|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
8.10.2012 19:16:44   
Maca25
Честитки хајди!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ти посакувам лесна и мирна бременост. user posted image user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1926
8.10.2012 19:59:07   
Нивеа
Честитки Хајдиии! Гледаш се е во ред! Уживај си во бременоста сега и имај убави 9 месеци!!!user posted image user posted image user posted image

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1927
9.10.2012 10:52:40   
ivii
Zdravo,jas sum nova na portalot ringeraja, i sum mn zagrizena ovie 2 nedeli! imam 23 godini i so mojot decko vo vrska sum 3 god! Imame golem problem... Menstrualniot ciklus trebashe da mi dojde na 26 ti septemvri i eve vekje 2 nedeli sum vo neizvesnot,imam simptomi za dobivanje na ciklusot,gradite me bolat,imam bolki vo stomakot me bolat jajnicite,i imam kafeav iscedok i sekogash mi e taka pred da dobijam...Mojot decko e siguren deka nema svrsheno vo mene,no imam citano deka moze da se ostane bremena i od predsemenata technost! Nie momentalno ne sakame da imame dete,bidekji ne sme spremni! Test seushte nemam napraveno,ako ne dobijam ovaa nedela kje napravam..Ve molam za pomosh mn sum izgubena i zbrkana! Vi blagodaram odnapred!

Pajace

(Одговор на членот Lady)
Непосредна врска до пораките: 1928
9.10.2012 11:05:35   
mmbucko
Ivii odma napravi si test i ke znaes. Bidwjki e pomunato 2 nedeli mozes da go napravis vo bilo koe vreme od denot.
Taka barem ke znaes na sto si. Pozzz

(Одговор на членот ivii)
Непосредна врска до пораките: 1929
9.10.2012 11:08:06   
dostickage
mislam da ne go odlozuvas neizbeznoto. trk u apteka i napravi test.
nisto ne dobivas koga sedis vo iscekuvanje.moze samo na nervna baza da ti kasni uste povekje.

a mozes i na doktor da odis direktno. mozebi i uste podobro

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 1930
9.10.2012 11:31:26   
mmbucko
E a za Haidi neka e so lesno, yuhuuuuu. Ti kazav da si go guskas meset_o ;), Eve edno baknezce do meset_o od edna teta :****.

Maca sto se odnesuva do lazno pozitivni testovi rekov toa e ekstremno retko i opasno zaboluvanje i se javuva kaj postari zeni. Kaj tebe verojatno se rabotelo za ran abortusus, vo prvata ili vtorata nedela od docnenje, koj e mnogu cest i cesto pominuva i nezabelezano vo vid na docnenje na menzis, dokolku ne se napravi test. Vo moeto 20 god rabotenje vo laboratorija ne sme imale ni eden slucaj na lazno pozitiven test kaj mlada osoba.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 9.10.2012 13:52:56 >

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1931
9.10.2012 20:02:11   
ivii
Ti blagodaram za sovetot!

Pajace

(Одговор на членот ivii)
Непосредна врска до пораките: 1932
9.10.2012 20:33:00   
Maca25

ИЗВОРНА ПОРАКА: mmbucko

E a za Haidi neka e so lesno, yuhuuuuu. Ti kazav da si go guskas meset_o ;), Eve edno baknezce do meset_o od edna teta :****.

Maca sto se odnesuva do lazno pozitivni testovi rekov toa e ekstremno retko i opasno zaboluvanje i se javuva kaj postari zeni. Kaj tebe verojatno se rabotelo za ran abortusus, vo prvata ili vtorata nedela od docnenje, koj e mnogu cest i cesto pominuva i nezabelezano vo vid na docnenje na menzis, dokolku ne se napravi test. Vo moeto 20 god rabotenje vo laboratorija ne sme imale ni eden slucaj na lazno pozitiven test kaj mlada osoba.

