RE: Знаци на бременост (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

lindicka -> RE: Знаци на бременост (25.5.2012 18:04:21)

[sm=smiley36.gif] ништо [sm=smiley36.gif], фала на прашањето, баш денес мислев да земам тест и добив[sm=smiley36.gif], не сум многу разочарана, штознам, само малку, може дека очекував, некако повеќе уморна сум од исчекување и си викам да удрам малку на одмарање на мозок од се, планиеањ плодни денови и сл. Инаку тие што пиевте Агнес, по колку пиевте? Јас по едно само сабајле така пишуваше во упатсвтово, ама може сега ќе засилам сабајле и вечер. И тоа е тоа. Поздрав и ај нека се стопли веќе

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (25.5.2012 18:56:02)

lindicka [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Anne^ -> RE: Знаци на бременост (25.5.2012 22:13:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sonce7

Dragi RR jas treba da dobijam nekade na 29,30 a uste od sabajlevo imam bolki vo stomakot kako za dobivanje .....dali nekoj imal slicno iskustvo a sepak vo meset_o da imalo bebence ili da ne se nadevam veke mesecov user posted image ......simptomite za dobivanje obicno gi imam dva do tri dena pred ciklusot......

Dragi moi porakava ja napisav na 22.05 a uste nikoj mi nema odgovoreno :(((

Истото го чувствувам и јас... треба да добијан некаде околу 1 - 2, меѓутоа осеќам болки во долниот дел од стомакот исто како пред да добијам само по благи болки. Денес почнаа и градите да ме болат ( обично 2,3 дена пред да добијам ми отекуваат и ме болат ) и незнам на што да мислам.... [sm=smiley21.gif] но има и уште нешто што ме става во мисла - овој пат и брадавиците ми се отечени и многу осетливи [sm=zmeden.gif]

sonce7 -> RE: Знаци на бременост (25.5.2012 23:00:16)

heheh ANNE PA KAJ TEBE 99% IMA NESTO :))) leleel  kamo li site da se raduvame mesecov :). jas odvaj cekam da pominat uste 4 dena i da kupam test premnogu sakam da ima [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] :))

Kako mala koga ke videv trudna zena so mazot za raka si misev deka si se zemale i deka si zamislise zelba da imaat bebe i deka taka se sozdava i deka sekoj ima tolku deca kolku so ke posaka [sm=jezicek.gif] ah da bese set_o ova vistina mojot dom ke bese detska gradinka [sm=smiley1.gif] ama jas uste se molam za prvo ... ama ajde so BOZJA VOLJA se ke bide

Anne^ -> RE: Знаци на бременост (26.5.2012 20:15:20)

sonce дај боже и кај мене и кај тебе и кај сите ние што сме во очекување на [sm=rozacrtici.gif] кај сите да има нешто! Ајде веќе да се израдуваме сите одеднаш [sm=smiley1.gif]. Јас чекам [sm=rozacrtici.gif] веќе 1 година и 2 месеца па се надевам дека овој пат ке успеам да видам [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley1.gif].

Kako mala koga ke videv trudna zena so mazot za raka si misev deka si se zemale i deka si zamislise zelba da imaat bebe i deka taka se sozdava i deka sekoj ima tolku deca kolku so ke posaka [sm=jezicek.gif] ah da bese set_o ova vistina mojot dom ke bese detska gradinka [sm=smiley1.gif] ama jas uste se molam za prvo ... ama ajde so BOZJA VOLJA se ke bide

Хехехе, еее ама да беше така.... кај мене до сега ќе имаше екипа од фудбалски тим[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ајде ајде, ќе биде и кај нас, КАКО ШТО Е ГОСПОД - НИКОЈ НЕ Е!

