|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
22.1.2013 16:22:57   
SandraRo
Eve me konecno dojdov da vidam so ima inace bev vo nekoi problemcinja pa i praznici ova ona i duri sega najdov malce vremence da zirnam na net :)))) inace novo kaj mene so se odnesuva na bebe nema duri i strav me faka :(((( dosta vreme pomina...ama sepaj velam kaj e gospod ne e nikoj

Toa posledno sto go napisav se odnesuvase na tvojata poraka bushavka sto me prasa sto me nema :))

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 27.1.2013 22:57:56 >

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 2051
27.1.2013 21:53:43   
SandraRo
Hello ringerajki da ve prasam nesto....na 4.01 imav odnosi...i eve veke tri-cetiri dena osekam kako nekoe treperenje i mala tezina vo stomakot a koga ke go osetam toa(obicno kaj 18-19 casot) mi se losi...isto osekam deka mi se zasemetuva po malce vo glavata ama kratko t.e sekundarno a i mnogu sum gladna znaci ne pominuva sat jas sum gladna a i masala user posted image . Sum se zdebelila 4 kila..ja zaboraviv i bolkata vo polovinata grbot i grcevi vo spienjeto vo nozete znaci koga spijam na strana obavezno imam bolki vo nozete mi se zgrcuvaat .e sega da preminam na toa so me interesira znaci menzis dobiv so zakasnuvanje i traenje od samo. 3 dena sto e malce istoto ova i se slucuvase i na majkami koga bese bremena i doagase po 3 den a bese bremena 4 meseci a neznaese znaci dali e mnizno toa i vo mojot slucaj ...pozdrav

(Одговор на членот SandraRo)
Непосредна врска до пораките: 2052
27.1.2013 22:32:34   
kikicka
СандраРо најдобро да отидеш на гинеколог и да те види дали има нешто или не. Ова како што кажуваш моно е да си трудна според знаците ама сепак не оставај на случајноста оди и провери се.
ИЗВОРНА ПОРАКА: SandraRo

Hello ringerajki da ve prasam nesto....na 4.01 imav odnosi...i eve veke tri-cetiri dena osekam kako nekoe treperenje i mala tezina vo stomakot a koga ke go osetam toa(obicno kaj 18-19 casot) mi se losi...isto osekam deka mi se zasemetuva po malce vo glavata ama kratko t.e sekundarno a i mnogu sum gladna znaci ne pominuva sat jas sum gladna a i masala user posted image . Sum se zdebelila 4 kila..ja zaboraviv i bolkata vo polovinata grbot i grcevi vo spienjeto vo nozete znaci koga spijam na strana obavezno imam bolki vo nozete mi se zgrcuvaat .e sega da preminam na toa so me interesira znaci menzis dobiv so zakasnuvanje i traenje od samo. 3 dena sto e malce istoto ova i se slucuvase i na majkami koga bese bremena i doagase po 3 den a bese bremena 4 meseci a neznaese znaci dali e mnizno toa i vo mojot slucaj ...pozdrav

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 2053
27.1.2013 23:12:27   
ivoni4ka
eve i jas da pisam eden znak za bremenost za koj nikade ne procitav ama jas po nego doznav deka sum 2 pati bremena ( kolku da ne dojde do zbunka NE SUM bremena sega user posted image ) imeno zabelezav deka gradite i gradnikot mi mirisa na mleko , na doenje i slicno se nadevam deka uste nekoja ke sretnam so istiov simptom

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 2054
27.1.2013 23:18:42   
elenak

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

eve i jas da pisam eden znak za bremenost za koj nikade ne procitav ama jas po nego doznav deka sum 2 pati bremena ( kolku da ne dojde do zbunka NE SUM bremena sega user posted image ) imeno zabelezav deka gradite i gradnikot mi mirisa na mleko , na doenje i slicno se nadevam deka uste nekoja ke sretnam so istiov simptom

Сум слушнала за ова и претходно, а и го почувствував. Тој мирис ме пратеше цела бременостuser posted image

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 2055
2.2.2013 13:35:03   
kate18
Zrdavo na site user posted image Ako moze nekoj da mi odgovori, nekoja od RR koja ostanala bremena, dali bolat gradite izvesen period pred da trebale da dobijat t.e da ne dobijat ( valjda dobro go formulirav), znam eden od osnovnite simtomi e bolenje na gradi ama toa e posle nekolku nedeli otkako ke doznaeme deka sme bremeni. Nemam nikakvi simtomi,osven bolenje na gradi,a ne treba da dobijam uste 5 dena. user posted image

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 2056
2.2.2013 13:42:57   
Ikana
Кате, јас би те советувала да почекаш да добиеш бидејќи раните симптоми на бременост се субјективни и лесно може да се помешаат со симптоми на добивање.

