|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
21.5.2012 15:25:30   
Sajna
Lindickaaaaa :)))) i jas imam 30 i sum u cutot na mladosta... imame vreme ic da ne se sekiras samo hrabro optimisticki i se ke bide i nie tri godini se borime za bebuska ama ne se otkazuvame tetka mi na 46 god zabremeni ako ti e za uteha ene ja cveta sega mislis deka ima 20 :))) godinite ne se uslov bitno e kako ti se cuvstvuvas pozdrav i glava gore

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 1651
21.5.2012 15:50:27   
bella80
lindicka i jas sum 31 i mene do skoro vreme muva ne me lazese,iskreno dur ne napolniv 29 ne ni pomisluvav na bebe iako poveketo moi drugarki,prijatelki veke bea majki.Ama sega posle neuspesnoto IFV i strav me faka nekako.Najvise so mrazam e bolnici,site mrazat znam ama mene bukvalno mi se slosuvase samo sto ke vlezam,za igli da ne praam muabet,prv pat koj vadev krv za hormoni mi se slosi i prolaktinot mislam mi bese pokazen samo od taa pusta igla. I eve sega po bolnici se maknam...
Ama sega ide leto a letoto e za uzivanje i zatoa da se opustime i da se stajme na relaxuser posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1652
21.5.2012 20:52:49   
Melanija RR
И јас сум во друштвото на 31 година ,знам дека ќе биде ,годините не се страшни,но и мене ми е веќе мака од болници,па се надевам сега 2 месеци ќе одморам малку user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1653
22.5.2012 8:14:26   
sonce7
Dragi RR jas treba da dobijam nekade na 29,30 a uste od sabajlevo imam bolki vo stomakot kako za dobivanje .....dali nekoj imal slicno iskustvo a sepak vo meset_o da imalo bebence ili da ne se nadevam veke mesecov user posted image ......simptomite za dobivanje obicno gi imam dva do tri dena pred ciklusot ....

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 23.5.2012 8:58:42 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Revisions: 1 | Непосредна врска до пораките: 1654
22.5.2012 9:15:06   
Dreamline
Lindicka, sajna, Melanija, Bella site vo zabi ve nosam, jas imam 34 godini i ova mi e prva bremenost. Ne deka dosega ne sum sakala da rodam tuku ne sum imala prilika. duri sega se stvorija uslovi za dete. toa e sto e, sto bi rekle srbite iz svoje koze se nemoze user posted image

(Одговор на членот sonce7)
Непосредна врска до пораките: 1655
22.5.2012 10:42:35   
lindicka
Фала, дечки, на поддршката и на духот кој што го имате. Се гледа дека сте млади и по дух, така е, не се битни годините, битно е како се чувствувашuser posted image . Инаку и мене до 29 некаде не ми текнуваше за дете, и никогаш не сум мислела дека ќе имам потешкотии за добиваше user posted image . И сега кога почнав по болници, уф, смачено ми е. А пак инвитро кога ќе ми спомнат, уф, дека треба да одам во болница и цела процедура, ама ако доде и до тоа(дај боже да не дојде), здравје. Овие болници највеќе ме полашат,и ми ствараат притисок, па и мене мајка ми ме родила на 33, ама ете јас паничам, баш излгеда од тој страв од болници. Ајде Thirties are the new twenties user posted image Фала на одговорите и се, и ќе се поддржуваме тукаuser posted image user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1656
22.5.2012 11:14:54   
Kolachence
Navistina e cudno kako toa do opredelena vozrast ne ni pomisluvas na dete i posle odednas sfakas deka godinite minuvaat. Isto i jas do 29 ne pomisluvav da imam dete, a sega sekoj mesec sto ke pomine bez user posted image mi izgleda kako edno skapoceno kamce pomalku user posted image
Kako i da e, si se tesam sebe deka ima se uste vreme i deka najbitna e pozitivnata misla! Pozdravce do site i na site ni posakuvam sto pobrzo da staneme user posted image

Непосредна врска до пораките: 1657
22.5.2012 12:39:31   
nadezh
Здраво,девојки!user posted image
сакам да си ја поздравам генерацијата 80/81 и тие пред нас и после нас..user posted image
и јас се свестив пред неполна година дека веќе под итно сакам да забременам,а пред тоа мува не ме лазеше.со дечко ми(вереникот)сме заедно веќе 10 год,ама за дете и брак не стануваше збор..си уживаввме во младешкиот живот.и сега наеднаш оп! стравови...кога ќе биде.додека не наполнив 31, некако си бев релаксирана по оваа прашање,ама сега да ме видите...и јас се плашам дека годините може да се проблем,односно доколку имаме проблем и се развлече со години лечењето,губиме драгоцено време..ама што даде Господ,тоа е.
со среќа на сите,па пишете кога ќе има нешто за фалење-user posted image

