од годините??! Дали ве фаќа и вас паника, оние коие се моја возраст?

Страница: <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>