|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
2.12.2012 14:29:55   
emaaaa
zdravo sakam da prasam nesto se spremav za inseminacija piev lekovi i koga trebase da ja primam inekcijata postapkata se odlozi poradi strajk na GAK .prirodno si puknaa folikulite i otogas pomina eve edna nedela pred malku pravev test i mi izleze negativen.Prasanjeto mi e dali e uste rano za test ,da napravam drug posle nekolku dena ili izgleda jas ne sum bremena se racoravav mnogu a tolku se nadevav.......user posted image user posted image

(Одговор на членот Aleksandra19)
Непосредна врска до пораките: 2001
2.12.2012 14:39:36   
zzaa
pa mislam deka e rano ne se razocaruvaj ja sto ima citano testot pokazuva pole 4 nedela ako si brenena 4 nedeli toe 1 mesec a na eho posle 5 nedeli sega neznam kolku e tocno,pocekaj uste nekoj den i napravi pak pa se nadevam deka ke ne izraduvas so ubavi vesti

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

(Одговор на членот Aleksandra19)
Непосредна врска до пораките: 2002
2.12.2012 14:54:14   
Melanija RR
emaaaa рано е за тест од пукање на фоликулите треба да поминат 2 недели за тест односно од тогаш да ти касни уште 2-3 дена па да правиш тест.
Почекај уште 1 недела и дај боже user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот zzaa)
Непосредна врска до пораките: 2003
2.12.2012 14:58:38   
emaaaa
uuufff fala vi mnogu srcki mi dadovte uste nades ve user posted image user posted image user posted image user posted image silno silnoooooooo

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2004
3.12.2012 9:56:03   
Sajna
emaaa ne se opteretuvaj posle 15 dena veke mozes da naprvis test... e sega sakam jas da prasam mi potvrdija bremenost preku krv odnosno beta hcg 3 pati uste ne sme bile na eho rano e drugata nedela rekoa zdravje...ama jas osven sto cuvstvuvam glad na sekoi 10 min drugi simptomi za bremenost nemam user posted image i vcera 3 pati povrakav mnogu mi bese loso ... dali e normalno...pocnav da se somnevam da ne nesto ne e vo red ??

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 2005
3.12.2012 10:12:00   
zzaa
Sanja ti posakuvam da imas lesna bremenost normalno e uzivaj si vo naubaviot period vo zivotot,normalno e i povrakanje i gladot ne se sekiraj se si e vo red.pa koga ke ides na eho izvesti ne so kako.

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 2006
3.12.2012 12:40:58   
marija/
Sajna, не знам колку ќе те утешам ама јас поврќав цели полни 4 месеци и ми беше така, е сега може кај тебе друг организам, може ќе престанат и порано,позз и не се грижи толку многу туку уживај, само сакав да ти кажам дека колку повеќе ти е лошо тоа значи дека се е во ред со плодот user posted image user posted image user posted image user posted image Поздрав и уживај си во бременоста

(Одговор на членот zzaa)
Непосредна врска до пораките: 2007
3.12.2012 12:48:41   
Sajna
mene mi e strav zasto povrakam da ne go povredam toa malo topce bidejki so povrakanje se napregam mnogu , vcera 3 pati povrativ i malce se uplasiv ama nemozev da izdrzam sto da pravam ajdee samo zdravje pa ke vidime drugata nedela se nadevam se ke bide vo red...