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 1658
22.5.2012 13:03:13   
SandraR
Eve me pak mene ..... Sakam da prasam za ova sto go custvuvam ovie denovi....imam uste 14 dena da dobijam vo megju vreme osekam mnogu glad zed i bolka vo stomakot kako za da ke dobija
gradite me bolat.....Osekam zamor a i cesto osekam kako da mi se vrti....a na sabajle osekam bolka vo polovinata a vo odredeni delovi od denot osekam kako da mi se povraka ....a temperatura merev ali od porucekta 36.5......da cekam da vida
dali ke dobijam ili sto da pravam??? Edvaj cekam da napravam test za bremenost i da vidam dve crticki.....pozdrav do site vas kisss

(Одговор на членот nadezh)
Непосредна врска до пораките: 1659
23.5.2012 1:23:05   
fiore
zdravo moi ringerajki zdravo na site sto ste budni kako mene do tolku kasno i na site koi spiete i si sonuvate slatki snista.deneska mi e vtor den od menstruacija sakam da prasam od koga da pocnam so testot za ovulacija.kupiv od testovite clear blu neznam kolku se efikasni i se nadevam ke mi pomognat
samo nezna koga se pravi koga ke mi zavrsi menzisot ili pokasno

(Одговор на членот SandraR)
Непосредна врска до пораките: 1660
23.5.2012 10:53:50   
Kolachence

Zdravo Fiore.
Koga ke zapocnes da go pravis testot za ovulacija, zavisi najmnogu od dolzinata na menstrualniot ciklus. Na primer ako imas redoven ciklus na 28 dena togas najverojatno najploden den e okulu 14, megjutoa za da bides sigurna mozes da pocnes uste od 11 den. Testot se povtoruva se dodeka ne dobies pozitiven reziltat.
Najdobro e testot da go pravis sekogas vo isto vreme i po najmalku 4 casa bez da imas urinirano.
Vo slucaj da imas neredoven ciklus, najdobro ke bide da presmetas otprilika kolkava ti e dolzinata na ciklusot i da zapocnes nekolku dena pred ocekuvanata ovulacija (na pr. kaj ciklus od 40 dena ocekuvana ovulacija e 20 den, a prviot test za ovulacija pocnuvas da go pravis okulu 15 den). Ako ne mozes da opredelis tocno dolzina na ciklus, togas obidi se da gi sledis drugite simptomi na ovulacija.

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 1661
23.5.2012 11:09:26   
bella80
Koga da pocnes zavisi od dolzinata na ciklusot.Ako dobivas na 28 dena ili poveke ke si pocnes od 10 den nataka dur ne se pojavat user posted image ,ako e pokratok od 8/9 den.Molim te pisi od kaj gi nabavi i po koja cena?

Непосредна врска до пораките: 1662
23.5.2012 14:47:36   
fiore
mene mi go ispratija od america ovoj e digitalen i mozam da go koristam 20 dena a mislam deka kostal 60 dolari se vika CLEAR BLUE mislam deka treba da go ima i tuka vo makedonija

Непосредна врска до пораките: 1663
23.5.2012 14:49:40   
fiore
sega momentalno dodeka sum vo denovive na menzis pijam caj za ovulacija mi dojde zedno so testot pa se nadevam deka ke mi pomogne

Непосредна врска до пораките: 1664
23.5.2012 17:41:41   
lindicka
Здраво од мене, нешто де ве прашам, или некој совет за следново, од тие што пиеле Агнес. па и од другите user posted image Вака, требаше да добијам во понеделникот, нели пишав, ама уште не сум добила, вчера правев тест за бременост и ми испадна негативен, и си викам ок, ќе добијам , на тоа сум и спремна, ама сабајлево што не ми беше од работа, си измерив базална температура ми беше 37.1. Ова малку ме збуни.
Уште не сум добила, ама осеќам дека во секој момент ќе добијам, еве и додека пишувам го имам тоа чувство, имам болки како за добивање, некогаш и грчеви од кои ми застанува и ногата, де во левиот јајник, де во десниот. Инаку денес ми е 33 ден. А последните циклуси ми се на 31 ден. Докторот ќе каже да почекаме, тој и не е многу оптимист за природно останување со оглед на мојата доцна овулација, и слабиот спермограм на мм(кој се најдевам ќе се подобри) оти пие уште какви апчиња не. Извинете на подолгиот пост. Штознам што да правам?user posted image Поз

