|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
25.5.2012 18:04:21   
lindicka
user posted image ништо user posted image , фала на прашањето, баш денес мислев да земам тест и добивuser posted image , не сум многу разочарана, штознам, само малку, може дека очекував, некако повеќе уморна сум од исчекување и си викам да удрам малку на одмарање на мозок од се, планиеањ плодни денови и сл. Инаку тие што пиевте Агнес, по колку пиевте? Јас по едно само сабајле така пишуваше во упатсвтово, ама може сега ќе засилам сабајле и вечер. И тоа е тоа. Поздрав и ај нека се стопли веќе

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1676
25.5.2012 18:56:02   
Melanija RR
lindicka user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 1677
25.5.2012 22:13:49   
Anne^

ИЗВОРНА ПОРАКА: sonce7

Dragi RR jas treba da dobijam nekade na 29,30 a uste od sabajlevo imam bolki vo stomakot kako za dobivanje .....dali nekoj imal slicno iskustvo a sepak vo meset_o da imalo bebence ili da ne se nadevam veke mesecov user posted image ......simptomite za dobivanje obicno gi imam dva do tri dena pred ciklusot......

Dragi moi porakava ja napisav na 22.05 a uste nikoj mi nema odgovoreno :(((

Истото го чувствувам и јас... треба да добијан некаде околу 1 - 2, меѓутоа осеќам болки во долниот дел од стомакот исто како пред да добијам само по благи болки. Денес почнаа и градите да ме болат ( обично 2,3 дена пред да добијам ми отекуваат и ме болат ) и незнам на што да мислам.... user posted image но има и уште нешто што ме става во мисла - овој пат и брадавиците ми се отечени и многу осетливи user posted image

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

(Одговор на членот sonce7)
Непосредна врска до пораките: 1678
25.5.2012 23:00:16   
sonce7
heheh ANNE PA KAJ TEBE 99% IMA NESTO :))) leleel  kamo li site da se raduvame mesecov :). jas odvaj cekam da pominat uste 4 dena i da kupam test premnogu sakam da ima user posted image :))

Kako mala koga ke videv trudna zena so mazot za raka si misev deka si se zemale i deka si zamislise zelba da imaat bebe i deka taka se sozdava i deka sekoj ima tolku deca kolku so ke posaka user posted image ah da bese set_o ova vistina mojot dom ke bese detska gradinka user posted image ama jas uste se molam za prvo ... ama ajde so BOZJA VOLJA se ke bide

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 25.5.2012 23:13:39 >

(Одговор на членот Anne^)
Непосредна врска до пораките: 1679
26.5.2012 20:15:20   
Anne^
sonce дај боже и кај мене и кај тебе и кај сите ние што сме во очекување на user posted image кај сите да има нешто! Ајде веќе да се израдуваме сите одеднаш user posted image . Јас чекам user posted image веќе 1 година и 2 месеца па се надевам дека овој пат ке успеам да видам user posted image user posted image .

Kako mala koga ke videv trudna zena so mazot za raka si misev deka si se zemale i deka si zamislise zelba da imaat bebe i deka taka se sozdava i deka sekoj ima tolku deca kolku so ke posaka user posted image ah da bese set_o ova vistina mojot dom ke bese detska gradinka user posted image ama jas uste se molam za prvo ... ama ajde so BOZJA VOLJA se ke bide

Хехехе, еее ама да беше така.... кај мене до сега ќе имаше екипа од фудбалски тимuser posted image user posted image user posted image
Ајде ајде, ќе биде и кај нас, КАКО ШТО Е ГОСПОД - НИКОЈ НЕ Е!

