RE: Знаци на бременост (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

lindicka -> RE: Знаци на бременост (5.7.2012 18:46:05)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

Zenski imam edno prasanje do tie sto piele Vitex,dali im isceznale PMS simptomite i dali im docnel ciklusot?

Да, Bella, мене истото ми се случи, немав ПМС и ми доцнеше многу, дури и се загрижив, правев тест домашен, бев и на лекар, значи не бев бремена па да ми се случило нешто, туку ете ми доцнеше, затоа откако добив не ги употребувам, и се мислам и понатаму дали да ги употребувам, може не одговараат на секој организам или којзнае што е. Мене хормоните ми е во ред, само имам доцна овулација некогаш накај 17-18 ден и може затоа не ми одговараат. Сега за сега не употребувам веќе ништо за да ми се стабилизира организмот од се што употребив последните 7-8 месеци. Поз

liljak -> RE: Знаци на бременост (6.7.2012 10:26:33)

denes bev na kontorla dimerot mi e 100 i mi rece doktorot deka e vo red ne treba poveke da primam kleksan, no menstruacija nemam dobieno, a trebase da dobijam na 1 juli sto obicno menstruacijata mi e tocna.....me pregleda doktorot i mi vika nema nisto i posle vika cekaj cekaj malku ovde ima nesto ima folikul, a mi vika mozi da ima nesto odma test preku mokraca veli napraj ne preku krv preku mokraca ....ama mi izleze testot negativen....no me buni nesto , sto znaci toa uste ima folikul??????go vidov stvarno bese folikul....pred 10 dena kako sto kazuvav imav malku krv( edna kapka lineese dva tri dena)...mozno li e da pokaze testot pozitivno pokasno?????pozdrav

AnnaMolly RR -> RE: Знаци на бременост (6.7.2012 10:41:33)

Лилјак, јас сепак мислам да направиш тест преку крв. Еве ти касни веќе шест дена, што воопшто не е малку.
Со среќа и веднаш да ни пишеш што си направила!

fernandez -> RE: Знаци на бременост (8.7.2012 3:09:52)

devojki vaka,po 2 nedeli docnenje nema veke nadez dobiv menstruacija,veke neznam kako da ostanam [sm=nosecka.gif]probuvame podolgo vreme i doktor me pregleda se e vo red veli a nz sto moze da bide problemot sekojpat samo negativni testovi [sm=smiley13.gif]

liljak -> RE: Знаци на бременост (8.7.2012 10:01:50)

2 nedeli docnenje i negativen ...of lele , i jas veke neznam sto da pravam , neznam ko ke neodi rabotata neodi , ne se faka ....pozzzz

fernandez -> RE: Знаци на бременост (9.7.2012 0:40:01)

naredniot mesec ke vnimavam na plodnite mnogu pa da vidam sto ke bide pa da se pofalime i nie so [sm=rozacrtici.gif] pozz

Нивеа -> RE: Знаци на бременост (10.7.2012 10:06:00)

aaa i jas si dobiv, dodusa ke mi zavrsi [sm=jezicek.gif]
vise srece drugi put....

Barbicki2 -> RE: Знаци на бременост (14.7.2012 14:52:52)

zeni da ve prasam za sovet?mi kasni 5 dena,pretezno imam redovna menstruacija ako mi kasni po den ili 2,ama sega 5.gradite ne me bolat ic,ama ne me bolea ni za vtoroto,stomakot mi e kako poduen i custvuvam pritisok kaj matkata,odvreme navreme me secka polovinata,mnoogu mi se vrti i me boli glavata.a da,i bazalnata temperatura mi e 37,2,dali e mozno da sum trudnicka?[sm=smiley1.gif]

Maca25 -> RE: Знаци на бременост (14.7.2012 15:13:47)

направи одма тест, што се мислиш.

Barbicki2 -> RE: Знаци на бременост (14.7.2012 15:39:12)

se mislam utre zadutre,mi e strav [sm=smiley1.gif] kaj dve mali uste edno malo,lelee ke bide...ama zdravje ako rekol gospod,taka neka bide nemam protiv [sm=smiley1.gif]

SandraRo -> RE: Знаци на бременост (14.7.2012 17:38:46)

Ne zatoa sto ne bev vo moznost da odam :(((( no kolku sto probav so test izleze negativno ...ama sega se sluci druga rabota mi kasnese 6 dena posle toa mi dojde ama ne cisto crveno bledo prviot den imav uzasna bolka vo dolniot del od stomakot a drugite dva dena nisto tretiot den naednas mi prestana kako nisto da nemalo....isto taka cudna rabota mi e toa sto vaginata mi stana nekako po siroka mislam kako sto e vo sirina mi se siri.....neznam dali ima nekakva vrska toa ali sepak se nadevan nekoja od vas znae da pomogno znae sto e toa.....stomakot mi e doata poduen i tezok.....test napraviv ama nisto ne kazva pak negativno sto se slucuva neznam pomagajte pozdrav aa site vas

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (14.7.2012 22:59:35)

SandraRo добре дојде [sm=smiley1.gif]
Оди направи тест преку крв за да ја решиш дилемата.
Инаку и мене месецов ми траеше само 2 дена,инаку по четири,но за мене не верувам дека тоа има значение.

SandraRo -> RE: Знаци на бременост (15.7.2012 9:06:39)

Istata sandraR sum samo nov profilstariot nemozam da go otvoram...ke gledam utre da odam i da proveram a me interesira kolku se sigurni domasnite testovi za bremenost?