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 2008
12.12.2012 14:26:38   
Lokica1
pravev test i e negativen, no mi docni 4 dena i imam mnogu cesti vtoglavici i kiselina (ne mnogu jaka)...neznam dali e mozeno da sum bremena?..proveriv denes krvna slika da ne sum anemicna si velam, no se e vo granicite na normalata. sto mislite vie ima li sansi za bremenost

Непосредна врска до пораките: 2009
12.12.2012 15:37:01   
arh_diz
Lokica ispitaj preku krv da vidis dali si bremena , ili povtori go uste ednas testot nautro

Биди тоа што си

(Одговор на членот Lokica1)
Непосредна врска до пораките: 2010
12.12.2012 18:13:27   
Maca25
локица чим си направила крвна слика, што не направи и тест за бременост преку крв?!?! мислам дека тој е најточен user posted image
јас пред да добијам имам чести вртоглавици и киселини, гадење, мачнина - сите симптоми за бременост.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2011
12.12.2012 23:47:20   
roze_lalkova
pomos :( neznam dali ima sansi da sum bremena.posleden pat dobiv na 24ti noemvi (redoven termin mi bese i normalno mi traese).po zavrsuvanjeto na ciklusot samo 2 patio imav odnosi so decko mi,i poslednive 3-4 dena povremeno ednas do dva pati vo tekot na denot mi e loso na zeludnikot,kako macnina za povrakanje i osekam glad.no kratko mi trae gadenjeto,i drug pat mislam deka mi bilo vaka ama neznam zosto nekako sum uplasena.a uste ne sme pocnale da "pravime" bebe.pomagajte devojki :)

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 2012
13.12.2012 16:22:55   
Melanija RR
roze_lalkova добре дојде на РР user posted image
Денес ти е 20 ден и рано е за симптоми сочекај 2-3 дена кога ќе ти касни (ако ти касни) направи домашен тест.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот roze_lalkova)
Непосредна врска до пораките: 2013
13.12.2012 17:08:50   
Lara_mit
zdravo :) jas sum roze_lalkova,ama nesto nesakase da me povrze so ova ime,pa morav dr da napravam : melanija fala ti za odgovorot,malku me utesi,a mozno li e da sum ostanata bremena minatiot mesec a redovno da dobiv (na 24.11)??? jas mislam deka stanuva zbor za PMS ili mozebi od nepravilna ishrana..lele nekako ne sum spremna vo momentot za BEBE (taka bar mislam), a i decko mi e fer,pa ako ima mesto za panika bi mi kazal :)

Непосредна врска до пораките: 2014
19.12.2012 18:47:23   
ena3
Здраво девојки , имам едно прашање . Кога најрано може да се почувствуваат знаци на бременост ? Со сопругот имавме односи во понеделникот , а тогаш ми беше 13 ден од мензис . Овие два дена некако чувствувам лошење и болки во грбот . Можно ли е да се тоа знаци на бременост ? Ве молам за одговор .

(Одговор на членот Lara_mit)
Непосредна врска до пораките: 2015
19.12.2012 23:53:43   
Melanija RR
Ако мислиш во понеделникот пред 2 дена невозможно е да се има билокакви симптоми,за да се вгнезди треба и до 10-12 дена.Сочекај да ти касни циклусот

(Одговор на членот ena3)
Непосредна врска до пораките: 2016
20.12.2012 13:02:18   
lady_05
Zdravo na site jas sum nova na forumot a inaku ve sledam od poodamna ama sega imam potreba od vase mislenje.Znaci trebase da dobijam okolu 9.11 ama ne dobiv user posted image na 15.11 napraviv test i mi pokaza edna bleda crtka a gi imav site simtomi za dobivanje na 18 imav zakazano na ginikolog me pregleda i mi kaza deka imam cista na desniot jajnik 3.3cm i ima nesto 2.5 mm ama ne e bas vidlivo dobro, napraviv ispituvanje na krv i mi potvrdija bremenost.Potoa utredenta otidov pak na lekar i mi rece deka postoi sansa i za vonmatericna no da pocekame uste edna nedela zosto bilo rano da se utvri tocno.Od simptomi imam bolki ne mn jaki vo stomakot ko bodezi a osobeno vo leviot jajnik no ne mn jaki onaka povremeni, bolki vo polovinata ne postojano i vo gradite, mu kazav na ginikologot za bolkite vo jajnikot mi kaza deka toa e normalno i kaj normalna bremenost.Pa ve molam za sovet zosto do vtrnik mislam deka ke poludam