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

(Одговор на членот sonce7)
Непосредна врска до пораките: 1680
27.5.2012 21:45:27   
Kolachence
Zdravo devojki!
Mi treba mislenje od vas za slednovo:
Od vcera navaka imam bolki vo dolniot del od grbot i pokacena temperatura 37,4 - 37,5 prosledeno so uzasni glavobolki i vrtoglavici.
Denes pocnav da cuvstvuvam bolka vo dolniot del od stomakot, ama ne ostra bolka, tuku onakva kako za vreme na ciklus, a glavobolkite mi se namalija.
Do sega pred ciklus ne sum imala vakvi bolki, tuku samo vo prvite dva dena od ciklusot.
Inaku nemam nikakov iscedok, a ocekuvana menstruacija mi e na 30ti maj.
Bidejki isprocitav sekakvi raboti na internet za infekcii, vonmatericna bremenost i sl. ve molam da mi kazete dali nekoja od vas gi imala ovie simptomi.
Test za bremenost ne sum napravila se uste, bidejki smetam deka e rano, barem uste tri dena da pocekam, a vo momentov ne sum vo moznost da pojdam kaj mojot ginekolog...
Ve molam odgovorete pobrzo, ocajna sum user posted image

Непосредна врска до пораките: 1681
27.5.2012 21:49:59   
Kolachence
p.s. dali da se napijam paracetamol za glavobolkata i temperaturata?
Fala vi na site.

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 1682
27.5.2012 22:07:27   
Ring

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kolachence

p.s. dali da se napijam paracetamol za glavobolkata i temperaturata?
Fala vi na site.

paracetamol mozes da se napies, ne smeta i ako si bremena
e sega simptomite ti se i kako za dobivanje....temperaturata moze da znaci i nastinka , pa poradi toa bolkite da ti se poizrazeni , a posebnno glavobolkata
na taa temperatura obicno se javuva glavobolka
napij se paracetamol i pocekaj nekoe vreme 5-6 dena , ako ne dobies menzis napravi test !

Непосредна врска до пораките: 1683
27.5.2012 23:01:43   
Kolachence
Temperaturata mi se zgolemi na 38.5 taka da najverojatno e nesto drugo vo prasanje user posted image

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 1684
27.5.2012 23:44:41   
Melanija RR
Мило смирисе и без филмови за инфекции и вонматеричност,немој нема шанси да е тоа.Слободно парацетамол па утре ќе видиш како ќе ти биде па ќе видиш.Само без непотребен стрес имаш уште 5 дена те молам стрпи се user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1685
27.5.2012 23:46:18   
Kolachence
Znam deka preteruvam, ubavo e covek da ima vaka so kogo da si gi spodeli makite. Fala vi ringerajki :)

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1686
28.5.2012 18:45:41   
Anne^

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anne^

sonce дај боже и кај мене и кај тебе и кај сите ние што сме во очекување на user posted image кај сите да има нешто! Ајде веќе да се израдуваме сите одеднаш user posted image . Јас чекам user posted image веќе 1 година и 2 месеца па се надевам дека овој пат ке успеам да видам user posted image user posted image .

Хехехе, еее ама да беше така.... кај мене до сега ќе имаше екипа од фудбалски тимuser posted image user posted image user posted image
Ајде ајде, ќе биде и кај нас, КАКО ШТО Е ГОСПОД - НИКОЈ НЕ Е!

Девојки, денес почнав да осеќам нешто како метален вкус во устата и на јазикот... дали можеби сте имале вакво искусто до сега?

Непосредна врска до пораките: 1687
28.5.2012 19:49:49   
Melanija RR
Да не бидам пророк ама сум чула дека таков вкус може да значи user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1688
28.5.2012 19:59:39   
simona 21
zdravo na site
user posted image
pred 1 nedela vi pisav za docnenjeto na mens. i napraviv eden test izleze negativen,napraviv uste eden mi izleze pak negativen.
a seuste nemam dobieno a imam tolku cudni simtomi nauser posted image
utre odam na ginekolog pa so bide neka bide.....user posted image

pa se nadevcam deka ke bide ubava vest.....user posted image
VI POSAKUVAM SREKA NA SITE STO OCEKUVATEuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1689
28.5.2012 20:23:23   
marija/
Zdravo devojki, jas sum nov clen i veke podolgo vreme ve citkam i vi blagodaram za vasata golema poddrska sto nesebicno im ja davate na site! user posted image Znaci jas sakam da ve prasam edno prasanje koe mnogu me zagrizuva, vaka: posle plodnite denovi do 19 maj mi bea, sinoka imavme odnosi so maz mi i posle toa imav ostra bolka vo leviot jajnik i kako da mi e otecen,a eve i deneska mi trae taa bolka, dali moze da se fatilo nesto vo plodnite denovi pa sega da ne mu napravivme nesto loso, mislam ako ima bebe vo meset_o? Ve molam za mislenje. ve molam za pobrz odgovor. Izvinite za dolgiot post user posted image