Непосредна врска до пораките: 1665
23.5.2012 19:28:49   
Dreamline
Lindicka pocekaj nekoj den i povtori go testot ili pak preku kvr napravi test vednas. Jas gi imav istite simptomi i si vikav sekoj moment ke dobijam.Izmeri si bazalna i utre sabajle ako prodolzi da ti e visoka toa e dobro. Koga imase ovulacija dali znaes? dali se pominati 14 dena od ovulacijata? ako se pominati najmalce 14 dena od ovulacija a temperaturata ti e visoka togas toa moze da znaci i bremenost.

Непосредна врска до пораките: 1666
24.5.2012 2:37:01   
bella80
Lindicka cim imas docna ovulacija a redoven ciklus od 31den i ne si dobila seuste i imas + pokacena temperatura sansite za user posted image user posted image se golemi...Ako nekes da se bockas zemi utre od toj self clear mislam deka bese od zegin 190 den e i proveriuser posted image Daj Boze mesecov da ne sraduvas!
Drugo i jas imam prasanje za tie sto koristele agnes,mene denes mi e 15d.c. i primetiv deka imam bledo crveno,rozevo na gakickite,dali i na vas vi se slucilo toa?Mene prv pat mi se slucuva..Sum imala iscedok ama zoltenikav ne ko segauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1667
24.5.2012 8:26:29   
Dreamline
Bella80 toa ti e jaka ovulacija. frlaj se na rabota pod itno. sega mu e majkatauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1668
24.5.2012 11:05:22   
sonce7

Dragi RR jas treba da dobijam nekade na 29,30 a uste od sabajlevo imam bolki vo stomakot kako za dobivanje .....dali nekoj imal slicno iskustvo a sepak vo meset_o da imalo bebence ili da ne se nadevam veke mesecov user posted image ......simptomite za dobivanje obicno gi imam dva do tri dena pred ciklusot......

Dragi moi porakava ja napisav na 22.05 a uste nikoj mi nema odgovoreno :(((

Непосредна врска до пораките: 1669
24.5.2012 13:20:41   
bella80
Sonce sestra mi imase bolki mesecot pred da ostane bremena od ovulacija pa se do user posted image user posted image Nema sto da gubis nadez,moze nesto vnatre se krckauser posted image
Dreamline falaaaa na brziot odgovor,ako nesto bidne te nosam na sofra koj ke dojdes u MK.user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1670
24.5.2012 13:39:10   
sonce7
bella80 Ти Благодарам многу за надешта што ми ја даваш ПРЕСРЕКНА СУМ user posted image
А јас иако не сум многу запознаена со сите работи околу бременоста и плодни денови ама ако Dreamline  те советува тогаш фрли се работа со полна пареа user posted image user posted image
па се надевам дека месецов ке биде срекен и за нас гушки од мене и чекамеuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1671
24.5.2012 13:39:37   
Ikana
Мене прв знак ми беше доцнење на циклусот, потоа ми се слоши, па имав симптоми како за добивање, и ме болеа градите и јајниците мноооогу...кај секого е индивидуално, ама мене буквално моментот кога ми закасни менструацијата беше пресуден за да ми текне дека сум бремена.

Непосредна врска до пораките: 1672
24.5.2012 13:55:15   
sonce7
Jas mnogu se isplasiv sto znacive za dobivanje mi pocnaa premnogu rano 10 dena pred ocekuvaniot datum za dobivanje ...... pa ke vidime sto ke se sluci na krajot od mesecov. Se nadevam deka narednive 9 meseci nema da ja vidamuser posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1673
24.5.2012 13:58:00   
Ikana
Ќе биде сонце, треба само да си смирена и опуштена и трпение да имаш, знам дека е тешко и знам дека е лесно да се каже но верувај, штом се опуштиш веднаш се случува бременост!

Непосредна врска до пораките: 1674
25.5.2012 12:56:29   
bella80
Lindicka so bidna?Pisi...

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1675
Страница:   <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Пари
Jana9

Во што штедите пари?

Во каса (50%)

На штедна книшка (17%)

Не штедам (33%)

Број на сите гласови: 6

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!