|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
28.9.2012 23:42:29   
Melanija RR
slatkicka11 добре дојде
На кога дата си добила ?Зависи кога си добила и колку ти трае циклусот.Според она што си пишала ти веќе треба да добиеш,или?Знаеш ли кога имаш овулација?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот slatkicka11)
Непосредна врска до пораките: 1901
3.10.2012 15:45:39   
SandraRo
Eve me mene pak.....Od bremenosta nisto :(((( ama sega sakam da prasam nesto drugo znaci na 16Ti pred posledno imav odnosi a na 26ti pak imav odnosi i stoev so nozete na zid 15-20 min...sega imam mali bolki vo stomakot polovinata me boli mnogu koga se navednuvam ili sedam....osekam nekoja macnina ama poretko...Gradite nemam nikakva bolka samo krugovite mi se mnogu siroki,zgolemeni...napraviv test i kaza negativno...a mnogu mi se spie duri pocnav i denje da prespivam so drug pat mozev da go zanemaram a ona so najpoke mi go mati umot e to so veke 5-6 dena imam bel iscedok i toa mnogu a sum citala deka toa se slucuva vo bremenosta sovet ve molan

Жената може да ти биде најдобар
пријател,љубовница,најголем непријател или
ноќен кошмар... но се зависи од тоа како ќе се
однесуваш со неа...

(Одговор на членот macika11)
Непосредна врска до пораките: 1902
3.10.2012 15:58:31   
LoveableMe RR
Napravi test preku krv, ama od 16-ti do denes e rano, treba da pominat barem uste 2 nedeli za toa.

pozdrav,

(Одговор на членот SandraRo)
Непосредна врска до пораките: 1903
3.10.2012 22:21:54   
heidi
Здраво девојки... Ми треба совет и мислење =)

На 30ти август ми беше последниот циклус...Во принцип имам редовни циклуси. Крајот на септември правев тест за бременост, (најефтиниот, и не го направив со прва утринска) а сепак излезе фино видлива втора линија. Се испорадувавме со мм, почекавме да пројде викендот и отидов на гинеколог во понеделникот. Докторот ме погледна со вагинално ехо и ми вели: Јас овде бременост не гледам user posted image Ама гледам циста на левиот јајник..user posted image Мала е, но можно е таа да ти дала лажно позитивен резултат на тестот...user posted image (И нам ни се сруши светот во тој миг мислам...) -Сепак, ми рече,- можно е и да си затруднела покасно па да е уште рано да се види на ехо... Дојди пак за 7-10 дена тогаш ќе знаеме за сигурно...
И еве четири денови поминаа, јас сеуште немам добиено, стомакот и градите ме болат и сум омалаксана... Ужасно ми е тешко да чекам, затоа ви се обраќам вам, ако некоја имала слично искуство или мислење за мојов проблем ја молам да ми пише...
Поздрав

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1904
3.10.2012 22:28:27   
kapina
heidi napravi se test za bremenost preku krv najtocene

(Одговор на членот heidi)
Непосредна врска до пораките: 1905
3.10.2012 22:31:26   
Barbicki2
Neznam vistina,moze taka e ama prv pat slusam od cista da e pozitiven testot za bremenost? Aj drugi mislenja da vidime,ama ne mi se veruva da e taka. Ti pocekaj uste 5 dena i odi kaj drug doktor. Ajde zeni kazuvajte dali od cista pozitiven e testot za bremenost??

Непосредна врска до пораките: 1906
3.10.2012 23:16:38   
mmbucko
Heidi, znaci vaka prvo smeni si go genikologot odma idiot retardiran!!!!! Da postoi sansa da se pojavi cisa koa producir Hcg ama vo 1/100 000 slucai, a taa cista moronov sto ja gleda e zgolemeno zolto telo koe ja prevzema ulogata na stitnik na bremenosta dodeka ne se formira placentata. Moj sovet ti e da si go pogalkas meseto i da si najdes drug ginekolog. Istovo mi se ima sluceno so drugarka na koja jas vo laboratorija i go pravev testot i pozitiven. Ginekolot i rece deka nema vrska od bremenost tuku ima cista i duri i dade tableti za indukcija na menzis. Koi retardi. Devojceto sto si go rodi sega ima 15 god. Oozdrav i :* do meseto.
PS moe mislenje ti e deka nemoras da pravis test od krv. Nepostoi lazno pozitiven test
So srekno i lesno neka ti e