Kolachence -> RE: Знаци на бременост (27.5.2012 21:45:27)

Zdravo devojki!
Mi treba mislenje od vas za slednovo:
Od vcera navaka imam bolki vo dolniot del od grbot i pokacena temperatura 37,4 - 37,5 prosledeno so uzasni glavobolki i vrtoglavici.
Denes pocnav da cuvstvuvam bolka vo dolniot del od stomakot, ama ne ostra bolka, tuku onakva kako za vreme na ciklus, a glavobolkite mi se namalija.
Do sega pred ciklus ne sum imala vakvi bolki, tuku samo vo prvite dva dena od ciklusot.
Inaku nemam nikakov iscedok, a ocekuvana menstruacija mi e na 30ti maj.
Bidejki isprocitav sekakvi raboti na internet za infekcii, vonmatericna bremenost i sl. ve molam da mi kazete dali nekoja od vas gi imala ovie simptomi.
Test za bremenost ne sum napravila se uste, bidejki smetam deka e rano, barem uste tri dena da pocekam, a vo momentov ne sum vo moznost da pojdam kaj mojot ginekolog...
Ve molam odgovorete pobrzo, ocajna sum [sm=zmeden.gif]

Kolachence -> RE: Знаци на бременост (27.5.2012 21:49:59)

p.s. dali da se napijam paracetamol za glavobolkata i temperaturata?
Fala vi na site.

Ring -> RE: Знаци на бременост (27.5.2012 22:07:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kolachence

p.s. dali da se napijam paracetamol za glavobolkata i temperaturata?
Fala vi na site.

paracetamol mozes da se napies, ne smeta i ako si bremena
e sega simptomite ti se i kako za dobivanje....temperaturata moze da znaci i nastinka , pa poradi toa bolkite da ti se poizrazeni , a posebnno glavobolkata
na taa temperatura obicno se javuva glavobolka
napij se paracetamol i pocekaj nekoe vreme 5-6 dena , ako ne dobies menzis napravi test !

Kolachence -> RE: Знаци на бременост (27.5.2012 23:01:43)

Temperaturata mi se zgolemi na 38.5 taka da najverojatno e nesto drugo vo prasanje [sm=smiley13.gif]

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (27.5.2012 23:44:41)

Мило смирисе и без филмови за инфекции и вонматеричност,немој нема шанси да е тоа.Слободно парацетамол па утре ќе видиш како ќе ти биде па ќе видиш.Само без непотребен стрес имаш уште 5 дена те молам стрпи се [sm=smiley31.gif]

Kolachence -> RE: Знаци на бременост (27.5.2012 23:46:18)

Znam deka preteruvam, ubavo e covek da ima vaka so kogo da si gi spodeli makite. Fala vi ringerajki :)

Anne^ -> RE: Знаци на бременост (28.5.2012 18:45:41)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anne^

sonce дај боже и кај мене и кај тебе и кај сите ние што сме во очекување на [sm=rozacrtici.gif] кај сите да има нешто! Ајде веќе да се израдуваме сите одеднаш [sm=smiley1.gif]. Јас чекам [sm=rozacrtici.gif] веќе 1 година и 2 месеца па се надевам дека овој пат ке успеам да видам [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley1.gif].

Хехехе, еее ама да беше така.... кај мене до сега ќе имаше екипа од фудбалски тим[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ајде ајде, ќе биде и кај нас, КАКО ШТО Е ГОСПОД - НИКОЈ НЕ Е!

Девојки, денес почнав да осеќам нешто како метален вкус во устата и на јазикот... дали можеби сте имале вакво искусто до сега?

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (28.5.2012 19:49:49)

Да не бидам пророк ама сум чула дека таков вкус може да значи [sm=rozacrtici.gif][sm=smiley1.gif]

simona 21 -> RE: Знаци на бременост (28.5.2012 19:59:39)

zdravo na site
[sm=jezicek.gif]
pred 1 nedela vi pisav za docnenjeto na mens. i napraviv eden test izleze negativen,napraviv uste eden mi izleze pak negativen.
a seuste nemam dobieno a imam tolku cudni simtomi na[sm=nosecka.gif]
utre odam na ginekolog pa so bide neka bide.....[sm=zmeden.gif]

pa se nadevcam deka ke bide ubava vest.....[sm=smiley36.gif]
VI POSAKUVAM SREKA NA SITE STO OCEKUVATE[sm=rozacrtici.gif]

marija/ -> RE: Знаци на бременост (28.5.2012 20:23:23)