Непосредна врска до пораките: 2017
20.12.2012 15:50:03   
lady_05
mala ispravka :) znaci mesto 9.11 trebase 9.12 malce gi utnav mesecite ama celata sum denovive haos
ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_05

Zdravo na site jas sum nova na forumot a inaku ve sledam od poodamna ama sega imam potreba od vase mislenje.Znaci trebase da dobijam okolu 9.11 ama ne dobiv user posted image na 15.11 napraviv test i mi pokaza edna bleda crtka a gi imav site simtomi za dobivanje na 18 imav zakazano na ginikolog me pregleda i mi kaza deka imam cista na desniot jajnik 3.3cm i ima nesto 2.5 mm ama ne e bas vidlivo dobro, napraviv ispituvanje na krv i mi potvrdija bremenost.Potoa utredenta otidov pak na lekar i mi rece deka postoi sansa i za vonmatericna no da pocekame uste edna nedela zosto bilo rano da se utvri tocno.Od simptomi imam bolki ne mn jaki vo stomakot ko bodezi a osobeno vo leviot jajnik no ne mn jaki onaka povremeni, bolki vo polovinata ne postojano i vo gradite, mu kazav na ginikologot za bolkite vo jajnikot mi kaza deka toa e normalno i kaj normalna bremenost.Pa ve molam za sovet zosto do vtrnik mislam deka ke poludam

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 2018
20.12.2012 16:06:06   
kapina
lady napravi pak test za bremenost preku krv da vides dali beta hcg raste ili ne

Непосредна врска до пораките: 2019
20.12.2012 16:10:04   
Sajna
jas vikam da si otides na vtoro mislenje zasto nasive doktori se bog da cuva idi utre na drugo eho pozz

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2020
20.12.2012 16:20:57   
lady_05
Pa i jas si razmisluvam dali na dr ginikolog ili da vidam preku krv bhcg dali raste ama doktorov ko demek ne e nisto strasno ne panici ke vidime demek rano bilo oti sum 5ndela i 3 dena bila nit da mi rece da napravam ispituvanje na bhcg nit nisto go prasuvam i celo vreme onaka opsto mi zbori a jas celata u ???? aj ke vidam utre

Dali nekoj znae dali dr Nadica Gerovska ima dobro eho i dali rab utre blagodaram

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 20.12.2012 17:00:57 >

Непосредна врска до пораките: 2021
20.12.2012 17:02:37   
Melanija RR
Утре е петок ,работен ден треба да работи.
Исто мислам да си видиш преку крв,ако нејзе не и е страшно нема да чекаш цела недела ,глупости.
Ти пуштам среќа user posted image

Непосредна врска до пораките: 2022
20.12.2012 17:12:27   
lady_05
Fala Melanija ke mi treba user posted image inaku se mislam dali da idam na vtoro mislenje kaj dr Nadica, inaku za utvrduvanje bev kaj drug doktor pa zatoa sega prasuvam za kaj dr. Nadica ili pak da si napravam ispituvanje na bhcg neznam sto da napravam user posted image

Непосредна врска до пораките: 2023
20.12.2012 17:17:06   
Melanija RR
Тогаш уште утре оди на ехо па ќе видиш според нејзе ако и она не е сигурна и неможе да види директно продолжи на тест преку крв user posted image

Непосредна врска до пораките: 2024
21.12.2012 12:23:59   
lady_05
Zdravo da vi kazam denes od sabajle bev na pregled i mi kaza deka nema nikakva vonmatericna deka se e ok samo e mn malecko za da go vidam ubavo bese ko zrnce od seker ama sepak e kaj sto treba da e i mi zakazza za 10-ina dena pak pregled za da vidime srceva aktivnost zosto sega e mnnnnnnnnnnnnnoooooooguuuuuuuuu rano i epten sumuser posted image vi posakuvam na site da go doziveete ova sto jas denes go doziveav user posted image

Непосредна врска до пораките: 2025
Страница:   <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.