|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
19.9.2012 11:10:03   
Gardenia

ИЗВОРНА ПОРАКА: anailisav

Драги рингерајки денес е најсрекниот ден во мојот живот...го видовме гестацискиот плод 8мм.е и сум во 5 недела,пред 10 дена правев тест кој излезе позитивен со многу бледа 2 линија па се до денес бев ептен збунета што ке биде и како ке биде,еве денес се ослободив и сме пресрекни со мажот ми затоа што плодот е на место.инаку правев уште 2 теста преку крв и 2 на урина бидејки не можев да поверувам дека сум бременка...FALA MU NA GOSPOD ZA NAJUBAVIOT BLAGOSLOV!
Ви посакувам на сите што побргу да си ги видите двете цртки!

user posted image user posted image ете гледаш,честитки и со лесно нека е

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1876
19.9.2012 13:42:08   
macika11
R-ki pomagajte jas sum vo 5ta needela i od vcera zabelezav rozeva sluz ime bolese stomako sabaljeto pak istoto i sega pak imie premnogu srav nz so da pravam, bev na lekar ama nz dali znaj mnogu mi rece nisto srasno imi dade utrogestan 200 dali da odam na drug lekar ili dali e normalno ve molam sto pobrzo dami odgovorite fala

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 1877
19.9.2012 14:05:23   
kikicka
Добро тој доктор нели те прегледа на ехо или вагинално да го види плодот. Да не те уплашам ама обично крварењето не е убаво така да одма оди кај друг лекар да види дали е се во ред. Не чекај до утре!

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот macika11)
Непосредна врска до пораките: 1878
19.9.2012 14:08:00   
macika11

me pregleda ama rece uste nse gleda vrekickta rece se vgnezdyva plodot zato imas krvarenje

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1879
19.9.2012 14:10:49   
kikicka
Незнам што да ти кажам,јас знам дека при крварење плодот се оделува. Сега знам дека ке те уплашам ама оди си и кај друг лекар да види убаво.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 1880
19.9.2012 14:14:16   
Gardenia
јас мислам да не паничиш многу бидејќи ако е бледо розева слуз не е страшно може да е од вгнездување како што ти рекол и докторот,опасно е ако крвта е со убава црвена боја,штом ти дал урогестан ставај ги и одмарај,а евентуално за да бидеш мирна оди на друго мислење во некоја од приватнице клиники.Ајде без паника не мисли негативно,мислам дека се е во ред,дај боже да е такаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1881
19.9.2012 16:38:42   
Anonimen
Женски од кој ден е најдобро да се направи тест преку крв?
Мене денес ми е 14 ден после овулација, дали да направам утре? Бев денес на гинеколог рече дека нема засега ништо, се гледало само жолто тело, т.е дека сум имала овулација, да почекам уште 2 недели :( , ама мене не ми се чека толку :-) , па сакам да проверам утре.

Непосредна врска до пораките: 1882
20.9.2012 0:19:52   
Melanija RR
Анонимен ако нема што да чекаш 2 недели за ехо оди види си преку крв user posted image

anailisav и macika11 честитки user posted image

macika11 како си?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1883
20.9.2012 16:18:15   
macika11
denes sum dobro go nema poveke ona rozevotouser posted image samo od sabalje osekam tolku golema macnina ve molam preporacajtemi nesto za da ne mi se losi

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1884
20.9.2012 16:19:26   
macika11
kaj mene preku krv pokaza odma za ehoto treba poveke cekanje zatoa odi vednas da ti zemat krv ida ilzeziuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1885
20.9.2012 17:35:04   
cacisk

ИЗВОРНА ПОРАКА: macika11

kaj mene preku krv pokaza odma za ehoto treba poveke cekanje zatoa odi vednas da ti zemat krv ida ilzeziuser posted image

macika11 posle kolku dena docnenje napravi test preku krv i kolku ti pokaza? Jas denes pravev bidejki utre treba da dobijam i mi pokaza >2,5 user posted image a bazalnata temp. mi e 36.9. Ne znam sto da mislam.

Непосредна врска до пораките: 1886
21.9.2012 16:40:47   
macika11
kupisi self clear test toj mi pokaza posle 4dena docnenje i potoa vednas otidov na lekar i preku krv mi pokaza pozitivno

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1887
23.9.2012 19:54:06   
Taznaa
Sakam da prasham neshto za abortus no ne znam kade ?!
Kade treba toa da go napravam ? :/

Непосредна врска до пораките: 1888
24.9.2012 10:04:32   
macika11
Dragi ringerajki morav da ja spodelam radosta so vas denes go vidovme gestaciskiot plod i e 9mm i se e vo red, vi blagodaram na site za vasite soveti i podrska se nadevam i natamu ke is pomagame i delime soveti za dobro i loso user posted image

(Одговор на членот Taznaa)
Непосредна врска до пораките: 1889
24.9.2012 12:41:40   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Taznaa

Sakam da prasham neshto za abortus no ne znam kade ?!
Kade treba toa da go napravam ? :/

Мила оди кај некој гинеколог ако немаш свој матичен тој ќе те советува како што треба.Со среќа

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Taznaa)
Непосредна врска до пораките: 1890
24.9.2012 13:15:52   
Нивеа
macika11 cestitki, i user posted image user posted image user posted image za site sto si vidoa dve crtki ...ajde so srekja u imajte ubavi 9 meseci
pa nas da ne fati majata user posted image user posted image user posted image

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

Непосредна врска до пораките: 1891
25.9.2012 12:50:41   
dacem
Zdravo veke 1 god ne se pazime ovoj mesec trebase na 19 da dobijam menzis ama se uste nemam dobieno.Imam bolki vo gradite ama naveke na bradavicite i bolka na jajnicite ke moze li nekoj da mi odgovori dali se toa prvite znaci za bremenos i imam mnogu bubulici pojaveno na licete veke 6 dena mi kasni ! pozzzzzz do site na ovoj sait!!!