(Одговор на членот kate18)
Непосредна врска до пораките: 2057
10.2.2013 18:28:12   
SandraRo
Ringerajki veke nekolku dena imam mala bolka tamu dolu pri krajot i plus imam eden iscedok kako zoltenikav e sega test nekam uste da pram oti e rano ke cekam da mi kasni a i se pomisliv da ne e nekoja infekcija zaradi bolkata sto mislite vie?

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2058
10.2.2013 20:53:19   
Melanija RR
SandraRo и пред 2 недели се пожали дека кратко ти траел циклусот и некои други работи а сега и исцедок ако сега невидиш user posted image добро е да појдеш на консултација кај гинеколог .Тој најдобро ќе те советува што понатаму
Јас сега навивам за user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2059
10.2.2013 22:01:48   
SandraRo
Da se pozaliv na toa cudno e a sega i ovaj iscedok,ke pocekam da vidam dali ke dobijam pa poslem ke pravam sto ke pravam daj boze da ima nesto pa da se izradvam i da spodelam so vas fala melanija pozdravce :*

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2060
11.2.2013 15:49:07   
bushavka
Zdravo na site rr-ki. Ne sum mnogu aktivna no redovno ve sledam. Vaka, trebase da dobijam na 9-ti mesecov no ne mi dojde, a nezastiten odnos imav na 3-ti koj spored mene bese neploden den. Druga rabota e sto na 10-ti davav krv. E sega neznam koja e pricinata sto moze da mi docni. Spored vas??????????

Непосредна врска до пораките: 2061
11.2.2013 17:27:26   
Ikana
До 32 ден од циклус можеш да добиеш. Почекај уште 2 дена, да ти касни барем 4 дена, па направи тест за бременост ако сакаш. Некои тестови покажуваат резултати и од прв ден на каснење, па одлучи дали ќе почекаш или ќе направиш веднаш.

< Поракaта ја уредил Ikana RR -- 11.2.2013 17:28:21 >

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 2062
11.2.2013 17:51:42   
kikicka
Бушавка почекај уште 3 дена па направи тест за бременост, наутро кога ќе станеш па види ако ти се појават user posted image тоа е тоа, и нормално ќе си отидеш на контрола кај гинеколог.
ИЗВОРНА ПОРАКА: bushavka

Zdravo na site rr-ki. Ne sum mnogu aktivna no redovno ve sledam. Vaka, trebase da dobijam na 9-ti mesecov no ne mi dojde, a nezastiten odnos imav na 3-ti koj spored mene bese neploden den. Druga rabota e sto na 10-ti davav krv. E sega neznam koja e pricinata sto moze da mi docni. Spored vas??????????

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 2063
11.2.2013 18:49:59   
bushavka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana RR

До 32 ден од циклус можеш да добиеш. Почекај уште 2 дена, да ти касни барем 4 дена, па направи тест за бременост ако сакаш. Некои тестови покажуваат резултати и од прв ден на каснење, па одлучи дали ќе почекаш или ќе направиш веднаш.

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Бушавка почекај уште 3 дена па направи тест за бременост, наутро кога ќе станеш па види ако ти се појават user posted image тоа е тоа, и нормално ќе си отидеш на контрола кај гинеколог.

Znam deka e taka, no me buni toa sto sekogas mi doaga tocno na 28-mi den, no sekako ke pocekam. Se nadevam na user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2064
12.2.2013 17:03:37   
kikicka
Нема врска колку и да е точна некогаш знае и да закасни ден два, па и 7 дена. Затоа ти реков почекај уште три дена барем ќе има поминато 14 дена од односи т.е од зачнување па ќе видиш user posted image

Непосредна врска до пораките: 2065
12.2.2013 22:10:30   
bushavka
Sigurno zatoa sto davav krv mi zakasni dva dena, ama sepak dojde user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 2066
13.2.2013 0:49:43   
kostadinka24
Zdravo devojki nova sum na forumov pa bi sakala da prasam nesto.4 meseci se obiduvame so mm da napravime bebence,sega mene mi docni eve veke 5 dena.No imam golem problem znaci jas zemam antidepresivi i seta sum vo panika sto ako sum bremena a pijam apcinja i so toa mu nastetam na plodot.Ve molam za sovet

Непосредна врска до пораките: 2067
13.2.2013 1:12:27   
masa
Kostadinka stom ti docni 5 dena utre pravi test ako si bremena ke vidisuser posted image i posle toa pravo na ginekolog i psihijatar tie najdobro ke ti kazat sto ponatamu. A i da ne si konsultiraj se stom sakate bremenost.ti posakuvam se najdobro i sto poskoro spokojna bremenost!mene vo edna prilika doktorot mi rece "ne grizi se toa-za bebeto-e maleclo ama znae da se stiti I si zema toa sto mi treba,gledaj to da bodes dobra"