Непосредна врска до пораките: 1907
3.10.2012 23:20:30   
mmbucko
Izvinete kucav od tel i me iznervira dr-ov pa gledam sum lapnala dosta bukvi

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 1908
3.10.2012 23:59:30   
heidi
mmbucko user posted image Господ здравје да ти даде! За надежда што ни ја врати бар...мм е посебно радосен =) А јас бев тотално падната во депресија, и веќе кренав раце од се`... Ќе почекам до Понеделник па ќе побарам второ мислење...:*

Непосредна врска до пораките: 1909
4.10.2012 0:56:17   
mmbucko
Heidi, ne zboruvam napamet. Navistina sansite da mlada devojka ima cista koja laci Hcg se miniminiminiminimalni. Pocekaj ako sakas do ponedelnik pa pojdi kaj nekoj posalam lekar so dobro vaginalno eho. Mene poslednovo bebce mi go vidoa na eho 4 dena odkoga mi docnese. Aj ke vidis pa da ni kazes.user posted image user posted image user posted image

PS. Sega kucam od komp. i nema lapnati bukvi user posted image

Непосредна врска до пораките: 1910
4.10.2012 20:03:21   
viskaja
Zdravo na site, samo sto se zacleniv na vasata strana iako prethodno gi citav statiite i imam samo pofalni zborovi. No, sega imam i edno prasanje do vas -

So soprugot sakame da imame bebush, i normalno rabotime na slucajot. Vo izminative dva meseca se osekam da recam poinaku. Neznam dali glavata si igra so mene, ili ... user posted image

No, eve vaka, od normalnite znaci na bremenost jas ne osekam nitu eden. Posleden pat dobiv na 15 septemvri, tocno na vreme, bidejki vodam smetka za toa, mi traese 3 dena, da ne recam 1 bidejki samo eden den imav krvarenje ostanatite recisi i da nemase (normalno mi e 5 dena). Pred da dobijam napraviv domasen test, no bese negativen.

No, ona sto zabelezuvam e deka vo izminative dva meseci mene preku den mi se spie i a prilegnam zaspivam za sekunda, bez razlika kolku i da sum odmorna, a koga ke dojde vreme za spienje mene ne mi se spie (ne sekogas no se slucuva). No, ona sto mi e najcudno e sto primetuvam deka veke dva meseca i da ne treba da se depiliram ili izbricam na nozete, sto prethodno mozev samo da sonuvam za toa, i ako sum gi izbricela nozete denes, utre vecer veke ke se poznavaa novi vlaknenca. Raspolozenieto mi e ok, iako na momenti se slucuva odednas da se oneraspolozam, nekogas i zaplacam, no trae nekolku minuti a potoa se e vo red. I kako posledno nesto ovie nekolku dena primetuvam deka imam bel iscedok...no neznam dali e bidejki sum edna nedela pred da dobijam ili nesto drugo.
Iskreno, neznam sto da mislam, treba da dobijam za edna nedela spored kalendarot.
Imate li nekakov sovet ili mislenje ili dali imal nekoj od vas nesto slicno (osobeno momentot so vlaknata na nozete, bidejki toj mi e najcuden, poznavajki ja mojata istorija so depiliranje i bricenje)
Blagodaram user posted image

Непосредна врска до пораките: 1911
4.10.2012 20:33:12   
Barbicki2
pa ako sumnjas na bremenost napravi si uste eden test.