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1892
25.9.2012 12:51:25   
Taznaa
Blagodaram ://

Da ti kazham i kaj mene beshe taka , pa zatoa te sovetuvam da pojdis da si kupis test i da go napravis ..
Testot treba da go napravis koga che stanish od spijanje ..
Dali imash simptomi i na vrtoglavica ?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 26.9.2012 10:17:51 >

Непосредна врска до пораките: 1893
25.9.2012 13:09:30   
Barbicki2

ИЗВОРНА ПОРАКА: dacem

Zdravo veke 1 god ne se pazime ovoj mesec trebase na 19 da dobijam menzis ama se uste nemam dobieno.Imam bolki vo gradite ama naveke na bradavicite i bolka na jajnicite ke moze li nekoj da mi odgovori dali se toa prvite znaci za bremenos i imam mnogu bubulici pojaveno na licete veke 6 dena mi kasni ! pozzzzzz do site na ovoj sait!!!

odma pravi test sabajle. a menstruacijata ti e redovna,ne ti kasnela porano?

(Одговор на членот dacem)
Непосредна врска до пораките: 1894
25.9.2012 13:33:08   
dacem
pa ne mi bese redovna po nekogas mi kasni ama eve 5 meseca mi bese redovna pa se nadevam deka se ke bide vo red ama uste malku ke pocekam pa ke napravam test poz fala vi ama jas sakamam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 1895
25.9.2012 15:28:38   
Maja06
Здраво на сите!! Веќе 3 месец со мм се обидуваме за user posted image и верувајте знам дека е рано и за се треба време, веќе 10 години сме заедно и сега решивме дека е време всушност сега се создадоа услови!!! Минатиот месец од пуста желба ги имав сите симптоми и замор и гадење и болки во градите и често мокрење ама буквално се и секако како по часовник ми дојде точно на 28 ден циклусот!! Овој месец повторно пробувавме поактивно се разбира во плодни денови и како по некое правило би требало утре да ми дојде циклусот!! Во саботата при поголем физички напор почувствував остра болка како да ме пресече некаде како на средина на матката такво чувство имав и си полежав така и ми се смири!! Утредента пак при напр пак истото!! Градите не ма болат, немам како што си знам вообичаени ПМС симптоми, мочам многу ама јас и онака сум си мочла и навечер станувам, за чудо како да настинав ама само носот и по малку грлото наеднаш и секако имам замор големм и да ми се јаде нон стоп исто како пред да добијам!!! Мерам базална температура од циклусот на ваму на почетокот ми беше 36,3 а во овулација и до денес ми е 36,7 па здравје, колку и да се трудам да не мислам желбата е преголема и просто од внатре ти доаѓа!! За следниот месец сакам да пробам со овулациски тестови ама здравје има време до тогаши секако да направам комплетен гинеколошки преглед!!

(Одговор на членот dacem)
Непосредна врска до пораките: 1896
26.9.2012 1:19:53   
Anonimen
Sakam da prasham neshto i koj znaj mislam ako mozhi da mi odgovori ... ://
Imam 16 godini i ostanav bremena (nesakana beremenost)..
I bev na doktor i mi stavija edno apche za da iskrvaram i da dojde kako spontan abortus ..
Seto toa vo red .. Mi dadoja edni kapki i edni apchinja da pijam .. I deneska gi zavrshiv ..
Abortuso se sluchi na 16ti ovaj mesec.. A jas deneska .. imav odnos so dechko mi .. ://
Mozhi da se loshi posledicite ? :// :((
Nanesakana beshe se sluchi , sega se kaam ali e docna .. :(
Vi blagodaram od napred .. :(

(Одговор на членот Maja06)
  Непосредна врска до пораките: 1897
27.9.2012 11:52:13   
LoveableMe RR
Здраво на сите,

Ме интересира дали некој од вас имал наплив на емоции за плачење како знак на бременост или не?

Поздрав,

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1898
27.9.2012 21:34:27   
macika11
dali vo breemenosta e normalna tepmertaura od 37,4 ili se raboti za nesto drugo?

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1899
28.9.2012 19:08:40   
slatkicka11
sakam edno prasanaje do vas jas prethodniot mesec dovic mestroacia mi zavrsija na 3 ovoj mesec jas pret 5 dena imav odnos so deckomi dali mozi da ostanam trudna ?? :$ user posted image ???

Непосредна врска до пораките: 1900
Страница:   <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За кое машко име би се одлучиле?
Еца

Петар (28%)

Милан (8%)

Стефан (25%)

Бојан (14%)

Ниту едно (26%)

Број на сите гласови: 65

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!