(Одговор на членот kostadinka24)
Непосредна врска до пораките: 2068
17.2.2013 22:30:51   
Lacrymosa
Zdravo....
Nova sum na forumov pa me interesiraa nekoi raboti. So soprugot resivme da go prosirime semejstvoto. Prv pat se obidovme na krajot na januar.redovo menstruacijata trebase da mi dojde pred 7 dena, no do deneska nemam dobieno, iako ciklusot mi e tocen kako svajcarski saat. Za ovie nekolku dena napraviv mal milion testovi: od najevtini do najskapi i site bea negativni so toa sto na del od niv test linijata se pojavuvase no edvaj zabelezlivo. Od toa sto go procitav pogore kako simptomi na bremenost imam samo bolka vo gradite, uzasna potreba od mokrenje po 100 pati na den, glavobolka i temperatura od 37,3-4 sto edna nedela go lecev kako nastinka so ferveksi, paracetamol i analgin. Kolkava e moznosta testovite da se pogresni i dali e rano za eho pod pretpostavka deka sum bremena maksimum 3 nedeli?

Непосредна врска до пораките: 2069
18.2.2013 11:07:33   
masa

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lacrymosa

Zdravo....
Nova sum na forumov pa me interesiraa nekoi raboti. So soprugot resivme da go prosirime semejstvoto. Prv pat se obidovme na krajot na januar.redovo menstruacijata trebase da mi dojde pred 7 dena, no do deneska nemam dobieno, iako ciklusot mi e tocen kako svajcarski saat. Za ovie nekolku dena napraviv mal milion testovi: od najevtini do najskapi i site bea negativni so toa sto na del od niv test linijata se pojavuvase no edvaj zabelezlivo. Od toa sto go procitav pogore kako simptomi na bremenost imam samo bolka vo gradite, uzasna potreba od mokrenje po 100 pati na den, glavobolka i temperatura od 37,3-4 sto edna nedela go lecev kako nastinka so ferveksi, paracetamol i analgin. Kolkava e moznosta testovite da se pogresni i dali e rano za eho pod pretpostavka deka sum bremena maksimum 3 nedeli?

Здраво мила и добре дојде..
Доколку си видела втора линија без разлика што е бледа значи си бремена,но најверојатно си покасно останата па е рано за да се обои потемно.Инаку бремеоста во недели се брои од првиот ден на последната менструација,значи ако ти касни една недела а добиваш на 4 сега си 5 недела по предпоставка...во 5та недела може да се види точкичка на ехо.Мене ми се чини дека сиuser posted image мила user posted image
Сепак мислам да се консултираш со лекар за температурата и настикната штом те држи веќе 7 дена.

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 2070
18.2.2013 14:39:27   
zimk
user posted image imam edno prasanjee do kaj vass i mnogu cudno miee na januari 8 dobiv samo dva denaa a sea februari nemam dobieno skoro 2 nedelii pravam test a nikakov znakk nemaaa :-s

(Одговор на членот Lady)
Непосредна врска до пораките: 2071
18.2.2013 14:43:20   
fila
Neznam dali pisuvam vo soodvetnata tema ama imam edna nedoumica so vtoroto dete se porodiv pred 14 meseci i od pred dva dena pocnav da gi imam istite simptomi na bremenost nasabajle mi se gadi imam vrtoglavici i bolki vo jajnicite a imav menstruacija pred dve nedeli i neznam dali ova moze da znaci bremenost napraviv test sabajlevo i vtorata crta bese erpten bleda i sega neznam sto da pravam se mislam dali da odam uste denes na ginekolog ili da pocekam

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 2072
18.2.2013 15:59:40   
kikicka
Најсигурно ти е да одиш, но ако веќе знаеш дека си имала незаштитен однос, плус знаците и тестот значи можноста да си user posted image пак еголема. Ако можеш уштеденес да отидеш на контрола оди.

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 2073
18.2.2013 16:19:12   
baby77
user posted image E pa zenski bleda crta si e pak crta ..znaci ima user posted image .. da se raduvame na novite user posted image Cestitki za site posakuvani user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: zimk

user posted image imam edno prasanjee do kaj vass i mnogu cudno miee na januari 8 dobiv samo dva denaa a sea februari nemam dobieno skoro 2 nedelii pravam test a nikakov znakk nemaaa :-s

Zimk jas mislam da napravis uste eden test i odi na ginekolog najsigurno e taka ..

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 18.2.2013 16:37:35 >

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 2074
18.2.2013 23:38:13   
elenak

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lacrymosa

Zdravo....

Еден совет од мене, немојте да пиете фервекс доколку се сомневате на бременост, имало некоја состојка што штети на плодот. Се надевам дека е се во ред кај тебе и дека ќе не израдуваш со убава вест. И побрзај кај гинекологот, не е воопшто рано, мојата бременост беше потврдена од гинеколог со само 5 дена доцнење на циклус (значи бев 4-та недела).

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 2075
Страница:   <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.