Zdravo devojki, jas sum nov clen i veke podolgo vreme ve citkam i vi blagodaram za vasata golema poddrska sto nesebicno im ja davate na site! [sm=smiley1.gif] Znaci jas sakam da ve prasam edno prasanje koe mnogu me zagrizuva, vaka: posle plodnite denovi do 19 maj mi bea, sinoka imavme odnosi so maz mi i posle toa imav ostra bolka vo leviot jajnik i kako da mi e otecen,a eve i deneska mi trae taa bolka, dali moze da se fatilo nesto vo plodnite denovi pa sega da ne mu napravivme nesto loso, mislam ako ima bebe vo meset_o? Ve molam za mislenje. ve molam za pobrz odgovor. Izvinite za dolgiot post [sm=smiley36.gif]

Ke moze li da mi odgovori nekoj dokolku imala vakvo slicno iskustvo. Vi blagodaram od napred na odgovorot user posted image

Maria -> RE: Знаци на бременост (28.5.2012 21:20:34)

Марија мислам дека е уште многу рано за да дознаес дали има несто или не.Поцекај до термин,кога треба да добиес,па после три четири дена направи си тест или оди кај матичен гинеколог.Тоа е мое мислење.[sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (28.5.2012 21:26:02)

marija/ добре дојде на РР [sm=smiley1.gif]
И јас мислам дека ти е рано,веројатно за 1 недела треба да недобиеш,додека не ти доцни тест нема да ти покаже.Со среќа [sm=smiley1.gif]
simona 21 дајбоже утре да се радуваш [sm=bravo.gif]

marija/ -> RE: Знаци на бременост (28.5.2012 21:34:48)

Vi blagodaram na toploto dobredojde i vi blagodaram za brzite odgovori i se nadevam deka site sto cekaat [sm=rozacrtici.gif] konecno ke gi vidat! [sm=smiley36.gif] se nadevam deka poveke ke se druzime posto i jas i mm se obiduvame da imame [sm=duda.gif] pozz

Anne^ -> RE: Знаци на бременост (28.5.2012 22:00:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Да не бидам пророк ама сум чула дека таков вкус може да значи [sm=rozacrtici.gif][sm=smiley1.gif]

Ух да знаеш само кооолку сакам да си пророк!!! хехехехе[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Дај боже ова да биде дел од симптомите за [sm=nosecka.gif] [sm=smiley14.gif]

Lokica1 -> RE: Знаци на бременост (29.5.2012 12:46:33)

I jas veke pocnav da testiram simptomi, imeno imam ciklus na 24dena so retki isklucoci, spred toa mi docni edna nedela, gi imam site simptomi na dobivanje, me boli blago stomak, gradi nabreknti i bolni, vaginalen iscedok...no od menstruacija nisto, se mislam da npravam test ama si velam da ne e rano, mm mi vika ne se umisluvaj nema sansi da si bremena se pazevme (sto e i tocno) no koj znae moze ne sme se dopazile kako sto treba....[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
I so prvata bremenost imav isti vakvi simptomi znaci, skroz isti kako za dobivanje, mi docnese 7-8 den, napraviv test i se pojavi epten bleda vtora crtka, no sega nemam hrabrost da napravam test....ne planirav sega vtora bremenost vo faza na resavanje na stambenoto prasanje sme...uf neznam..

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (29.5.2012 22:21:56)

Lokica1 штом ти доцни време е за тест [sm=smiley1.gif] а може и да сочекаш уште некој ден па директно на ехо.
Да биде како што ќе сакаш

Lokica1 -> RE: Знаци на бременост (30.5.2012 8:54:19)

Nisto od mojot test, sinoka dobiv...moram da priznaam malku se razocarav, se nadevam brzo ke gi ostvarime planovite i ke pocneme da rabotime na vtoro dete [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (30.5.2012 9:18:00)

Lokica1 нема потреба од разочарување сигурна сум дека ќе биде наскоро [sm=smiley31.gif]

sonce7 -> RE: Знаци на бременост (30.5.2012 16:02:24)

NE SE PREDAVAJTE KE DOJDAT I NASITE 5 MINUUTI :))

Dreamline -> RE: Знаци на бременост (30.5.2012 20:07:56)

Dreamline falaaaa na brziot odgovor,ako nesto bidne te nosam na sofra koj ke dojdes u MK.[sm=smiley31.gif][sm=smiley1.gif]
[/quote]

Bella80 daj boze. Edvaj cekam da ti kazam [sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>