ммбуцко, јас отидов и на гинеколог после тестот и немаше знаци на бременост. може да покажало user posted image поради бромергонот кој го пиев во тој период и уште еден лек за тироидна?!?!?
важно, за некое време си ги видов и јас моите две цртки user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 1933
9.10.2012 22:54:04   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

user posted image Heidi cestitki user posted image user posted image user posted image So lesno da si ja iznosis bremenosta. Sakam da ve prasam MM ima astenospermia i vcera navecer imav ovulacija ( ja osetiv po bolkite vo jajnicite) a odnosi imavme vo petok i sabota vcera nemavme bidejki MM bese 3 smena na rabotauser posted image sabajle koga si dojde jas bev zaminata narab. i duri vecer ni ostanuva da imame odnosi. dali moze da se ostane bremena od 2 dena prethodno so malku los spermogram?? Nie eve 3 god se macime za user posted image no nisto zasega. Moze vasi mislenja!!
THANKS

Јас така останав бремена 2 дена пред овулација имавме односи и тогаш се фатила цуцка мојаuser posted image Е сега за спермограмот не можам да ти кажам бидејки на мм беше добар. Кај нас проблемот беше мојата прерана овулација која што со фоликуметрија се среди односно ја детектиравме и тогаш работевме на случајотuser posted image Ти посакувам што побрза бременостuser posted image

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1934
10.10.2012 19:04:02   
angelce83
Zdravo na site, odamna ne sum pisala..Cestitki Heidi za bremenosta, imaj najubavi 9meseciuser posted image Maca RR te molam kazi mi posto vidov deka imas napisano deka pred da ostnes trudna si piela bromergon, kazi mi kakov problem imase? Zosto i jas go pijam sega poradi visok prolaktin i neredovna menstruacija, a eve vekje 1,5god kako se obiduvame za bebce i nistouser posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1935
13.10.2012 18:26:08   
SandraRo
Ringerajki mi docni 4 dena i fala bogu uste ne mi dosla (i ne ni sakam user posted image ) a beliot iscedok seuste e tuka skoro cela nedela....od nekni zabelezav deka me bolat bradavicite i toa mnogu samo na dopir a gradite kako gradu nemam bolka dali e mozno da sum bremena dali i nekoja druga majka doziveala nesto vakvo kako simptom na bremenost...inace planiram ponedelnik da odam na ginekolog no mi e strav da ne se razocaram user posted image sto mislite sovett pozdrav do site

Жената може да ти биде најдобар
пријател,љубовница,најголем непријател или
ноќен кошмар... но се зависи од тоа како ќе се
однесуваш со неа...

(Одговор на членот angelce83)
Непосредна врска до пораките: 1936
13.10.2012 18:57:38   
Ikana
Па јас мислам дека ако не можеш да дочекаш до понеделник да си земеш домашен тест и да го направиш. Симптомите на бременост варираат од жена до жена и не би можела точно да ти кажам од моја гледна точка, бидејќи мене освен задоцнета менструација друг симптом не ми се манифестираше. Се надевам ќе ги видиш твоите user posted image user posted image

(Одговор на членот SandraRo)
Непосредна врска до пораките: 1937
13.10.2012 20:13:45   
Melanija RR
angelce83 бромергонот служи токму за тоа за зголемено ниво на пролактинот,се надевам ќе се среди брзо и ќе си видиш user posted image

SandraRo меќка страв тебе не страв user posted image сериозно најубаво во понеделник на ехо ,ако не ти се чека те чекаме утре со тестче user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1938
15.10.2012 23:27:06   
snegulcence
Zdravo na site clenovi,user posted image jas sum nova i sakam da ve prasam dali kako znaci na bremenost mozam da gi smetam toa sto mi kasni 3 dena, me bolat uzasno gradite veke nekolku dena no taka mi e i pred da dobijam, i cesto imam blagi bolki vo predelot na jajnicite i stomakot, povremeno i bolki vo kicmata, odnapred blagodaram user posted image

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 1939
15.10.2012 23:48:46   
Beatris
Добредојде снегулченце! Секако тоа се некои од знаците на бременост, ама за да бидеш сигурна почекај уште некој ден па направи тест или проверка на крвта. Чекаме убави вести user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот snegulcence)
Непосредна врска до пораките: 1940
16.10.2012 8:24:42   
snegulcence
TI BLAGODARAM BEATRIS, KE CEKAM USTE MALKU PA KE VE IZVESTAMuser posted image