(Одговор на членот viskaja)
Непосредна врска до пораките: 1912
4.10.2012 20:41:33   
Maca25

ИЗВОРНА ПОРАКА: mmbucko

Heidi, znaci vaka prvo smeni si go genikologot odma idiot retardiran!!!!! Da postoi sansa da se pojavi cisa koa producir Hcg ama vo 1/100 000 slucai, a taa cista moronov sto ja gleda e zgolemeno zolto telo koe ja prevzema ulogata na stitnik na bremenosta dodeka ne se formira placentata. Moj sovet ti e da si go pogalkas meseto i da si najdes drug ginekolog. Istovo mi se ima sluceno so drugarka na koja jas vo laboratorija i go pravev testot i pozitiven. Ginekolot i rece deka nema vrska od bremenost tuku ima cista i duri i dade tableti za indukcija na menzis. Koi retardi. Devojceto sto si go rodi sega ima 15 god. Oozdrav i :* do meseto.
PS moe mislenje ti e deka nemoras da pravis test od krv. Nepostoi lazno pozitiven test
So srekno i lesno neka ti e

ммбуцко, постои лажно позитивен тест. и јас имав еден таков пред да останам навистина трудна. Ми каснеше неколку дена, направив тест, беше позитивен, отидов следниот ден на лекар ама немаше бременост - само циста на јајникот (ама тоа ми се случуваше често).
Добив после неколку дена, а следниот месец веќе бев бремена.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 1913
4.10.2012 20:46:58   
Maca25

ИЗВОРНА ПОРАКА: viskaja

Zdravo na site, samo sto se zacleniv na vasata strana iako prethodno gi citav statiite i imam samo pofalni zborovi. No, sega imam i edno prasanje do vas -

So soprugot sakame da imame bebush, i normalno rabotime na slucajot. Vo izminative dva meseca se osekam da recam poinaku. Neznam dali glavata si igra so mene, ili ... user posted image

No, eve vaka, od normalnite znaci na bremenost jas ne osekam nitu eden. Posleden pat dobiv na 15 septemvri, tocno na vreme, bidejki vodam smetka za toa, mi traese 3 dena, da ne recam 1 bidejki samo eden den imav krvarenje ostanatite recisi i da nemase (normalno mi e 5 dena). Pred da dobijam napraviv domasen test, no bese negativen.

No, ona sto zabelezuvam e deka vo izminative dva meseci mene preku den mi se spie i a prilegnam zaspivam za sekunda, bez razlika kolku i da sum odmorna, a koga ke dojde vreme za spienje mene ne mi se spie (ne sekogas no se slucuva). No, ona sto mi e najcudno e sto primetuvam deka veke dva meseca i da ne treba da se depiliram ili izbricam na nozete, sto prethodno mozev samo da sonuvam za toa, i ako sum gi izbricela nozete denes, utre vecer veke ke se poznavaa novi vlaknenca. Raspolozenieto mi e ok, iako na momenti se slucuva odednas da se oneraspolozam, nekogas i zaplacam, no trae nekolku minuti a potoa se e vo red. I kako posledno nesto ovie nekolku dena primetuvam deka imam bel iscedok...no neznam dali e bidejki sum edna nedela pred da dobijam ili nesto drugo.
Iskreno, neznam sto da mislam, treba da dobijam za edna nedela spored kalendarot.
Imate li nekakov sovet ili mislenje ili dali imal nekoj od vas nesto slicno (osobeno momentot so vlaknata na nozete, bidejki toj mi e najcuden, poznavajki ja mojata istorija so depiliranje i bricenje)
Blagodaram user posted image

а да си отидеш на лекар и сето ова да му го кажеш на докторот?!
мене многу ми се спиеше кога бев бремена, така по 15 мин морав да дремнам, а за влакна не се сеќавам.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот viskaja)
Непосредна врска до пораките: 1914
5.10.2012 12:23:24   
heidi
Вчера правев повторно тест преку урина, и веднаш се појавија две бордо линии user posted image Јас незнам дали е возможно цистата да прогресира по некаков начин, user posted image иако се ова ми звучи многу налудничаво... Првиот тест ми беше со побледа линија, па затоа и докторот ми рече (може да е од цистата, затоа и линијата е по бледа)..ама еве сега после една недела, тестот пука од бременост...Јас насабајле повраќам, никогаш во живот не ми каснела волку user posted image ниту сум имала водена циста, градиве убиваат...
Ако сум јас тој баксуз, да ми се појави толку редок вид на циста, баш кога се обидувам да имам дете,user posted image -браво за мене!!!