Ke moze li da mi odgovori nekoj dokolku imala vakvo slicno iskustvo. Vi blagodaram od napred na odgovorot user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 28.5.2012 21:23:14 >

(Одговор на членот simona 21)
Непосредна врска до пораките: 1690
28.5.2012 21:20:34   
Maria
Марија мислам дека е уште многу рано за да дознаес дали има несто или не.Поцекај до термин,кога треба да добиес,па после три четири дена направи си тест или оди кај матичен гинеколог.Тоа е мое мислење.user posted image

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 1691
28.5.2012 21:26:02   
Melanija RR
marija/ добре дојде на РР user posted image
И јас мислам дека ти е рано,веројатно за 1 недела треба да недобиеш,додека не ти доцни тест нема да ти покаже.Со среќа user posted image
simona 21 дајбоже утре да се радуваш user posted image

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 1692
28.5.2012 21:34:48   
marija/
Vi blagodaram na toploto dobredojde i vi blagodaram za brzite odgovori i se nadevam deka site sto cekaat user posted image konecno ke gi vidat! user posted image se nadevam deka poveke ke se druzime posto i jas i mm se obiduvame da imame user posted image pozz

Непосредна врска до пораките: 1693
28.5.2012 22:00:19   
Anne^

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Да не бидам пророк ама сум чула дека таков вкус може да значи user posted image user posted image

Ух да знаеш само кооолку сакам да си пророк!!! хехехехеuser posted image user posted image user posted image

Дај боже ова да биде дел од симптомите за user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1694
29.5.2012 12:46:33   
Lokica1
I jas veke pocnav da testiram simptomi, imeno imam ciklus na 24dena so retki isklucoci, spred toa mi docni edna nedela, gi imam site simptomi na dobivanje, me boli blago stomak, gradi nabreknti i bolni, vaginalen iscedok...no od menstruacija nisto, se mislam da npravam test ama si velam da ne e rano, mm mi vika ne se umisluvaj nema sansi da si bremena se pazevme (sto e i tocno) no koj znae moze ne sme se dopazile kako sto treba....user posted image
I so prvata bremenost imav isti vakvi simptomi znaci, skroz isti kako za dobivanje, mi docnese 7-8 den, napraviv test i se pojavi epten bleda vtora crtka, no sega nemam hrabrost da napravam test....ne planirav sega vtora bremenost vo faza na resavanje na stambenoto prasanje sme...uf neznam..

Непосредна врска до пораките: 1695
29.5.2012 22:21:56   
Melanija RR
Lokica1 штом ти доцни време е за тест user posted image а може и да сочекаш уште некој ден па директно на ехо.
Да биде како што ќе сакаш

(Одговор на членот Lokica1)
Непосредна врска до пораките: 1696
30.5.2012 8:54:19   
Lokica1
Nisto od mojot test, sinoka dobiv...moram da priznaam malku se razocarav, se nadevam brzo ke gi ostvarime planovite i ke pocneme da rabotime na vtoro dete user posted image

Непосредна врска до пораките: 1697
30.5.2012 9:18:00   
Melanija RR
Lokica1 нема потреба од разочарување сигурна сум дека ќе биде наскоро user posted image

(Одговор на членот Lokica1)
Непосредна врска до пораките: 1698
30.5.2012 16:02:24   
sonce7
NE SE PREDAVAJTE KE DOJDAT I NASITE 5 MINUUTI :))

< Поракaта ја уредил sonce7 -- 30.5.2012 16:05:34 >

Непосредна врска до пораките: 1699
30.5.2012 20:07:56   
Dreamline

Dreamline falaaaa na brziot odgovor,ako nesto bidne te nosam na sofra koj ke dojdes u MK.user posted image user posted image
[/quote]

Bella80 daj boze. Edvaj cekam da ti kazam user posted image

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1700
Страница:   <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Nega na bebinja
RosaEleonora

Koja kolekcija za nega na bebinja bi ja preporacale

Becutan (58%)

Nivea (14%)

Johnson (11%)

Beccolino (5%)

Bubchen (11%)

Број на сите гласови: 114

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!