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 1941
16.10.2012 11:43:02   
SandraRo
Ringerajki znaci nemozam da vervam napraviv test i izleze negativen a eve veke sedmi den mi kasni ..... Gradite kazav ne me bolat kako koga ke mi idi tuku sega samo pupkite a i vcera mi se losese od edna sekojdnevna mirizba so ne mi smetala voopsto.......neznam sto e problemot znaci nikako da gi vidam tie slavni user posted image . user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1942
16.10.2012 12:03:01   
Melanija RR
snegulcence добре дојде user posted image чекаме убави вести

SandraRo штом доцни повеќе од 4 дена не се мачи оди испитај преку крв немој да оставаш така на времето.Ти пуштам среќа user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1943
16.10.2012 13:44:27   
SandraRo
A dali postoi nesto sto moze da si bremena a da pokaze negativen test nekoj apcinja vitamini dokolku se konzumiraat na primer jas imam magnezium tableti konzumiram ima nekakva vrska ili ????user posted image user posted image user posted image poke neznam so se desava utre ili drugiden odam da proveram preku krv....a i uste nesto bazalnata temp.ako e povisoka ke dobijam ili obratno bese.....sekogas toa mi e teska tema user posted image nikako da zapamtam

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1944
16.10.2012 13:47:45   
Melanija RR
Магнезиумот не треба да има влијание, а за базална треба константно да е зголемена ама ако не си мерела секојдневно не верувам дека може да е веродостојна.
Ти велам преку крв зошто ако не постои бременост,а дај боже да е user posted image , да знаеш да одиш на гинеколог да те види па ако треба со апчиња да добиеш.Затоа само преку крв.

Дај боже user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1945
16.10.2012 13:56:28   
SandraRo
Fala mnogu melanija na sovetite ke proveram preku krv pa ke te izvestam sto i kako :) i jas se nadevam ke bidi pozitivno i se vo red fala uste ednas pozzz

Непосредна врска до пораките: 1946
17.10.2012 10:51:57   
snegulcence
Zdravo ringerajki, jas seuste ne sum napravila test cekam uste nekoj den, no denes zabelezav edna rozekafeava tocka na vesot user posted image , i malku se zagriziv mozebi pa ke mi dojde, ama eve do sea nisto toa bese od sabajle .... pozdrav golem

Непосредна врска до пораките: 1947
17.10.2012 13:00:13   
snegulcence
eve me pak da ve izvestam deka mi dojde menstruacija, a toa so mi kasnese sigurno e od klimatskite promeni zaso pred edna nedela se vrativme od aziskiot del na turskauser posted image user posted image , ideme i ponataka da se trudime za user posted image pozz za site

Непосредна врска до пораките: 1948
18.10.2012 14:18:13   
Melanija RR
snegulcence user posted image се ќе биде во свое време

Непосредна врска до пораките: 1949
19.10.2012 10:10:01   
SandraRo
Ringerajki jas vcera bev na ginekolog i me pregleda doktorkata na eho ama vaginalno i vika ne gledam nisto ama ako e rana bremenost vaka nemozamda vidam ke ti napravi sega sestrata test za bremenost i ke vidime...napraviv i test za bremenost nema nisto...user posted image i mu kazav na doktorkata deka e negativen i vika nisto ke si cekas da ti dojdi (inace denes 10 den kako mi kasni )user posted image user posted image user posted image ama jas ic nekam da mi dojdi a snosti pak zabelezav dve kapki rozevkasti na vesot ama fala bogu do sega ne dosla i daj boze 9 meseci da ne ki dojdi :)))))) sega treba da pocekam i od ponedelnik nov test da vidime so ke bidi pozdrav do site

Непосредна врска до пораките: 1950
Страница:   <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Колку му верувате на вашиот гинеколог?
пеперутка16

Дали му верувате на вашиот/еден гинеколог или мислите дека ви треба мислење од друг, можеби експерт?

Воопшто не. (0%)

Доволно. (25%)

Јас само си верувам. (0%)

Не верувам никому. (0%)

Му верувам целосно. (75%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!