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1915
5.10.2012 12:32:23   
Melanija RR
heidi а тест преку крв,ако се зголемува бетата бременост е со сигурност.Оди испитај по 2-3 дена пак тоа е најсигурен показател и таман до тогаш ќе се покаже и на ехо user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1916
5.10.2012 12:47:06   
Barbicki2
heidi odi kaj drug doktor so podobro eho,sigurno ke vidi nesto,a ako ne se gleda nisto toj samiot ke te prati da ispitas hcg.

Непосредна врска до пораките: 1917
6.10.2012 18:01:42   
macika11
Ke ve molam dali ke mozete da mi objasnite za protiv strii kakov treba da bide soodnosot na pavlovicevata pavloderm od 300ml so Ad kapkite i jekordermot, kolku so kolku i kolku pati dnevno treba dase mackam i dali ovaa kombinacija mi e dobra ili postoi nekoja podobra fala vi

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 1918
6.10.2012 18:25:04   
Maca25
macika 11, малце си ја утнала темата user posted image
слободно прочитај си овде за соодносот ( јас не можам да ти помогнам, затоа што никогаш не сум ја правела таа крема)

(Одговор на членот macika11)
Непосредна врска до пораките: 1919
6.10.2012 18:29:12   
Maca25

ИЗВОРНА ПОРАКА: heidi

Вчера правев повторно тест преку урина, и веднаш се појавија две бордо линии user posted image Јас незнам дали е возможно цистата да прогресира по некаков начин, user posted image иако се ова ми звучи многу налудничаво... Првиот тест ми беше со побледа линија, па затоа и докторот ми рече (може да е од цистата, затоа и линијата е по бледа)..ама еве сега после една недела, тестот пука од бременост...Јас насабајле повраќам, никогаш во живот не ми каснела волку user posted image ниту сум имала водена циста, градиве убиваат...
Ако сум јас тој баксуз, да ми се појави толку редок вид на циста, баш кога се обидувам да имам дете,user posted image -браво за мене!!!

хајди јас би отишла на проверка преку крв. толку веќе не им верувам на тестовите искрено. Не сакав да те разочарам со мојот пост погоре, но јас и мм се прерадувавме кога видовме две цртки, а после немаше бременост и јас си добив. Затоа оди и провери си преку крв, најсигурно ти е. Може се работи за многу рана бременост, па да се се гледа ништо на ехо.

Ти посакувам се најдобро!! И чекаме да ни пишеш одма после тестот.

Непосредна врска до пораките: 1920
8.10.2012 17:35:25   
heidi
Девојки само што се враќам од прегледuser posted image Бремена сум user posted image Значи никаква циста немало, можеби било само премногу рано за да се види... Ми рече да одам за три недели за да провери срцева акција, но она што ми е чудно е - не ме праша дата на последен циклус и не ми кажа г.недела?!?! Премногу сум среќна, и фала ви на сите за поддршката, многу тешка недела ми беше минава user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1921
8.10.2012 17:52:41   
temjana
јејјејеее честитки Heidiuser posted image user posted image user posted image user posted image Ти посакувам прекрасни 9 месеци и сега само искулирано, никакви нервози и непријатни ситуации, од сега само ти си важнаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1922
8.10.2012 17:53:48   
Melanija RR
heidi честитки да имаш убава бременост user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1923
8.10.2012 18:27:09   
Gardenia
Честитки срце,имај лесна бременост,уште кога ти го читав постот знаев дека не се работи за циста тука бременостuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1924
8.10.2012 18:36:51   
Anonimen
user posted image Heidi cestitki user posted image user posted image user posted image So lesno da si ja iznosis bremenosta. Sakam da ve prasam MM ima astenospermia i vcera navecer imav ovulacija ( ja osetiv po bolkite vo jajnicite) a odnosi imavme vo petok i sabota vcera nemavme bidejki MM bese 3 smena na rabotauser posted image sabajle koga si dojde jas bev zaminata narab. i duri vecer ni ostanuva da imame odnosi. dali moze da se ostane bremena od 2 dena prethodno so malku los spermogram?? Nie eve 3 god se macime za user posted image no nisto zasega. Moze vasi mislenja!!
THANKS

Непосредна врска до пораките: 1925
Страница:   <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koe e poubavo ime za moeto devojce
juki84

imence za moeto devojce :)

jana (40%)

angela (18%)

kamelija (13%)

sara (29%)

Број на сите гласови: 283

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!