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (15.7.2012 15:24:29)

Би требало да се сигурно но преку крв нема утка затоа е најдобро

monii -> RE: Знаци на бременост (18.7.2012 10:52:03)

Zdravo jas sum pocetok na bremenost rana bremenost :) imam bolki vo jajnicite i kicmata nekogas se pojaki nekogas poslabi neznam dali e toa normalno vo pocetna bremenost ili ? se plasam da ne mu se sluci nesto na moeto malecko pozdravce

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (18.7.2012 14:20:55)

monii добре дојде [sm=smiley1.gif]
Посоветувај се со гинеколог но не би требало да е ништо.
Повеќе совети искуства можеш да прочиташ ТУКА

monii -> RE: Знаци на бременост (18.7.2012 20:56:27)

se nadevam deka ne nisto jas vcera bev na prva kontrola rece deka e ok sea za sea
ali mu kazav denes deka imam bolki vo jajnicite i kicmata mi rece da idam u petok ali rece nema potreba za zagrizenost e sea dali e normalno ili ne ke vidime sepak se plasam prva bremenost mi e pozdravce

sepak za site mamicki ako imale vakvi simtomi da mi pisat barem malku da ne mislam na loso :))

monii -> RE: Знаци на бременост (20.7.2012 15:25:58)

zdravo za site mamicki jas denes bev pak na kontrola veke sme 6 nedela i sme dobri
mu kazav na ginekologot deka imam bolki celo vreme vo kicmata i jajnicite nekogas pojaki nekogas poslabi.. ona na toa nisto ne mi odgovori samo se nasmea i mi rece super ste i dvajcata neznam kade da se obratam jas znam deka e normalno bolki da se ima ama jas imam eve nekolku dena isto kako menstrualni bolki jaki nekogas poslabi se plasam mnogu od ginekologot ne dobiv nikako odgovor osven dobri ste, neznam sega dali e toa normalno vo bremenosta ili? posovetuvajte me mamicki sto ste pominale niz ova pozdravcee

fiore -> RE: Знаци на бременост (24.7.2012 16:05:46)

zdravo na site!!!imam edno prasanje do vas.dali e mozno da se zabremeni aku imas odnos za vreme na menstrucija.mene mi se sluci prv pat da imam odnos so mazmi bev tret den od ciklusot drugite tri dena povtorno si imav menzis.ve molam ako nekoja imala vakvo iskustvo neka mi pisi.ve pozzdravuvam na site

kapina -> RE: Знаци на бременост (25.7.2012 0:58:33)

moze da se zabremeni i za vreme na menstruacijata no toa se slucuva retko 

tila -> RE: Знаци на бременост (6.8.2012 17:23:18)

zdravo na site ,jas sum nova vo forumov nekoi me znaat od forumot sakame dve crti no nekoi ne, .[sm=smiley36.gif].
MONI kolku sto znam od drugi iskustva tie simptomi sto gi imas se sosema normalni vo bremenosta, da te boli kicmata i jajnicite, taka da ne se sekiraj se e vo red so tebe i tvoeto bebence, slicno kako tebe bese i bratucetkami so dvete bremenosti pa eve si ima sega dve ubavi i zdravi decinja, zatoa ti vikam bidi si spokojna i uzivaj si vo bremenosta.
inaku , suste nemam dobieno a mnogu mi e strav da odam da pravam test preku krv, sobiram hrabrost mi e strav da ne ispadne negativen ili da ne e nesto nedobro.
[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

ana mari -> RE: Знаци на бременост (6.8.2012 17:51:38)

tila kolku vreme se obiduvas da ostanes trudna.. i dali imas redovna menstruacija

tila -> RE: Знаци на бременост (6.8.2012 18:37:45)

ANA MARI zdravo pa jas so soprugot eve skoro godina i dva-tri meseci se obiduvame da pravime bebe odkako pocnavme da pravime bebus nonstop ja sledam [sm=hudicek1.gif] i ,ne mi e bas redovna no kako i da e poveke od 34 den ne kasni , znaci nekogas mi ide na 28 dena, nekogas na 30 nekogas na 33, 34 . ama si ide redovno se do pred dva meseci.
znaci posledno imav na 31 MAJ i mi traese do 2 JUNI sto znaco skoro 3 dena sto e nesvojstveno za mene , zasto mene mi trae po 5 , 6 dena... a od togas nemam dobieno.trebase da mi dojde od period na 28 JUNI do 3,4 JULI no ne mi dojde,pa jas na 10 si pojdov na ginekolog, napraviv pregled i ginekologot mi vika deka se gledalo nesto kako zacetok , mozno e da sne go pogodile plodniot den vika no ne e nisto sigurno i mi rece za dve nedeli napravi si test ako ne dobies, i jas za dve nedeli od togas ne dobiv se razbira i napraviv test i negativen , posle edna nedela pak napraviv test i toj negativen a mene nema a ber da mi dojde. inaku ova e prv pat da mi kasni olku nikogas vaka ne mi kasnelo,i sega neznam na sto sum dali sum bremena ili ne , testovite se negativni.
i eve sega sobiram hrabrost da odam da ispitam test preku krv, da vidam so ke bide, ama mnogu i e strav ako nema bebe[sm=smiley19.gif].
ve molam site za sovet

ana mari -> RE: Знаци на бременост (6.8.2012 22:02:48)

tila ke ti pisam nesto vo privatni poraki ko ke imam mnlku vreme od bebusov ke gledam da e za brzo...... inace ne gubi nadez i da nema nisto, ti da si ziva i zdrava.......... eden den ke se raduvas koga najmalku ocekuvas.......

tila -> RE: Знаци на бременост (6.8.2012 23:03:43)

ti blagodaram mnogu ANA MARI , koga ke mozes , najvazno e toa malo angelce pokraj tebe se e drugo sporedno, [sm=duda.gif] [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif].
inaku da ve izvestam utre idam na test preku krv , puste te mi sreka , daj boze da sum [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif].

Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>